С какво ви дразнят свекървите- 95

• 40 221
  • 765
  •   1
Отговори
# 285
  • при късмета
Цяло чудо е да си паснат снаха и свекърва. Имам брат и жена му е бясна на майка ми, но като поглеждам и двете страни на медала трудно се определя кой е по-прав. Примери - майка ми иска да заведе внучката на почивка и резервира места в хотел през ваканцията, но снахата е недоволна, че не я питат преди това. Майка ми смята, че естествено е да са съгласни и няма какво толкова да пита. Кой би бил против като всичко е за сметка на майка ми и полезно и приятно за детето и освобождава родителите за седмица. Упрекват свекървата, че не взима да гледа детето през уикенда и те да могат да си починат. Тя смята, че има право да планира живота си и понякога може и да им отказва. Смятат я за много нахална, защото подпитва снаха си дали не може и тя да почне някаква работа и да подпомага семейния бюджет, а с мен споделя колко се тревожи за здравето на брат ми, защото работи и всяка събота цял ден и неделя до обяд, а отпуска една седмица в годината. Ами и тя си обича сина
Абсолютно права е снахата да се сърди, че бабата е резервирала без да ги пита. Не знам как изобщо допускаш майката ти да е правата.
За упреците, че не взима детето уикенда, не са прави.
Няма никакво право да определя семйния бюждет и кой да работи и кой не. Това го решават само двамата в семейството. Разбира се, че е нахална
Като се тревожи за здравето на сина си, да говори директно за здравето му, а не да пренарежда отговорност в семейството му

# 286
А като стане баба, Гугъл ще купува чинчили на внученцата.

Замислям се, като се ожени и размножи някой ден Говендър Мой, да изненадам внученцата с подарък- змия. Хем ще си имат домашен любимец, хем все едно баба е при тях. Майка им ше бъде очарована, нали?  Mr. Green
С тези идеи започвам да обмислям да причакам Говендъра по развята рокля в някоя улица около Гео Милев. Grinning Печеля домашни любимци, чревца, вина, тигани... става все по-съблазнително. Grinning Ако ми вземеш и тарантула ще я кръстя на тебе, обещавам. Grinning

# 287
Сигурно ще я кръстиш Пуси- съкратено от Пепелянка и Усойница.  Mr. Green За причакването, зарежи роклята и вземи един по-як тиган.

# 288
Сигурно ще я кръстиш Пуси- съкратено от Пепелянка и Усойница.  Mr. Green За причакването, зарежи роклята и вземи един по-як тиган.
Това поне знам, че от опит го говориш. Grinning Със ските, де, ама то каквото ти е под ръка, това е.

# 289
Отсега да знаеш- резервирала съм места за внученцата в бординг скуул в Англия. Сигурна съм, че много ще се зарадваш. Ще те уведомя на лични за точните дати, на които да ги родиш, за да не пропадне резервацията.

# 290
Бабата е можела да звънне един телефон и да попита , все пак изненадата е за детето , а не за родителите.
Аз не знам как бих реагирала ,защото детето е още малко, но моята свекърва знае , че обичаме да си планираме нещата и тогава да действаме и ни е свикнала.
Примерно тя в началото много искаше да идва да гледа малкия, но ние искахме сами да се справим, първо дете ни е и искахме да изживеем всеки един момент само 3мата.
Сега като имам някаква работа и нямам възможност да я свърша с детето се чуваме  предварително , дали е удобно, дали е свободна , не се сърдя ,когато не може да дойде, всеки човек си планира времето както сметне за добре, а и не чака на стентбай да се обадя.😃  
И ми се струва , че това не е сестрата на мъжа , а майка му която пише.. И ако тя им дава пари е ОК да се интересува защо снаха и не работи, но след като не ги “гледа” тя, няма това право така директно и то не веднъж да задава този въпрос.
Веднъж е достатъчно.

Ние както писах в началото на темата си казахме с моята коя какво харесва , какво ни дразни и сега се разбираме .
Чудя се на жените , които пишат тук , немогат ли да седнат и да проведат един разговор на “4 очи” и да се прекрати драмата?
Има и друго, какво толкова делят снахи и свекърви? И за двете мъжа/сина е еднакво важен.  Да, на майката и е “минало времето” да дава акъл на сина си какво и как да прави, и да се бърка, но щом е избрал тази жена , и ще неще трябва да миряса.  
Мъжете ми се губят нещо обаче като чета, щом не можете да се разберете  двете, поне той да опита да оправи нещата. Единия имал страх от майка си, добре де как може мъж , вече голям човек със свое семейство да има страх от майка си? Това звучи смешно!  
Като ви чета все едно слушам майка ми като ми е разказвала как се е държала баба ми(майката на баща ми) с нея преди 25-30 години. Правила я е крива и се е държала наистина ужасно и тя го е подтискала дълги години в себе си и се е съобразявала, докато с баща ми не се разведоха. В тези времена са имали голямо уважение към възрастните , въпреки държанието на свекървите спрямо снахите..
 Сега живеем в други времена и въпреки разликата в годините , все по някакъв начин една жена би намерила начин и подход да проведе разговор и да се разбере с отсрещната страна(свекървата)..
Пак го казвам, дори и да не се разберат, поне ще знаят причината за неразбирателството .
Извинявам се , че така  пиша за няколко неща наведнъж, но цял ден чета и сега ми дойте музата да пиша.😃

# 291
Отсега да знаеш- резервирала съм места за внученцата в бординг скуул в Англия. Сигурна съм, че много ще се зарадваш. Ще те уведомя на лични за точните дати, на които да ги родиш, за да не пропадне резервацията.
Дано не вали в този ден, ама очаквам да си прегледала проучванията на климата последните 10 години и да си се подготвила. Ще ти пратя благодарностите в картичка (без антракс вътре... може би) Grinning

# 292
Да гледам как синът ми се скапва от работа, пък снахата вече 10 години лежи по диваните,  и претенции има.

# 293
То и това го има, но щом не живеят на твоята глава и не харчат твоите пари няма как да им се месиш. Със сигурност е неприятно да гледаш как сина ти се скапва от работа,  но какво можеш да направиш? 

# 294
  • при късмета
Да гледам как синът ми се скапва от работа, пък снахата вече 10 години лежи по диваните,  и претенции има.
Сина ти все пак е участвал в коментирането и решението дали жена му да работи, нали? И за да е такова положението и това е в неговото семейство, не е виновна само снахата. А и страничен човек извън семейството им изобщо няма право на такова мнение. Да се оплаква на наборките пред блока на пейките, да, но не и да се меси на семейството

# 295
Е, Трещи, голям човек си, би трябвало да знаеш, че неговият живот и неговите решения не са вече твоя територия. Мога да направя списък, дълъг като влакова композиция на нещата от начина на живот на Говендър Мой, които категорично не одобрявам. Е, и? Негов си е животът- както си е избрал, така ще си го живее. Ако попита за мнение и съвт, ще дам. Ако не, има глава да решава сам.

# 296
Да, какъвто съм си го възпитала, такъв ще е. Ама ако е гадна снахата, да не очаква тортичка от мен.

# 297
Да, какъвто съм си го възпитала, такъв ще е. Ама ако е гадна снахата, да не очаква тортичка от мен.
И да, и не. Има случаи, в които ти му наливаш в дебелата кратунелница, а то рупа ли рупа и неговото си знае. А за тортичката, помисли си пак-мога да ти пратя чудна рецепта за торта с английска сол.  Mr. Green

# 298
И да, и не. Има случаи, в които ти му наливаш в дебелата кратунелница, а то рупа ли рупа и неговото си знае. А за тортичката, помисли си пак-мога да ти пратя чудна рецепта за торта с английска сол.  Mr. Green
Оправихте ми деня ,усмихнат ще да  е.
И да си кажа ,каквото е сложил господ зорсе променя,само по свое желание  и с много труд.
И с готина жена в живота.

# 299
Скрит текст:
Бабата е можела да звънне един телефон и да попита , все пак изненадата е за детето , а не за родителите.
Аз не знам как бих реагирала ,защото детето е още малко, но моята свекърва знае , че обичаме да си планираме нещата и тогава да действаме и ни е свикнала.
Примерно тя в началото много искаше да идва да гледа малкия, но ние искахме сами да се справим, първо дете ни е и искахме да изживеем всеки един момент само 3мата.
Сега като имам някаква работа и нямам възможност да я свърша с детето се чуваме  предварително , дали е удобно, дали е свободна , не се сърдя ,когато не може да дойде, всеки човек си планира времето както сметне за добре, а и не чака на стентбай да се обадя.😃  
И ми се струва , че това не е сестрата на мъжа , а майка му която пише.. И ако тя им дава пари е ОК да се интересува защо снаха и не работи, но след като не ги “гледа” тя, няма това право така директно и то не веднъж да задава този въпрос.
Веднъж е достатъчно.

Ние както писах в началото на темата си казахме с моята коя какво харесва , какво ни дразни и сега се разбираме .
Чудя се на жените , които пишат тук , немогат ли да седнат и да проведат един разговор на “4 очи” и да се прекрати драмата?
Има и друго, какво толкова делят снахи и свекърви? И за двете мъжа/сина е еднакво важен.  Да, на майката и е “минало времето” да дава акъл на сина си какво и как да прави,
Скрит текст:
и да се бърка, но щом е избрал тази жена , и ще неще трябва да миряса.  
Мъжете ми се губят нещо обаче като чета, щом не можете да се разберете  двете, поне той да опита да оправи нещата. Единия имал страх от майка си, добре де как може мъж , вече голям човек със свое семейство да има страх от майка си? Това звучи смешно!  
Като ви чета все едно слушам майка ми като ми е разказвала как се е държала баба ми(майката на баща ми) с нея преди 25-30 години. Правила я е крива и се е държала наистина ужасно и тя го е подтискала дълги години в себе си и се е съобразявала, докато с баща ми не се разведоха. В тези времена са имали голямо уважение към възрастните , въпреки държанието на свекървите спрямо снахите..
 Сега живеем в други времена и въпреки разликата в годините , все по някакъв начин една жена би намерила начин и подход да проведе разговор и да се разбере с отсрещната страна(свекървата)..
Пак го казвам, дори и да не се разберат, поне ще знаят причината за неразбирателството .
Извинявам се , че така  пиша за няколко неща наведнъж, но цял ден чета и сега ми дойте музата да пиша.😃
Ами, мъжа делят, какво друго.По-точно, властта над него.Smile
МамаН до "вчера" му е прала гащите и му е дирижирала живота, "днес" идва някаква "пикла" и иска да "седна на мястото й".Ами, не е лесно да те избутат от "трона" ей така, с едно лакътче само....на снахата ще й трябват поне боксьорски ръкавици, за да "победи".   Laughing

Скрит текст:
Не знам...аз нямах търпение синовете да пораснат и да няма нужда вече да управлявам живота им.
Големият, вече на 29, от 18 годишен живее и се справя сам.С минимална помощ на два пъти.Нито съм давала акъл къде да живее, нито как да живее, нито кога и какво да работи, нито за какво да си харчи парите, нито какви гаджета да има....съвсем сам определя начина си на живот.Не че не е имало за какво да "набивам канчето" за тези 10 години, но ....аз съм на принципа, че всеки сам кове съдбата си и за да има научени уроци, трябва сам да си направи грешките.Е, оказа се, пак съм била права, изцепките от първата-втората година самостоятелност отдавна ги няма.Научи се и да мисли, и да планира, и да предвижда .....Ако го "водех за ръчичка" през цялото време, или ако "дремеше" у дома и до днес, едва ли нещата щяха да изглеждат така.

И нямам абсолютно никакво желание да си усложнявам и затормозявам живота с някакви имагинерни войни с някаква жена....за мен е достатъчно, че сина ми я обича.И е щастлив с нея.От там насетне, да се оправят сами, както им харесва и както си знаят.
Ама що му харчела парите?!
Ама що не готвела?!
Ама що давала на бебето ...нещо си?!
Ама що си харчат парите за глупости?!
Ами, не е моя работа.И парите сами си ги печелят, и детето е тяхно, и телата са си техни, да се спасяват .  Satisfied
Бих се намесила само, ако детето/децата им страдат поради техни (евентуални) зависимости, като хазарт/наркотици/алкохол.Т.е., ако неглижират детето за сметка на собствените си "демони".
Надявам се никога да не ми се налага да взимам решения за нечий чужд живот.

Общи условия

Активация на акаунт