С какво ви дразнят свекървите- 95

• 39 516
  • 765
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Тук и аз ще се съглася: да бъдеш родител не е жертва, а избор. Ако някой счита родителството за жертва, по-добре да не става родител.

Взе да ми писва от кухи, наизустени фрази, а гледам, че авторката е голям техен любител.

# 751
  • при късмета
Именно отровните родители, които коментирахме са с нагласата, че са направили жертва за да имат деца и от там всичко, което им вменяват като вина и комплекси цял живот. Ще я задминеш свекървата ти ViPBuNnY, като отровен родител, щом от сега си с тази нагласа, да знаеш

# 752
  • София
Ха, каква стана тя!?
За пръв път ССФ попада на случай на по- твърдоглава- от ССФ, свекърва. Mr. Green
Може и свеки да е ССФ, но в друг подфорум, напр. КГБ

Аааа, защо с лошо за КГБто?
Там се познаваме и по мои наблюдения свекървите са  деликатни и търпеливи.
Предпочитат да дават пари и да не досаждат много на Светата снаха.
Каквото и когато тя поиска - веднага се изпълнява. Само мир да има.
ПП - не съм от тях, ще бъда тъща.   Wink
А н.н. Вип Бъни още като започна с писанията ми стана ясно, че ще е по-гадна и от така ненавижданата от нея свекърва.
Ама какво ли знам аз 55 годишната?
Май трябва да пиша завещание и да авансирам погребението си.
Или като тъща съм пожалена?

# 753
Свекърва, тъща... избирай карамфилите и не се опитвай да минеш метър. Grinning

# 754
Коя  ще пусне новата тема?

Свекърва отива на гости при сина и снахата.
      -Ще стоя, докато ви омръзна!-казва тя.
      - А не бързай толкова! Поне едно кафенце изпий!-отвръща снахата.

# 755
 Хахаха...как са го завардили, завалията...И за онагледяване на тъщи става тая снимка, като знам какви ги има дамички. С извинение, до тоалетна не ходи без да съгласува с маминка.

# 756
absurT не съм се подразнила от факта,че свекървата ми звъни за да ме пита за размер.Точно обратното,ядоса ме факта,че е решила да купи изобщо някакви дрехи и ми ги връчва най демонстративно - Ето да си обличаш детето нормално - това бяха думите на свеки.Всяка снаха смятам,че би се подразнила от този начин,то тва даже не може да се нарече и подарък.Иначе не възразявам да отиде и да купи каквото и да е било,но смятам да е редно да се обади и да ме попита,все пак доста дълъг период не е била около внука си и няма как да знае каквото и да е било.

Към останалите които казвате че ще бъда по отровна от свеки - ами не,грешите.Аз съм отгледана от баща ми,майка ми не е била около мен,така че до някъде съм се възпитава и сама.Казах,че свеки се е жертвала за децата си(моят ММ не е единствено дете)ама вие не мислите че може да има и още нещо което да не искам да споделя тук и айдее почваме с обидите и нападките.Какво се е случило преди и за какво се е пожертвала свеки си е нейна работа,тя си го възприема така.Аз не смятам че детето ми и дай Боже в бъдеще още едно да си имаме ще са ми длъжни по някакъв начин като пораснат.Моята работа като майка и основен родител е да си отгледам и възпитам децата,да им предам традиции и ценности.Като порасне малкият дали ще учи или ще работи и ще се ожени е личен негов избор.А пък каква жена ще ми докара вкъщи,пък изобщо не ме е грижа.Няма как да я видя през неговите очи.След като синът ми я е избрал,той ще спи с нея,той ще прави семейство с нея и в последствие ще си носи отговорностите след избора.Аз мога да се намеся единствено ако ме питат или помолят.Това което правят повечето свекърви със сигурност не бих го повторила,може да допусна и аз някоя грешка все пак сме хора,но баш като тези изцепки.....

# 757
Ама защо такива драматични прогнози за отровността на Бънито? Вярно, че с лафа за жертвата на родителя тя доста предОбри нещата, ама и прогнозата ми се вижда бая пресолена.

# 758
  • при късмета
Защото това да се жертваш за детето си, като майка, въпреки, че го е казала за свекърва си, прозвуча като начин на мислене изобщо. И явно не един го е забелязал.
Уж се оплаква от нея, а след оплакването повечето ѝ постове практически са защита и оправдавне действията на свекървата, направо от първо лице са написани. А, и каза, че я разбирала за това и онова
Каза сама, че най-важното ѝ е отношенията с мъжа ѝ, което измества дори тъпченето на алергичното ѝ дете с ягоди. Все си мисля, че на една майка приоритетите трябва да са подредени обратно и дори не го оспори.
Това е основното

# 759
ViPBuNnY, много дълги постове, разхвърляни, без фокус, без никаква позиция ... мога така, ама мога и иначе, проблем ми е, не ми е проблем, разтягане, локумстване ... такава снаха/свекърва да ми се падне, като тебе, много ясно, че няма да се разбера с нея.
Дори няма и да я изслушам. Ще изключа след поредната отворена скоба и край. Звучиш супер несериозно и лаладжийски.

# 760
  • Варна
Звучи като да е на кантар - хем вълкът да е сит, хем агнето цяло. Затова са й разхвърляни и многословни постовете. Ама не става така. Вълка до агнето няма как да спи и да не гризне поне малко.

# 761
  • при късмета
Звучи като да е на кантар - хем вълкът да е сит, хем агнето цяло. Затова са й разхвърляни и многословни постовете. Ама не става така. Вълка до агнето няма как да спи и да не гризне поне малко.
А тя се оплаква, ама все пак свекърва ѝ си нищо не я дразни. Подчерта го няколко пъти

Представям си друг да беше написал, че пред него са дали известен алерген на детето му, какви реакции ще напише. Ще го успокояваме тук, да не я удуши

# 762
  • София
Как да не става? Нарича се "разумна дистанция".

# 763
  • София
Ха, каква стана тя!?
За пръв път ССФ попада на случай на по- твърдоглава- от ССФ, свекърва. Mr. Green
Може и свеки да е ССФ, но в друг подфорум, напр. КГБ

Аааа, защо с лошо за КГБто?
Не е с лошо, съжалявам, ако е прозвучало така.  bouquet  Просто ми дойде наум като форум, където е логично да има концентрация на свекърви

# 764
Нова тема:
http://www.bg-mamma.com/?topic=1047816.new#new
Забравила съм как се слагаше наименование на линк... Grinning

Общи условия

Активация на акаунт