С какво ви дразнят свекървите- 95

• 39 886
  • 765
  •   1
Отговори
# 255
Тя смята, че има право да планира живота си и понякога може и да им отказва.
Съвършено права е. Точно поради тази причина и снаха ѝ има право да планира живота си и да не е очарована, когато я поставят пред свършен факт с направени резервации за почивка с децата.

# 256
  • София
Цяло чудо е да си паснат снаха и свекърва. Имам брат и жена му е бясна на майка ми, но като поглеждам и двете страни на медала трудно се определя кой е по-прав. Примери - майка ми иска да заведе внучката на почивка и резервира места в хотел през ваканцията, но снахата е недоволна, че не я питат преди това. Майка ми смята, че естествено е да са съгласни и няма какво толкова да пита. Кой би бил против като всичко е за сметка на майка ми и полезно и приятно за детето и освобождава родителите за седмица. Упрекват свекървата, че не взима да гледа детето през уикенда и те да могат да си починат. Тя смята, че има право да планира живота си и понякога може и да им отказва. Смятат я за много нахална, защото подпитва снаха си дали не може и тя да почне някаква работа и да подпомага семейния бюджет, а с мен споделя колко се тревожи за здравето на брат ми, защото работи и всяка събота цял ден и неделя до обяд, а отпуска една седмица в годината. Ами и тя си обича сина
На мястото на снаха ти и аз бих била бясна.
Не е работа на майка ти дали снаха ти работи. 
Майка ти има пълното право да решава дали иска да им гледа детето.

# 257
  • София
Тя смята, че има право да планира живота си и понякога може и да им отказва.
Съвършено права е. Точно поради тази причина и снаха ѝ има право да планира живота си и да не е очарована, когато я поставят пред свършен факт с направени резервации за почивка с децата.
Мда, надявала се е, че прави приятна изненада, а снахата й се накарала. Ама да се научи да пита първо.

# 258
Или да не го води никъде внучето Sunglasses

# 259
Трябва да се подмазва всякак на снахата и пак не се знае какво ще й дойде.

# 260
Съобразяването с околните няма нищо общо с подмазването. А изненадите са приятни, тогава когато са съобразени с този, на когото ги правим, а не със собствените ни желания.

# 261
Попречило е на плановете на снахата? Или просто по принцип си дудне.

# 262
  • София
Или да не го води никъде внучето Sunglasses

За жалост и тя така почна да мисли, че е по-добре, защото я е страх и да не го разболее на басейн и пак да й се карат. Пък не може и на своя глава да го лекува, защото снахата не дава лекарства. Само разходки в града и на кино.

# 263
Абе, цял следобед се чудя що ще тази тарапана в темата...
Сетих се! Алехандрото не е пускал тема за сънищата си. За любовници отнийде и никой. Хвърлих бегъл поглед из СО....

# 264
  • София
Никой не зачитал мнението й. Планове няма. После се оказа, че искат да заведе детето, но да пита преди да прави каквото и да било. Ама и майка ми, да бе звъннала един телефон...

# 265
По принцип е редно да се пита. Поне, възпитаните хора така правят.

# 266
О, я стига, един телефонен разговор "Здрасти, Ани, обмислям една седмица да разходя внучката до Трявна, да резервирам ли направо от еди коя си дата до еди кога си?" отнема 5 минути. Много ненормално ми се вижда да резервираш на своя глава от нищото уж като изненада. Следващия път направо да вземе внучето от училище и да го заведе директно на почивка "изненадващо" пък възрастните все ще се оправят с националното издирване. Естествено, че майката трябва да бъде уведомена предварително.
А другото с "Няма ли да си намериш работа вече?" е доста грубо навлизане в личното пространство предвид, че вероятно двойката е обсъдила вече семейния бюджет, вариантите и кое решение е най-добро за семейството в този момент, но айде това влиза в графа "досадни включвания" и може да се игнорира спокойно и без ядове.

# 267
  • София
Разбира се, че трябва първо да пита, когато си прави планове за чуждо дете. Както и синът и снахата трябва първо да питат, ако си правят планове свекървата да им гледа детето.

# 268
Разбира се, че е редно. Но бабата е мислела, че ще направи приятна изненада.

# 269
  • Blondeville
Редно е бабата да попита предварително, пак би било приятна изненада идеята за почивката. А снахата е можело и да каже съвсем нормално "Чудесно, но бих предпочела да ни попитате предварително и да обсъдим заедно датите". Без излишни цупения и от двете страни, подобен казус минава и заминава без дразнене. Всъщност ние не знаем дали пък снахата не е реагирала съвсем нормално, а свекървата да се е почувствала засегната и да не си е дала грам сметка, че е можело все пак наистина да попита преди да си прави плановете с внучето, без да пита нито бащата, нито майката. Ами те е можело също да са резервирали почивка семейно или само майка и дете в този период.

Подпитването кой кога ще започва работа и дали планира или не, е нетактично. Малко като "Еее, колко време сте заедно, айде и едно бебенце да си направите", което може да бъде изпляскано на двойка с репродуктивни проблеми например. Може снахата да търси работа, може да са се разбрали да започне такава след определена възраст на детето, може да са теглили чертата на плюсовете и минусите и да са решили, че за момента предпочитат да не работи. Честото подпитване мен лично много би ме подразнило.

Общи условия

Активация на акаунт