С какво ви дразнят свекървите- 95

• 39 625
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
Не се укорявай,тази жена заслужава много повече от това да и се развикаш.И аз съм свекърва,но как ще си позволя да безпокоя младите толкова рано.Това са мъж и жена,млади хора,могат да се любят, могат да правят всичко. Да не говорим,че днес е неделяАко ще къщата да е наопаки,не ме интересува.Щом им е хубаво така.И какво по-добро от   здравословна плодова закуска за детето. И нахална при това,да и сервират.Пълна откачалкаНо ще ти кажа нещо,така както ти обичаш твоята майка и мъжът ти,даже и да е на твоя страна,тя си му е майка.Даже и най-долната  да е.Макар и да не го покаже,може да се разочарова,за това че си избухнала срещу нея.Трябва да му покажеш,че съжаляваш.Иначе тази случка ще остави един минус във вашите отношения с мъжа ти.

# 541
Чудя се,защо никоя снаха не иска свекърва.?
Къде не я иска? Не иска изобщо да има свекърва? Не иска свекърва с дома си? Би ли уточнила?

# 542
  • София
Скрит текст:
Да,аз бях.Детето ми е алергично към ягоди - явно наследствено от мен.Алергичен е към фъстъци и домашен прах.Следователно няма как да си позволя вкъщи да е мръсно."Разхвърляните дрехи"всъщност бяха на вътрешен простор и съхнаха.Съдомиялната беше отворена за да изсъхва и тя от снощното миене.
Като се гаджосахме с моя в началото свекървата много ми се радваше,даже сме живеели заедно 6 месеца.Проблеми до сватбата никога не сме имали.Даже не сме и спорили за нещо.Не знам защо след сватбата се получи този обрат.Изведнъж станах негодна за синът и.
Скрит текст:
Аз нерви имам в изобилие,тих и спокоен човек съм.Веднъж в годината да се случи да избухна и то трябва да има сериозна и основателна причина.И преди свеки ме е мъмрила за дреболии.Подминавам забележките и.Както казах обръщам го на майтап за да няма драми.Все пак тя е майка на ММ и аз съм длъжна поне заради това да я уважавам,нищо че ми се качва на главата.След сватбата беше някакъв кошмар,постоянно ни се бъркаше.Защо сме ходили на ресторант а не сме си готвили вкъщи.Как така аз вече омъжена жена ще ходя на токчета и ще поддържам контакти с други мъже.Защо съм се прибирала след 21,00ч вкъщи и т.н.За това решихме да се изнесем от нейният апартамент и си купихме наш.Както казах и в първият пост все по рядко се чувахме и виждахме...мир имаше.4 години спокойствие(свеки си беше хванала нов приятел,бащата на ММ е починал много отдавна)Разделиха се с нейният възлюбен и сега по цял ден си стои сама вкъщи та явно и е скучно.Не един път сме водили дълги разговори за това как и защо и какво трябва да бъде...не чува,па и зодия овен...та това накратко.Не се бъркам в решенията които е взел ММ,щом така е постъпил,значи така е трябвало.Честно,жално ми е в момента за свеки,ама то човек като си го направи сам,никой не може да му помогне...
Имаше един виц,сега се сещам:
- Що е то снаха ? - Див звяр докаран вкъщи с музика!
-Що е то свекърва?-Безценно съкровище,което трябва да се скрие 2 метра под земята!
Та така... Simple Smile
Aми обратът се е получил понеже масово свекървите не приемат сериозните приятелки на синовете си за такива, т.е. за нещо сериозно, за тяхна жена. Без сватба за тях за са просто - абе оная там дето я чук@. От такова мислене си патят тези снахи, които живеят като семейство, но без брак. Обаче след сватбата за повечето свекърви, вече коренно се променят нещата и снахата ставя оная зла вещица, която им е откраднала синчето и вниманието на това синче вече е насочено към жена му, а мама няма 100% контрол над нещата.

# 543
Не се укорявай,тази жена заслужава много повече от това да и се развикаш.И аз съм свекърва,но как ще си позволя да безпокоя младите толкова рано.Това са мъж и жена,млади хора,могат да се любят, могат да правят всичко. Да не говорим,че днес е неделяАко ще къщата да е наопаки,не ме интересува.Щом им е хубаво така.И какво по-добро от   здравословна плодова закуска за детето. И нахална при това,да и сервират.Пълна откачалкаНо ще ти кажа нещо,така както ти обичаш твоята майка и мъжът ти,даже и да е на твоя страна,тя си му е майка.Даже и най-долната  да е.Макар и да не го покаже,може да се разочарова,за това че си избухнала срещу нея.Трябва да му покажеш,че съжаляваш.Иначе тази случка ще остави един минус във вашите отношения с мъжа ти.

С ММ сме говори не един път по въпроса за свеки.Винаги гледам да съм тактична при разговорите ни.Дори след таз сутрешната случка,поговорих с ММ да му се извиня,че така съм се развикала,ама то се събира събира.... през септември ще станат 7 години откакто сме заедно и 6 години брак.За тези години нито веднъж не съм си позволила да наругая свеки без значение в нейно присъствие ли е,пред приятели или пред ММ.Хората са казали-или хубаво или нищо.Та и аз така.ММ още в началото ми даде зелена светлина да не и оставам длъжна,понеже явно си я знае що за стока е или виждаше как майка му се държи с мен.Не съм се възползвала.Днес просто си изпуснах нервите.Малко ми трябваше 1 час по късно да се обадя на свеки и да и се извиня.Но се въздържах.ММ ме подкрепя изцяло,даже се чуди как така най - сетне съм се решила да я поставя на мястото и.

# 544
Не се упреквай ,моята грешка като снаха бе дето търпях  и мълчах, но бях на 19  и малко.Като пораснах взех да се отдумвам и  нещата олекнаха ,иначе сутрин калъфката мокра, че и тишина пазя  и се крия като рева.
Ако си чувала:Да раздереш котката навреме.
Добре че съм далече ,че иначе  сигурно щях да дотягам и  аз ,не съм ходила повече от година и не знам  какво ядат ,как са там ,идват си като решат.Ходих по бебета.Събират ми се 5-6  пъти ,а  са заедно от 15 -тина години.
През ум не ми минава да им пазарувам ,от двора каквото имам давам.Когато идват.И от храната, правя повече ,да има за един-два пъти и  за вземане.
Някога една мацка питаше над вратата си имаме ли прах-явно и там и стигнал някой  да гледа. Като онази ,мърлява снаха, прашна и  е ключалката.Дишай ,момиче.Ще им мине на всички.Като ти се извини свека ,че нахлула докато спите без да пита ,извини се и ти,че си повишила тон.

# 545
  • при късмета
Свекървите не четете. За какво да се извинява? Момичето написа, че в началото като са се събрали не са имали контакт няколко години. Не е проблем явно за сина да не контактува с майка си. При това той я е изгонил. Да, трябва да си поговорят двамата, но не ѝ пълнете главата с глупости, че ще има проблеми с мъжа си, заради кукувицата свекърва. В този случай не е така.
Ще започне да се извинява и бабиерата, останала без гадже съвсем ще им се качи на главите. За втори път дава ягоди на детето, при положение, че е предупредена, че е алергично. Продължава да натяква, че алергията, защото майката не давала ягоди. В комплект с изпълнението от сутринта, последната нещо, което трябва да прави е да се извинява.

# 546
Има такива вредни ранобудници, дето гледат на кръв всеки, който спи до по-късно Simple Smile
Само не рзбрах с какви торби се е появила и защо въобще тя влачи торби с продукти у вас? Минава пътьом след като си е напазарувала за себе си или по принцип тя ви пазарува? Щото ако е второто...

# 547
  • при късмета
Ако тя им пазаруваше по принцип, дали щеше да е неочаквано появяването?

# 548
Преди свекървата правила ли е подобни волни самодейности, като нахлуване в дома ви с торби от пазара? Или е за пръв път?

# 549
Бързо намерете на свекървата ново гадже за отвличане на вниманието. Знам за такъв случай на безумно вмешателство и скандали. Щом си намери гадже, свекървата кротна.

# 550
Искаш да кажеш, някой клет нещастник да падне в жертва за каузата?  Mr. Green

# 551
  • Най-красивата страна

Свекървите не разбират,че сина се жени  за да създаде семейство.
Той и снахата ,двамата създават едно ново семейство.
Снахата не е доведен нов член на семейството на свеки.
Дори да живеят заедно в една къща и на различни етажи.Това са две отделни семейства.
И когато свеки смята,че има право да си пъхне носа навсякъде,да ходи при младите когато и скимне,да дава непоискани съвети и започват конфликтите...

# 552
Да ви кажа, познатата ви свекърва, Госпожа Главната Баба днес е много стресирана. Синът ѝ и снаха ѝ си купили кемпер и два месеца ще са на морето. "Представяш ли си, лелиното, какво ще си помислят хората?! Тая си прогони децата, два месеца на морето, вместо да отидат при нея?! И тези деца, така да зарежат майка си!"- подсмърчаше жално Госпожа Главната Баба. Тя била започнала да прави конфитюр от праскови, но като научила страшната новина, от яд метнала цялата тава на кокошките.  hahaha

# 553
Ле-ле, как й е дало сърце де метне конфитюра? Това ще да е някой трик, за да носят кокошките...

# 554
А, най-много диабет да хванат и да спрат да снасят. Ми, как няма да метне конфитюра? Мъка е това, мъка.

Общи условия

Активация на акаунт