С какво ви дразнят свекървите- 95

• 39 573
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
Големия проблем е,  че в България, ние доста дълго, до късна възраст , разчитаме на старите. Но като кажат нещо , пищим срещу тях , да си траят ! Това ми е извода от живота, че даже от тази тема.
Аз например, не разбирам, как ще живея у свекърва ми ( тя е такава че по - добре да се гръмна още днес) , ще й оставям децата  да ги гледа постоянно, ще ми е вдигнала сватба или ще ми оставят къща или апартамент в наследство ( за семейството ми, за децата ми ) и ще рева с/у тях. Честно ! Колкото съм по - зависима от тях , толкова повече ще мълча. Ама били стари и смахнати, ами като са такива, младите да живеят настрана и да не разчитат грам на тях и толкова. Да се напънат за собствен дом сами, да си гледат децата сами и толкова.

Значи старите ни осигуряват къща и живеем с тях цял живот ( най - общо казано) , гледат ни децата, после се залежават и ние е редно да гледаме старци , и то в един общ дом, което е ужас. И само драми цял живот. Кой какво казал и какво направил. Ама били куку и нямали право на мнение. Така е, има всякакви хори и характери, че тя и снахата си е с характер и идва с други навици. Снахата била взела сина за мъж, не била се взела с майка му   Stuck Out Tongue Winking Eye И тук идва голямото откритие за снахата, че той сина е сянка на майка си. И това е Българска особеност. Че някои снахи и те са така с майките си.   Е как да стане?

Та... извода ще е ........Отделно младите и минимум контакти ( основно по телефона) .... не случайно по филмите гледаме как семействата се събират веднъж годишно и само по Коледа !!!

Понякога и пълната самостоятелност на младите може да се превърне в гигантска драма за бабите.И скандалите, и разправиите да преминат в други измерения😀

# 616
  • София
Замислих се над част от казаното от баба ти. Това с дояждането от чинията на детето има доста възпитателен смисъл: "така ти го учиш, че за него е  само хубавото, а за теб , каквото остане". Децата наистина  приемат за редно, че най-напред на тях се полага най-хубавото и ще го прилагат и когато пораснат.

Съгласна съм, но често не ми се иска да изхвърля нещо, което много обичам и си го хапвам без никакво чувство, че изяждам "останалия боклук". Напротив, вкусно ми е, а да го изхвърля съвсем... Тя  бабата за всичко е права, но като е постоянно излиза, че внукът си е довел в къщи някой дето по- добре да го върнем на майка му, че на нищо не е научен.

# 617
  • при късмета
ViPBuNnY, а да ти е хрумвало, че на снахата няма да се налага да води каквито и да е разговори със свекървата, ако мъжа ѝ си беше изпълнил задълженията предварително? За да не чака изобщо да назрее какъвто и да е конфликт, който да решават помежду си?
Не смятаме, че мъжа трябва да се меси в спорове м/у майка си и жена си, а да предотврати такива. Нали намираш разлика? Не го смятаме за виновен за разправиите м/у тях, а само за единствения човек, който може да ги разреши. Или най-добре да не ги допуска. Той е този, който познава и двете страни и най-вече дали с майка му може да се разбере с разговори или по друг начин. Както и на жена си да обясни, какво ѝ е основна черта в характера и няма изгледи да се промени.
Разбира се биха останали някакви дребни битовизми за изясняване, дори и след това, но и тяхното разрешаване дори да е м/у снаха и свекърва, изцяло зависи от това, дали мъжа лично е обяснил на майка си къде точно е границата.
Затова всеобщата нагласа е такава

# 618
  • София
ViPBuNnY, а да ти е хрумвало, че на снахата няма да се налага да води каквито и да е разговори със свекървата, ако мъжа ѝ си беше изпълнил задълженията предварително? За да не чака изобщо да назрее какъвто и да е конфликт, който да решават помежду си?
Не смятаме, че мъжа трябва да се меси в спорове м/у майка си и жена си, а да предотврати такива. Нали намираш разлика? Не го смятаме за виновен за разправиите м/у тях, а само за единствения човек, който може да ги разреши. Или най-добре да не ги допуска. Той е този, който познава и двете страни и най-вече дали с майка му може да се разбере с разговори или по друг начин. Както и на жена си да обясни, какво ѝ е основна черта в характера и няма изгледи да се промени.
Разбира се биха останали някакви дребни битовизми за изясняване, дори и след това, но и тяхното разрешаване дори да е м/у снаха и свекърва, изцяло зависи от това, дали мъжа лично е обяснил на майка си къде точно е границата.
Затова всеобщата нагласа е такава
Няколко въпроса (макар че после вероятно ще съжалявам):
1. Кои смятамЕ?;
2. Защо считаш, че двама възрастни хора, каквито са и снахата, и свекървата, по презумпция са неспособни да се справят с проблем/и между тях и някой трябва да ги води за ръчичка?
3. И сама видях (не съм сляпа, все пак) прословутата основна черта на характера на свекъра ми. Това знание какво трябваше да промени?

# 619
Миленака, твоето е за хора които могат да говорят на един език, когато се съберат китайски  и славянски не се получава, трябва поне начална скорост  да им се даде от познаващ  и двете,да бди какво се случва.
Тази с ягодите за да звъни  да и изнесе снахата бъркани часове след скандала явно не е разбрала, че има скандал.И младото се ядосва, че нещата не стават ,иска мир и разбирателство. 

# 620
  • София
Миленака, твоето е за хора които могат да говорят на един език, когато се съберат китайски  и славянски не се получава, трябва поне начална скорост  да им се даде от познаващ  и двете,да бди какво се случва.
Тази с ягодите за да звъни  да и изнесе снахата бъркани часове след скандала явно не е разбрала, че има скандал.И младото се ядосва, че нещата не стават ,иска мир и разбирателство. 
Тази с ягодите не е разбрала, че има скандал даже след като и синът ѝ я е изгонил. По какъв начин намесата на Мъжа е решила проблема? Защо изкарваш жените неспособни да решат такъв проблем?

# 621
  • при късмета
1."СмятамЕ" за повечето коментиращи в темата от доста време, т.е. редовните от одста теми.
2. Могат двамата възрастни (снахата и свекървата) да се разберат, в задачата се пита защо изобщо да се налага?
Това се опитах да ти обясня, че няма да се наложи, ако мъжа си е изпълнил задълженията предварително.
3. Може обаче да преценяваш погрешно и да си вадиш изводите от епизодичен период или конкретна случка. При всички положения, мъжа ти я познава в пъти по-добре от теб.

В твоя случай може и сама да си се разбрала със свекървата. Но тук често се коментират случай в които снахата трудзно би се справила със свекърва си самостоятелно. И на теб нямаше да е лесно, ако мъжа ти не беше на твоя страна, нали си наясно? Затова толкова се коментира мъжа и в какви функции трябва да влезе

# 622
  • София
1."СмятамЕ" за повечето коментиращи в темата от доста време, т.е. редовните от одста теми.
Някой те е избрал за негов представител?
2. Могат двамата възрастни (снахата и свекървата) да се разберат, в задачата се пита защо изобщо да се налага?
Защото не са деца. Защото е съвсем естествено, когато един възрастен, зрял и здрав психически човек има проблем, да го решава.
Това се опитах да ти обясня, че няма да се наложи, ако мъжа си е изпълнил задълженията предварително.
3. Може обаче да преценяваш погрешно и да си вадиш изводите от епизодичен период или конкретна случка. При всички положения, мъжа ти я познава в пъти по-добре от теб.
А какво стана с теорията (също застъпвана широко в темата), че свекървите са манипулаторки и трябва да дойде снахата на бял кон, за да отоври очите на заблудения син за недостатъците на майка му?

В твоя случай може и сама да си се разбрала със свекървата. Но тук често се коментират случай в които снахата трудзно би се справила със свекърва си самостоятелно. И на теб нямаше да е лесно, ако мъжа ти не беше на твоя страна, нали си наясно? Затова толкова се коментира мъжа и в какви функции трябва да влезе
Със свекърва ми не съм имала проблем.

# 623

Тази с ягодите не е разбрала, че има скандал даже след като и синът ѝ я е изгонил. По какъв начин намесата на Мъжа е решила проблема? Защо изкарваш жените неспособни да решат такъв проблем?

Една тънка разлика, казвам че могат при равенство.При другото става неравенство на силите, едните са повече   като продължителна   близост и кръвна връзка,геном.Тогава мъжът трябва да заяви мястото си-накъде  е.Ако и това не помогне отиде коня у  ряката,За хора от един тип няма нужда от нищо ,хиляди живеят заедно без сътресения, решават си проблемите преди да възникнат.
Сега даже е по лесно като се живее отделно.

# 624
  • при късмета
Не съм твърдяла, че съ м упълномощавана от някого, а само, че мнението на повечето хора се припокрива. Това относно защо мъжа трябва да заеме позиция и пред майка си и пред жена си.
Аз предпочитам да не ми се налага да решавам дребни или не толкова проблеми, ако е можело изобщо да се избегне възникването им. И това е извод също на много хора по различни казуси от темата, пак свързани с позицията на мъжа.
И по последно, миленака, ти си една от тези, които първи казват на оплакващи се, че проблема не е свекърва им, а с мъжа им. Който не имал проблем със свекървата е ясно, че няма какво да разрешават, но всички оплакващи се в темата си мислят, че имат проблем именно с нея, нали?

# 625
Просто повечето по-тежки случаи на свекървища (тези, които наистина яко прекрачват границите) изобщо не се трогват от вълненията на снахата, защото гледат на нея като на по-малка, по-маловажна, въобще дреме им, че нещо не й е приятно. Друго си е златното яйце да покаже, че положението не му допада и така не може. То се слуша. Да не говорим, че си познава майката добре и знае как да подходи към нея, говори нейния език.
За дреболии не коментирам, само за сериозните случаи.

# 626
  • София

Една тънка разлика, казвам че могат при равенство.При другото става неравенство на силите, едните са повече   като продължителна   близост и кръвна връзка,геном.Тогава мъжът трябва да заяви мястото си-накъде  е.Ако и това не помогне отиде коня у  ряката,За хора от един тип няма нужда от нищо ,хиляди живеят заедно без сътресения, решават си проблемите преди да възникнат.
Сега даже е по лесно като се живее отделно.
Всеки човек, независимо дали е мъж или жена, има свое място. Ако не може да го отстоява, може би не е трябвало да бърза  да си играе на семейство, а първо да порасне.

За мен това е неефектина намеса. А и не виждам никакъв смисъл син да обижда майка си по този начин.

Скрит текст:
Не, не смятам, че мъжът трябва да "защитава" жена си от майка си. Смятам, че трябва да покаже, че неговата собствена глава  желае да има лично пространство, необезпокоявано от майка му, не че жена му се дразни, нервира и прочие салтанати, а че той иска. Ако тръгне да застава на нечия страна, майко мила, настава една мътна и кърваваааа, щото обидена жена мъчно се спира...  Ако има наченки на глупави мисли и надежди, да се пресичат. Същото по отношение  и на жената, макар личните ми наблюдения да сочат, че жената не тръгва с рогата напред... или поне рядко се случва.
И за мен. Ако снахата беше парирала твърдо това поведение още в зародиш, вероятно нямаше да се стига до тук.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 13:04 от milenaka

# 627

Всеки човек, независимо дали е мъж или жена, има свое място. Ако не може да го отстоява, може би не е трябвало да бърза  да си играе на семейство, а първо да порасне.
Е тука с две ръце съм съгласна,ама колко го умеят в преценката за време и място.Аз от училище да избягам от баща ми, че ...се омъжих ,щото някой ме поискал.И други така правеха, женеха се от училище.От трън на глог...Отне ми време но се справих мисля с мястото.С помощ е по-лесно обаче и скъсява време.

# 628
Миленака, твоето е за хора които могат да говорят на един език, когато се съберат китайски  и славянски не се получава, трябва поне начална скорост  да им се даде от познаващ  и двете,да бди какво се случва.
Тази с ягодите за да звъни  да и изнесе снахата бъркани часове след скандала явно не е разбрала, че има скандал.И младото се ядосва, че нещата не стават ,иска мир и разбирателство.  

За мен това е неефектина намеса. А и не виждам никакъв смисъл син да обижда майка си по този начин.

Не, не смятам, че мъжът трябва да "защитава" жена си от майка си. Смятам, че трябва да покаже, че неговата собствена глава  желае да има лично пространство, необезпокоявано от майка му, не че жена му се дразни, нервира и прочие салтанати, а че той иска. Ако тръгне да застава на нечия страна, майко мила, настава една мътна и кърваваааа, щото обидена жена мъчно се спира...  Ако има наченки на глупави мисли и надежди, да се пресичат. Същото по отношение  и на жената, макар личните ми наблюдения да сочат, че жената не тръгва с рогата напред... или поне рядко се случва.

П.П. Каквото и да си говорим - майката се съобразява с онова, което желае детето й, не с чуждата...

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 13:08 от luna

# 629
  • София
Не съм твърдяла, че съ м упълномощавана от някого, а само, че мнението на повечето хора се припокрива. Това относно защо мъжа трябва да заеме позиция и пред майка си и пред жена си.
Аз предпочитам да не ми се налага да решавам дребни или не толкова проблеми, ако е можело изобщо да се избегне възникването им. И това е извод също на много хора по различни казуси от темата, пак свързани с позицията на мъжа.
Аз също предпочитам да туширам проблемите в зародиш, ако това е възможно. И го правя. Не сме ли повечето възрастни така?

И по последно, миленака, ти си една от тези, които първи казват на оплакващи се, че проблема не е свекърва им, а с мъжа им. Който не имал проблем със свекървата е ясно, че няма какво да разрешават, но всички оплакващи се в темата си мислят, че имат проблем именно с нея, нали?
И пак ще го напиша: жената има проблем с мъж, който не я подкрепя. Наблягам на подкрепя, а не води за ръчичка. Последното е обидно за способностите ѝ.

Общи условия

Активация на акаунт