Януари ще е зима, но пък вкъщи ще сме трима, четирима

• 47 830
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, а имате ли запек Flushed
Имам за по 4-5 дена, след това 1 ден всичко е нормално и пак започва. След втория ден започва и да ми се подува стомаха, тежест и дори по някога болки.
Толкова много оплаквания 😄 Все едно сме болни, а не бремнни. Дано скоро започнем да обсъждаме пол и първи ритничета !

# 76
Имам за по 4-5 дена, след това 1 ден всичко е нормално и пак започва. След втория ден започва и да ми се подува стомаха, тежест и дори по някога болки.
Толкова много оплаквания 😄 Все едно сме болни, а не бремнни. Дано скоро започнем да обсъждаме пол и първи ритничета !

Моята докторка специално ме пита за запека,казах й че се случва да пропусна понякога ден-два и ми препоръча да си взема да пия магнезий.Взех,пия и вече всичко е както трябва,според мен е от него или поне при мен го имаше този "ефект" Simple Smile

# 77

Ioni, и аз съм така и ми действа много добре сутрин една Активия с мюсли и ленено семе.

# 78

Някой с ниско разположена плацента?
[/quote]

В четвъртък бях на ЖК и доктора ми спомена, че плацентата се била разположила ниско. В 11 г.с. съм, но според мен все още се изгражда. Чудя се дали може да се вдигне? При теб как са нещата?

# 79
Момичета, не ми остана време да пиша... В четвъртък бях на преглед. В 11г.с.+5 съм. Имам си истинско бебе в корема Simple Smile, вече не се вижда една точица, а главичка, ръчички, крачета и едно тупкащо сърчице! Около 4 см е голямо. Всичко е наред уж, но има нещо, което ме притеснява. Още на предния преглед до плодния сак се видя един хипоехогенен участък /каквото и да означава това/. Тогава имах и прокървяване, имаха съмнения за отлепване на плацентата, но беше голямо и ми обясниха, че ако е отлепване, няма как да оцелее бебчо. Другата теория беше, че е още рано и плодния сак не е запълнил матката. На прегледа в четвъртък този участък още съществуваше, но в по-малки размери. Та мисля го....
След 2 седмици пак съм на преглед, за да ми пусне изследванията. Отказах категорично БХС. С предната бременност един лекар ме беше вкарал в страхотни схеми, не ми се преживява всичко пак!
Та с усмивка продължаваме напред, въпреки че все още всички неразположения са налице Simple Smile

# 80
Момичета, не ми остана време да пиша... В четвъртък бях на преглед. В 11г.с.+5 съм. Имам си истинско бебе в корема Simple Smile, вече не се вижда една точица, а главичка, ръчички, крачета и едно тупкащо сърчице! Около 4 см е голямо. Всичко е наред уж, но има нещо, което ме притеснява. Още на предния преглед до плодния сак се видя един хипоехогенен участък /каквото и да означава това/. Тогава имах и прокървяване, имаха съмнения за отлепване на плацентата, но беше голямо и ми обясниха, че ако е отлепване, няма как да оцелее бебчо. Другата теория беше, че е още рано и плодния сак не е запълнил матката. На прегледа в четвъртък този участък още съществуваше, но в по-малки размери. Та мисля го....
След 2 седмици пак съм на преглед, за да ми пусне изследванията. Отказах категорично БХС. С предната бременност един лекар ме беше вкарал в страхотни схеми, не ми се преживява всичко пак!
Та с усмивка продължаваме напред, въпреки че все още всички неразположения са налице Simple Smile

Знаеш ли, не съм лекар, но така както го описваш ми прилича на хематом. Не се тревожи, с растежа на бебето ще се изпълни този участък. Просто се пази и не прекалявай с натоварването и всичко ще е наред. Опит. Simple Smile

# 81
Здравейте, честита нова тема пожелавам ви да я изпълним с положителни емоции Simple Smile

# 82
  • Лапландия
Здравейте, присъединявам се към темата като бъдеща януарска мама. Досега прочетох много полезни съвети тук,  в новата за мен ситуация.

# 83
  • Sofia
Миналата бременност ми бяха казали ниска плацента в същия срок на бременността. Когато отидох на бхс, при моята докторка, тя се засмя и каза " Интересно как може да се определи каква е плацентата като цялата стена на матката е 10 см. Нека се образува цялата и от разпъването на матката ще се вдигне..." Така и стана Simple Smile
Моят БХС е в четвъртък, нямам търпение вече, ще съм в 12 седмица и 2 дни. Дано всичко е наред, че да минава и гаденето вече..

# 84
А в коя седмица се водим четвърти месец вече?

# 85
  • Sofia
А в коя седмица се водим четвърти месец вече?
Зависи дали календарен или лунарен..май в 12 седмица и 1 ден вече сме в четвърти лунарен

# 86
4-ти лунарен месец-13 г.с-16 г.с завършени
4-ти календарен месец-14 г.с -17 г.с завършени
12 г.с и 6 дни си е трети месец .Трябва да е започнала 13 г.с .Смятат се така.

# 87
За по-лесно датата на термина. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 88
Здравейте момичета, имам въпрос относно бялото течение по време на бременност. Налага ли възможно най-бързо посещение при гинеколога или може да се изчака до следващия планиран преглед?
Информацията, която намирам, е че ако не е съпроводено с мизирзма, парене и болка, не е толкова опасно, че да се търси спешно лекарска намеса. Какъв е вашият опит?

# 89
  • София
Здравейте момичета, имам въпрос относно бялото течение по време на бременност. Налага ли възможно най-бързо посещение при гинеколога или може да се изчака до следващия планиран преглед?
Информацията, която намирам, е че ако не е съпроводено с мизирзма, парене и болка, не е толкова опасно, че да се търси спешно лекарска намеса. Какъв е вашият опит?
Ако няма нсичките изброени допълнения ,след 12гс може да се лекува ,не е повод за посещение при лекар ,на следващия преглед ще го обсъдите.

Общи условия

Активация на акаунт