Януари ще е зима, но пък вкъщи ще сме трима, четирима

• 47 823
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
Днес цял ден нямах апетит и много ми се спеше!Корема ми е подут като в 6 месец!За бялото течение имах с гъбички в 5-6 г.с и доктора ми изписа Гинопреварил ×1 и мина,сега проблем нямам.Има някакво,но ми каза засега само след микробиологията и 12г.с ако има нещо ще го доизлекуваме!
А и днес цял ден бяхме на вън,малкият ми мъж днес става на 6г,и го прекахме в едно манастирче край Пловдив!!

# 91
  • Sofia
Здравейте момичета, имам въпрос относно бялото течение по време на бременност. Налага ли възможно най-бързо посещение при гинеколога или може да се изчака до следващия планиран преглед?
Информацията, която намирам, е че ако не е съпроводено с мизирзма, парене и болка, не е толкова опасно, че да се търси спешно лекарска намеса. Какъв е вашият опит?
И с четирите бременности съм имала бяло течение. Нормално е да има засилена секреция от влагалището сега. Не се тревожи. Ако няма сърбеж и миризма, значи може да изчакаш следващия преглед. Аз понякога имам толкова обилно, че с втората бременност го сбърках с изтичане на води 😜 . И сега имам, а микробиологията ми е чиста Simple Smile

# 92
Това засилено течение от шийката е с цел да ни предпази от инфекции.Разбира се без мирис ,сърбеж и т.н .А ако слагаш и утрогестан е нормално.

# 93
  • София

Някой с ниско разположена плацента?

В четвъртък бях на ЖК и доктора ми спомена, че плацентата се била разположила ниско. В 11 г.с. съм, но според мен все още се изгражда. Чудя се дали може да се вдигне? При теб как са нещата?
[/quote]

Доктора каза, че е ниско и ще я следи, но най-вероятно ще се вдигне, в повечето случаи била се вдигала.
Коментарите му за това, че е ниска бяха по-скоро относно повишен риск от кървене, заради терапията с аспирин и фраксипарин. Подчерта, че това не му харесва.

# 94
Недоумявам как има лекари ,които плашат с такива изказвания.Ама в 12 г.с естествено ,че плацентата ще е ниска.С времето ,с растежа на бебо ще се качи.Бургаския ми лекар само спомена и каза ще се вдигне ,а в София само го написаха без да се спират на нея и даже ми изписаха Аспирин 150 мг на ден до 36 г.с ,защото е много полезен и е превенция срещу прееклампсия.

# 95
  • София
Никъде не съм споменала, че лекаря ме е плашил. Напротив, човека ме информира какво мога да очаквам с терапията на която съм, и какви са причините за това. Аз държа на адекватни коментари, вместо успокоителни потупвания по рамото, съжалявам, че някой е приел информацията за плашене.
Относно аспирина, ако беше толкова много полезен, щяха да тъпчат всяка бременна с аспирин. Просто при бременни с риск от прееклампсия го изписват на принципа ''по-добре застраховка, отколкото проблем'' Защото проблема би коствал много.
Аз не съм рискова за прееклампсия, но съм и на аспирин и на НМХ ежедневно.
Доктора ти те е оценил с риск и затова ти е изписал аспирин, или просто превантивно?

# 96
Shannel,
Прави ми впечатление, че няма пост без твой коментар. Имащ се за свръх компетентен. Всички ние сме достатъчно зрели жени и с опит, за да се налага да оборваш мненията на лекарите ни, които са ерудити. Wink

# 97
Shannel,
Прави ми впечатление, че няма пост без твой коментар. Имащ се за свръх компетентен. Всички ние сме достатъчно зрели жени и с опит, за да се налага да оборваш мненията на лекарите ни, които са ерудити.

Коментирам това в което съм сигурна да .За всичките години борене със забременяването научих доста неща и изказвам мнението си .Не оборвам ничие изказване просто казвам ,че ниската плацента е нормална в такъв срок на бременността.И да повечето неща съм ги научила от д-р Стаменов и неговият уникален екип ,благодарение на когото съм бременна.И вярвам във всяка негова дума ,защото до сега имам три бременности зад гърба си ,които за съжаление не стигнаха до финал .Обиколила съм всички светила в България докато не срещна този човек .

# 98
Павечето от нас имат опит. Аз също се следя при светило. И поназнайвам. Така например спорът за "задължително" изследване на TSH без индикации за проблем. Няма такова. Освен застраховка. И пак при някакви съмнения.
Нека споделяме опит, но коментарите на лекарско мнение са излишни и заблуждаващи.

# 99
Павечето от нас имат опит. Аз също се следя при светило. И поназнайвам. Така например спорът за "задължително" изследване на TSH без индикации за проблем. Няма такова. Освен застраховка. И пак при някакви съмнения.
Нека споделяме опит, но коментарите на лекарско мнение са излишни и заблуждаващи.
Това с TSH -то е наистина много желателно..Разбира се всеки сам преценя как да се грижи за бременността си .И в повечето случаи няма никакви индикации за повишаването му .Ако членувате и в другите големи теми ще видите ,че голяма част от бременните без никакъв проблем до сега ,в момента имат завишение и то не малко.Все пак ,това не е гаранция ,че нещо ще се случи ,но високото TSH влияе върху мозъчното развитие на бъдещото бебе и това е доказано.

# 100
Добро утро, момичета! Много Ви благодаря за коментарите , радвам се, че имаме готина и позитивна група мами, където да споделяме полезна информация. Следващият ми преглед е след месец, а течението се появи след като влязох в 13та седмица, но няма никакви странични показатели ( миризма, болка...). Първата ми морфология е правена съвсем в началото и беше добра, на следващият преглед ще го обсъдим с лекарката.
Радвам се, че в групата ни има мами с богат опит, мнение и познания, изключително интересно и полезно  е за такива като мен с първа бременност и без никакъв опит Simple Smile. Всичко е ново и вълнуващо Simple Smile.
Относно следенето на бременността виждам, че има разлики между различните държави. В Белгия например, ако всичко е наред ходя веднъж в месеца на преглед. Само един лекар ми следи бременността. Ако почувствам неразположение или имам проблем отивам в спешното. Никакви лекарства не са ми предписвани засега, дори превантивно освен витамините, при все че съм с инсеминация. Незнам дали това трябва да ме радва или притеснява Simple Smile. Надявам се всички мами да се чувстваме добре и да се радваме на спокойна и безпроблемна бременност.
Усмихнат ден от мен!

# 101
  • Sofia
VandG , както казва доктор Жекова - бременността е нормалното състояние на жената. Останалото са празни цикли Simple Smile Това по повод притесненията на бременните дали всичко е наред и вторачването във всеки симптом Simple Smile

# 102
На мен АГ ми изброи всички възможни симптоми и неразположения, които могат да се появят през първи триместър. Засилено вагинално течение е един от тях. Така че щом няма други симптоми - споко.

# 103
Бременността е най-хубавото нещо , което може да се случи на една осъзната жена !!!
Стоиш си на работа , сещаш се ,че носиш живот в себе си и се усмихваш тайничко, за пръв път плачеш от щастие и си пълноценна !!!
Мами споделете как ще изкарате летните ваканции , забраняват ми излагане на слънце между 11:00 и 17:00 часа , което е нормално , само не разбрах заради риск от петна или ? Успешна седмица на всички Simple Smile

# 104
Аз ще пропусна тази година морето.

Общи условия

Активация на акаунт