Пойраз Карайел след финала/Илкер Калели, Бурчин Терзиоолу & колеги -новини, проекти, изяви Тема 8

• 51 055
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
Алекс, Kissing Heart няма да те поправя, а ще те допълня. Последно преди месец- два на въпрос на журналисти дали ще се женят Илкер каза "Заедно сме от 4 години, обичаме се, щастливи сме. Ако решим да се женим и без това, ще го обявите много преди нас. Joy"
Излиза, че са заедно малко след като са започнали снимките на сериала, което е октомври –ноември 2014г. Защото в интервю Илкер каза, че са снимали 6 месеца преди излъчването, а излъчването започна януяри 2015г, снимките юли/август.
Пак в интервю, по точно среща със студенти го питаха за връзката им, кога е започнала и т.н. Единственото, което каза е, че я е харесал още при първита им обща среща с продуцентите. Казал и че е много красива, а тя само го изгледала. Продуцента пък като ги видял заедно им казал, че ще са прекрасна двойка. Grinning
Та общо взето излиза, че нещата между тях са се зараждали успоредно с любовта на Айшегюл и Пойраз.
Иначе и аз не помня кога го обявиха. Май  те не са. Всичко около тях беше преследване на папараците, отричане, че са само приятели. Може би наистина след края на първи сезон, ги бяха хванали заедно на летището, после в Лондон със Синем и Кенан. И пак не си признаха.
Първата им снимка и признание като двойка май беше това (изключвам снимките със сплетените им ръце, понеже там загадката си остана)
Love was just a word until I met you. Love you Darling

Ели, кой сега е клюкарката Joy
Между другото сега се сещам, за любимата ти сцена с разпита, че е страхотно намигване от Етхем. Дори Илкер  я беше споделил в туитър и това "Не сме гаджета, само приятели сме" стана голям фурор. Коментарите под поста са уникално забавни, от рода на "а, да бе, хванах се" или "много лошо лъжете "

За това намигване говоря, както и това в 36 еп.

# 106
Ауу, виж ти, какви интересни и прекрасни постове сте наредили. Бройте ме и мен за клюкарка, не ми пука Joy Много готина  и сладка двойка са. Малко потайна, много интересна, абе някаква особена аура има около тях.

А това с ръцете е супер хубав, романтичен и семпъл начин двама известни да признаят за връзката си, не както правят повечето- като панаирджийски мечки.

Ама какво да ви обяснявам като Бурчин и Илкер са друга бира, просто са невероятни. Обожавам ги. Който ги е събрал, е събрал две половинки и това си личи от километри.

# 107
Мислех, че съм поставила рекорд с този среднощен пост, но днес изненада. Влизам и гледам Инна писала след мен Joy

А това с ръцете е супер хубав, романтичен и семпъл начин двама известни да признаят за връзката си, не както правят повечето- като панаирджийски мечки.

+ 1 А след месец-два се разделят и хайде наново панаири и циркове.

Ради, така харесах Айбуке, много финна, много изискана.

Моето мнение за нея е същото. Много нежна, красива, екзотична, талантлива. Излъчва финес и грациозност. Определено от добрите, сред младите им актриси.
Явно и в Турция много са я харесали, защото за изминалия месец Бахар  е най-обсъждания  и популярен персонаж.

# 108
Ради, и аз бях от нощните птици снощи. Grinning

А сега ви нося ново фото

Към снимката Илкер е написал Restart, което интуитивно ме наведе на мисълта за нова визия и нов проект. Разбира се, той си знае какво се има в предвид, но се надявам скоро да се появи с нещо ново, пък ако ще и само интервю да е.

# 109
Хаха, Инна изпреварила си ме Kiss

Към снимката Илкер е написал Restart, което интуитивно ме наведе на мисълта за нова визия и нов проект. Разбира се, той си знае какво се има в предвид, но се надявам скоро да се появи с нещо ново, пък ако ще и само интервю да е.

Дано, но едва ли. Може би просто си почива и презарежда батериите, както прави и Едже

# 110
Момичета, я да ви питам нещо. Докато излъчваха тези епизоди т.е. 44, 45 и т.н наистина ли не са давали никакви подсказки и жокери от екипа, самите актьори по някакъв начин- да речем снимки зад кадър, знам ли...?
Ужас, не мога да си представя как сте понасяли да чакате и да се чудите как ще се развият нещата, що го бъде ли някой или не. Безумие... Въпреки, че мога да си гледам и спирам когато си искам, се замислих, че бих изперкала, ако трябва да чакам една седмица за да видя например продължението със Садо. Или цяло лято както писахте за финала на сезона.

Ели, ти потъна ли вече в дълбоката драма?

# 111
Момичета, я да ви питам нещо. Докато излъчваха тези епизоди т.е. 44, 45 и т.н наистина ли не са давали никакви подсказки и жокери от екипа, самите актьори по някакъв начин- да речем снимки зад кадър, знам ли...?

Да, наистина. Имаше моменти, в които бавиха фрагманчетата за епизода или пускаха само по едно, но то и без това освен да ни объркват и шашкат друго не правеха с тези фрагмани. Същото важи и за резюметата и снимките от епизодите.
Снимки от актьорите, се пускаха различно, но понеже знам какво конкретно питаш- НЕ! В онзи момент с нищо не ни подсказаха. Нито актьорите, нито никой. 
В последствие се оказа, че Али Ил е в Ню Йорк. След това Етхем пак си намести сценария. Wink
Същото стана и с финала на сезона. Опазиха си тайната за развръзката до такава степен, че част от зрителите пишеха на Етхем, че повече няма да гледат, коментираше се в магазинните им предавания, дори на гала вечерта на трети сезон Илкер го криеха като рядък диамант.

Хайде   да сложа Фунда за Ели

# 112
Ради,

Да, наистина...
но понеже знам какво конкретно питаш- НЕ! В онзи момент с нищо не ни подсказаха. Нито актьорите, нито никой. 
В последствие се оказа, че Али Ил е в Ню Йорк. След това Етхем пак си намести сценария. Wink
Същото стана и с финала на сезона. Опазиха си тайната за развръзката до такава степен, че част от зрителите пишеха на Етхем, че повече няма да гледат, коментираше се в магазинните им предавания, дори на гала вечерта на трети сезон Илкер го криеха като рядък диамант.

Ужас. Animal Hear No Evil Animal See No Evil Animal Speak No Evil Горките зрители Misc Gun

# 113
Привет, момичета,
Още не съм се измъкнала от проблемиге си, но ви чета редовно и благодарение на вас си спомням хубави дни и моменти.
Който иска да гледа отново нешет -толга гюлеч, по диема фемили скоро започва госпожа фазилет.
Радвам се , че темата се раздвижи сериозно и се надявам на гледащите да продължат с писането.
Чета ви с удоволствие,  май вече го писах, ама....

# 114
  • Чужбина
РадиFlowers Hibiscus мерси за Фунда. Прекрасна е!

Ето ви от мен една Мерве:

Пепелче, да минава бързо Hug Hug Hug

# 115
Пепелче, Ели, здравейте.
Пепелче и от мен съчувствие и пожелание за скорошно справяне с всичко лошо.
 Ели нямам представа какви емоции те владеят, гледаш ли, не гледаш ли, нищо не ни казваш, но аз вече приключих и с 45-ти.
Няма да ви пиша фермани този път. Само да кажа, че открих, защо толкова ми харесва филма. Ами защото не е повърхностен. Убедих се в това точно в този епизод. И доказателството за това е, че успяха да ме накарат да харесам, да разбера и да оправдая  дори Сонгюл... дето толкова не можех да я трая.
Прекрасно показват не само това как се държи някой, но и защо го прави. Сцената в която разказаза  живота си на Юмран ме накара да разбера мотивите й. Да може би допуска грешки, може би на преден план са само недостатъците й, но така както Юмран я разбра, че дори я съжали, така го направих и аз.
А чисто сюжетно, тъкмо си кажа, че няма с какво повече да ме изненадат и хоп, пак зяпна от изненада. Усеща се една друга линия, в която тръгват нещата, но много последователно и аргументирано. Не мога да съдя нито Пойраз за начина, по който се държи, нито Айшегюл, нито Ипек, нито Бахри, че даде крачка назад, все по-интересно ми е кой ще е този, който ще приключи с Адил.
Единствено него не го разбирам за момента. Той просто си е лош, но какво цели? Да превърне Пойраз в свое копие? Да унищожи Бахри? Да си отмъсти за това, което Бахри му е причинил в миналото? Ужасен е. Когато разказваше  на Пойраз как е убил жена си, тръпки ме побиха. Като казах за жена му, това майката на Мелтем и Пойраз ли е или на другото му дете, защото каза, че е искала да отведе сина му и да го напусне?

# 116
  • Чужбина
Инна Hug

Гледам еп. 43. Затова си мълча Sad

Това, което си написала за сериала, е вярно:

Само да кажа, че открих, защо толкова ми харесва филма. Ами защото не е повърхностен. Убедих се в това точно в този епизод. И доказателството за това е, че успяха да ме накарат да харесам, да разбера и да оправдая  дори Сонгюл... дето толкова не можех да я трая.

Но принципно важи за почти всички комшийски сериали, не само за ПК. На комшу и филмите, и сериалите им са много дълбоки. Чудела съм се, дали не работят с психолози, че са им толкова въздействащи продукциите. По всяка вероятност сценаристите им четат и разбират много от психология.

Не ми се иска да сравнявам турските с американските продукции, но често, без да искам, го правя. Американските сериали са изключително зрелищни, но често им липсва дълбочина. Добри фентъзита правят, но рядко можеш да видиш изключителна игра. Ей така да седиш пред екрана и да кажеш "Егати, каква игра, скри ми шапката тоя, толкова убедителен, невероятен.". Това липсва. Липсва и идентификация с образите. Често не ги разбираш, дори да направиш голямо усилие.

ПК има супер каст, няма празно просто. И сценарият, и режисурата са топ. Има и нещо друго, което го прави уникален, но още не съм го дефинирала. Не е само невероятносто чувство за хумор на сценариста (рядко съм се смяла така).

А защо Адил е такъв, какъвто е - ето това на мене също ми е много интересно.

Турците обичат да правят ривърс-инженеринг (аз така го наричам) в сериалите си, за да ти стане ясно, защо някой е станал толкова лош. Карат те да го разбереш, да станеш милостив към него, дори да го обикнеш. Сценаристът гради с любов всеки образ - и лошите, и добрите. Както Бог / Създателят обича всички свои творения - и лошите хора, и добрите, така и сценаристът.

Обратно към Сонгюл: много хубаво играе тази Едже, лелеееее. В нито една сцена, за нито една секунда не усетих колебание или слабост в играта й. Ами Муса Узунлар? Как да не го обичаш? Не става.

# 117
Здравейте, момичета- Пепелче, Ели, Инна

Ели, имаш моята морална подкрепа, защото епизодът е от тежките, да не кажа най-тежките. Мисля, че към края му е момента, за който Инна говори. Т.е в разговора му с Пойраз, съвсем бегло очертаха една от причините Адил да е толкова жесток.
Но според мен той просто си е олицетворение на садист. Едно е да искаш отмъщение, а съвсем друго всичко, което направи.
За всички останали персонажи мога да се съглася, че са добре композирани, добре развити, но единствено Адил за мен си остава просто зъл.
Например да речем останалите злодеи в сезоните- Юнсал, Зафер, Садо, Сонгюл ако щете, шефовете на полицията и Нешет във втори, Невра в трети, за всички тях, наистина Етхем успя да покаже някаква логична причина за поведението им, но Адил го показа просто като психар.
Естествено това си е моето възприятие, затова ще ми е интересно да споделяте вашите.

Като казах за жена му, това майката на Мелтем и Пойраз ли е или на другото му дете, защото каза, че е искала да отведе сина му и да го напусне?

Майката на Нешет.
Пойраз и Мелтем са от друга майка, която не познават. Отгледала ги е жената на Исмаил Карайел, която е починала, а след смъртта й той ги е зарязал.

# 118
  • Чужбина
Мда,  явно Ехтем е привърженик на концепцията, че човек е само тогава човек, когато страда.
Човек е толкова повече human, колкото повече болка и травма е преживял. Жестоко е, брутално.

Има моменти в еп. 43, които по някакъв странен начин ми напомниха началото на еп. 1 на Обещание (гледала съм само 1-ви и 2-ри епизод). Много тежки сцени. Няма да се върна да ги гледам, не мога.

# 119
Ели, той самият епизод е една травма за зрителите. Или поне за мен.
Но истината е, че като ми попремина малко емоционалния срив или изблик, не знам и аз, в епизода имаше доста силни моменти.
Например линията с изборите в живота и жертвите който правим, за цената, която плащаме. В диалога на Пойраз и  Полковника- темата за това дали страданията са цената на щастието или то съществува само в приказките и т.н.
Много ме впечатли репликата на Айшегюл: "Това се случва само във филмите", защото я каза точно когато си мислих, че в последния момент всичко ще се нареди, защото е филм, но не - и тук като в живота, бяха реалистично жестоки.
С две думи, сериалът наистина е не само интересен, а провокиращ към размисъл в много сфери и аспекти. А това, което си написала по-назад, че не можеш да дефинираш, кое го прави уникален, аз също не мога. Сигурно е точно това- намирам си още повече във всеки епизод, във всеки герой, във всеки смисъл.
Обаче да, съгласна съм, че никога, ама никога не бих изгледала този епизод отново. Дори се чудех как изобщо ще ме накарат да се засмея и ще върнат хумоистичната нотка, ами вече не се чудя- факт е, че Етхем и това направи. Още в 44-ти наред с драмата, пак ме накараха да се смея от душа.

Относно това
Мда,  явно Ехтем е привърженик на концепцията, че човек е само тогава човек, когато страда.
Човек е толкова повече human, колкото повече болка и травма е преживял. Жестоко е, брутално.

подсети ме  за едно клипче, което си намерих в youtube  и ми хареса. Поздрав и за вас.

Подбора на сцените и песента са в 100%-ов унисон

Общи условия

Активация на акаунт