Пойраз Карайел след финала/Илкер Калели, Бурчин Терзиоолу & колеги -новини, проекти, изяви Тема 8

• 51 046
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • Чужбина
Ехтем за мен е турският Тарантино. Откачалка от класа.

Предполагам, че турското СМИ му спира много полета на Ехтем, иначе щеше да видим сцени като тази в спойлера:

Скрит текст:

# 91
Ехтем за мен е турският Тарантино. Откачалка от класа.

Предполагам, че турското СМИ му спира много полета на Ехтем, иначе щеше да видим сцени като тази в спойлера:

Скрит текст:

Ооо, Ели, нищо не си видяла още Joy Чакай да се появи Нешет, пък после в трети сезон.. Само във финалните епизоди на втори и трети сезон имаше поне  по три сцени тип Тарантино.
Сериалът наистина е микс от доста неща- и комедия, и драма, и криминале, и трилър, и психотрилър на моменти, ама всичките на ента степен. Wink

# 92
Ради, мисля, че си много права. Стилово Пойраз Карайел не бих го сравнила с нито един друг сериал, който съм гледала. Смесица от жанрове, смесица от прекрасни актьори, а това което се получава като резултат е нещо впечатляващо.
Като казах за актьорите, да отбележа, че за първи път  ми се случва и друго. Независимо от това дали харесвам и припознавам персонажа, който играят, за абсолютно всички мога да кажа, че пресъздават ролите си на 110%.
Осъзнах го в пълна степен вчера докато гледах 43-ти еп. Един Адил например, който е образ и подобие на чудовище и няма шанс по никакъв начин да открия нещо положително в него, но ме накара да изпитам страхопочитение към актьора.
А в сцената с Муса Узунлар...! Не само бяха равностойни, но бяха толкова убедителни, реалистични че забравяш, че е филм. И това е само един пример, а във всяка следваща сцена всички блестят все повече и повече
Масово в турските сериали добрите персонажи ги правят да изглежат глупаци, а лошите истерици (или те така го играят ), но тук всеки така пресъздава ролята си, сценариста е заложил толкова психологизъм у всеки, че няма някой, който да е излишен или недостоен да е част от този сериал. И това при все, че ролите са наистина многопластови, а смесицата от жанрове, които сериалът предлага би затруднила доста актьори.
 Като започнеш от Бахри и стигнеш до комисарите и полицаите от екипа на Пойраз, всички без изключение са невероятни! Много на място и изключително отдадени на това, да изиграят, или по-скоро да изживеят ролята си на максимум.
Пак ще кажа, независимо от емоциите които носи всеки образ, независимо от проблематиката, която предлага, за първи път дори тези, които не харесвам, ядосват ме и ме дразнят гоправят толкова реалистично и добре, че мнооого ми харесват.

# 93
Инна Simple Smile

Редактирам се: Инче, забравих да ти кажа, че актьорът, който играе Адил (Маджит Копер) и те е впечатлил,  е бащатата на момчето, което играеше Уйгар в "Dip/Дъно"

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 11:05 от _Radi

# 94
Редактирам се: Инче, забравих да ти кажа, че актьорът, който играе Адил (Маджит Копер) и те е впечатлил,  е бащатата на момчето, което играеше Уйгар в "Dip/Дъно"

Нямах представа, но и синът е талантлив като бащата или поне това, което показа в Дъно, ме навежда на тази мисъл.
Търсех друго, но попаднах на тези гифчета, които ме подсетиха каква забележка имам към Етхем.

Та забележката ми е следната: в сериала показва страст във връзката на Садо и Ипек, казахте че при Садо и Бегюм, при Сема и Сефер и т.н., а Айше и Пойраз- нищо и половина. Две или три по-ларж целувки и само толкова.
Ето например сценариста на Дъно пресъздаде не по-малко впечатляващо любовта на Сахир към Екин и въпреки, че там дори нямаха много общи сцени, бяха супер впечатляващи.
Вярно е, че са много различни, но предвид факта, че и без това Бурчин и Илкер са двойка, Етхем е можел да е малко по-екстремен не само в жестокостта Joy

# 95
Инна, присъединявам се към забележката ти към Етхем. И аз съм си го мислила докато гледах сериала, а и не само него. Вярно е, че Дъно го излъчваха в интернет, а Пойраз по телвизията, където наистина има хиляди от ограничения от техния СЕМ, но не си обяснявам, защо цензурират до такава степен любовните сцени, а тези с насилие, убийства и т.н. не.
А в колко сериали ги глобяват дори за целувки... Излиза, че любовта е забранена, а агресията и насилието не са проблем.

И все пак поне една красива любовна сцена ни показа Етхем, но после ни го изкара през носа, разбира се.
Заповядай Simple Smile

# 96
Ради, благодаря. Gift Heart Flowers Hibiscus

Да взема да публикувам едно интересно клипче, представящо Илкер в различните му роли. От това, което съм виждала, не са подбрали най-впечатляващите му сцени, но пък определено се вижда какъв хамелеон е.

Kariyer 2018: İLKER KALELİ

# 97
От това, което съм виждала, не са подбрали най-впечатляващите му сцени...

Тази от Пойраз е от впечатляващите, или поне за мен. За другите съм съгласна. Wink

oykucelikk_@studio11ist 📷: @gizemcuce 🎞 #hello

# 98
  • Чужбина
Ради, благодаря. Gift Heart Flowers Hibiscus

Да взема да публикувам едно интересно клипче, представящо Илкер в различните му роли. От това, което съм виждала, не са подбрали най-впечатляващите му сцени, но пък определено се вижда какъв хамелеон е.

Kariyer 2018: İLKER KALELİ

Ох, бях забравила, какъв е сладък в Kayip Simple Smile .

А в Последици каква страстна сцена направи с Нехир Ердоган Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Знам, че Ради не я харесва, но на мене в Последици ми хареса как изглежда. Напомня ми, не знам защо, на Фунда.

Избраната сцена от Пойраз e много добра. Много красива Бурчин.

# 99
Етхем сега е концентриран да слави турската армия, великата и всеотдайност и хуманност. Не го очакват никакви цензури, със сигурност получава само похвали, сега твори 3-ти сезон!

# 100

А в Последици каква страстна сцена направи с Нехир Ердоган Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Знам, че Ради не я харесва, но на мене в Последици ми хареса как изглежда. Напомня ми, не знам защо, на Фунда.

Избраната сцена от Пойраз e много добра. Много красива Бурчин.

Ели, да Нехир не я харесвам по принцип. Но не мога да отрека, че в Край и Последици, направи страхотни роли, съответно като Едже и Айлин. А за приликата с Фунда, и аз откривам сходство между тях.

Роси, нямам идея какво ще пише и твори за трети сезон, но съм съгласна, че ''пресоли манджата''. Едно е сигурно д-р. Бахар няма да е част от трети сезон. Айбуке ще стартира в нов сериал есента, а на няколко места четох, че сюжетът в "Обещание" ще се промени и няма да има нова любов при Явуз. Т.е остава си само армията.

П.П скоро писах, че македонският дублаж беше страшна комедия, та да сложа нагледно доказателство. Ели в тази сцена точноФунда е острието на мъжкия екип Wink

Joy Joy Joy

# 101
Ради, така харесах Айбуке, много финна, много изискана. Ами в унисон с конюнктурата в Турция  Етхем следва да показва постоянно флага, молитвите и унищожаването на врага. На Явуз му стига любов, да се концентрира и да повтаря само: Ватан ичин, ватан са олсун!!!! Да се молят да няма шехити, ще се намери някой да постила килимчето за намаз и това е достатъчно,,, трамплин и за 4-ти сезон!

# 102
Ох, момичета, пак аз и пак кахърна. Прави бяхте и 44-ти еп. е от много силните, смислени  и трогателни епизоди.
Алекс, предвид,че си от фенките на Садо представям си какъв ужас си изживяла, говоря за финала на епизода. Майкоо този Али Ил! Страхотен е.  Уникален, а Садо май не просто го харесвам вече, защото такъв ужас изживях на финала, плаках с Ипек. И той като Айшегюл се впусна да защити любимата, без да мисли, без да се колебае...Невероятни са тези Умман.
Сега май схванах за коя плоча става въпрос. Ами наистина от екипа са изпипали всичко до най-малките детайли.
Оф, ама почнах отзад напред. Нищо де, няма да пиша много. Само ще кажа, че това е страхотен сериал. Нищо не е такова, каквото очакваш. Изненадват те, впечатляват те, надминават себе си във всяко отношение, във всеки епизод.
Много много силна серия. Имаше няколко изключителни сцени и като дълбочина, и като диалози, и като праг на психологизъм, и като режисура.
На първо четене може би мога да откроя разговорът на Пойраз и Айшегюл. Чудесно показаха и “облякоха” диалога, който водеха в цвят чрез режисьорските решения. Откроиха отчетливо вътрешният глас на всеки един от тях- метафората за ада, за живота, които им предстои да водят от тук нататък, за мечтите им, за отпечатъка на случилото се...Много силно!

Също и съответните сцени и диалозите на Айшегюл с Бахри, на Пойраз с Полковника, на Пойраз с Бахри- изпълнени бяха с толкова истини, с толкова мъдрост, въплътили бяха толкова истинска болка и емоции.
Айшегюл: “Мен не ме боли. Според теб не е ли странно? Или..Болката е толкова голяма, че не мога да я почувствам... или аз съм твърде малка в сравнение с тази болка”
Пойраз: “Злината, Полковник. Злината..Има я у всеки човек.
-У теб я няма, бе чедо. Ти си добър човек.
-Омръзна ми да бъда добър. Съсипаха ни живота затова, че бях добър. Те ме удряха, аз мълчах.Колкото повече мълчах, толкова по-силно ме удряха.”

-“Вехна обичайки, Полковник. Вехна, обичайки! Отнемат ми всичко и всички...”.
Синан с неговият подърък за братчето му, както и невероятната игра на Бурчин и илкер по време на тази сцена

а после и сцената когато Пойраз му обясняваше, че няма да ма братче, Садо и разговорът му със Сема за това колко близо е бил до щастието, сцената със Сефер и директора на сиропиталището.. Абе изобщо страхотен епизод. За капак взривяващия му финал...Нямам думи.
Ще сложа музикалния фон, който вече и за мен носи друг смисъл и емоция.

П.П. Не можах много да се зарадвам на справедливото наказание на доктора, защото успоредно с това Адил се вихреше отново и по-силни емоции в мен предизвика случващото се с Бахри и Садо.
Забравих да кажа, че сцените съпоставящи Адил  и Бахри са режисирани адски интересно и винаги  по-много красноречив начин наблягат на детайлите в поведението и на двамата.
Адмирации за режисьорката и неповторимата игра на актьорите.

Ради, Роси, Ели, Галя, Пепел от рози Hug Hug Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 22:13 от Inna_Hristova

# 103
  • Чужбина
Ох, момичета, пак аз и пак кахърна. Прави бяхте и 44-ти еп. е от много силните, смислени  и трогателни епизоди.
Алекс, предвид,че си от фенките на Садо представям си какъв ужас си изживяла, говоря за финала на епизода. Майкоо този Али Ил! Страхотен е.  Уникален, а Садо май не просто го харесвам вече, защото такъв ужас изживях на финала, плаках с Ипек. И той като Айшегюл се впусна да защити любимата, без да мисли, без да се колебае...Невероятни са тези Умман.

Инна, аз сега това ще се направя, че не съм го прочела Simple Smile

Ах, тоя Садо...комшиите ме карат да преживявам любов и разочарование за 10 човешки живота. В реала няма как да преживееш толкова много. Пък той реалът си пада и малко скучен Simple Smile

Момичета, Бурчин и Илкер откога са заедно? Как точно се разбра, че са гаджета (мале, аз като махленските клюкарки Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Изненада ли беше?

# 104
  • София
Ели, след края на първи сезон. Първо се чу, обаче те нали не са много по тази част да се показват пред журналистите, а пък да коментират живота си още повече ги няма Simple Smile Мисля, че първо се появиха някакви снимки заедно и после една - хванати за ръце Simple Smile

Ето тази

Обаче понеже и аз не чета много такива неща, енциклопедията Ради ще ме поправи ако съм в грешка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт