Дискова херния - 17

• 147 485
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте,искам да си направя консултация с неврохирург.ЯМР-то ми е от нач.на ноември мин.година.Трябва ли да си направя ново преди консултацията,или ако доктора прецени? Благодаря ви

# 241
Здравейте!!
От около 3-4 месеца и аз съм в клуба на ДХ за съжаление,но света не спира с това.
На 33 год. съм и имам големи болки в кръста,ходя на една страна/анталгична походка/  Пих какви ли не хапчета,то инжекции ли не бяха  и накрая на системи,но болката си остава.
Диагнозата е : Сегмент L4/L5: Лекостепенен медио-латерален лявостранен пролапс на нуклеуса.Унилатерална фораминална компресия.

Сегмент L5/S1: Широкобазиран лекостепенен , медианен дисков пролапс ,двустранно (по изразен в ляво). Фораминално компримиране .

Заключение: Hernia diskalis ,regio: L4/L5 et L5/S1

Ходих при неврохирург във В.Търново  д-р Гецов,които само при погледа на симката от скенера каза,че съм за операция,но мисля че има и други методи на лечение.Посъветваха ме за балнеолечение в Павел Баня,но проблема е че от топлата вода още повече ме заболява кръста и даже първите няколко минути не мога даходя,но постепено болката намаля колкото да мога да се предвижвам .Началото на другия месец мисля да ходя на преглед в Плевен при д-р Младен Овчаров.
Ще съм ви МНОГО благодарен на всякакви мнения и препоръки 

Здравейте! Моята диагноза е същата, фораминална херния на същото място, ходих при д-р Стоев от Гръбначен център и в Пирогов при Габровски, и двамата ми казаха операция....

# 242
Здравейте, и на мен ми предстои операция на дискова херния л5-с1 и съм в дилема при кого да я направя, отворена съм за всякакви предложения , но основно ме интересуват впечетления от проф.Явор Енчев от Варна

# 243
https://www.youtube.com/watch?v=UrhBW5pG6SU.      Открих това предаване на професор Сарачоулу- от Турция. В него казва дисковата херния  или по точно целия гръбначен стълб да се маже един ден със смес от сусамово масло-3л.  и масло от салвия-1 л.,а на другия със сварен хвощ.Казва,че е помогнал на хиляди хора.Ако някой знае турски,моля кажете какво точно обяснява.От вчера започнах,да видим какво ще стане. Веднъж вече Сарачоулу- ми помогна.Пих хвощ цяла година и се спасих от аритмия на сърцето.

Последна редакция: нд, 21 окт 2018, 16:14 от rosi cat

# 244
  • haskovo
Здравейте! Имам в повече инджекции Дискус композитос N.Ако някой се интересува да ми пише на.мейла  tedi_leo@abv.bg.

# 245
Здравейте,изчела съм почти всички теми,защото колкото и да не ми се иска съм част от вашия колектив Simple Smile
Малко история и ако някой ми отговори на въпросите ще бъда много благодарна.
При мен нещата започнаха със парещи не силни болки в прасците,които първоначално туширах с прием на магнезии и имаше ефикт.Понеже имам наследствена предразположеност към разширени вени мислех,че е възможно болката да е от това.Минах при съдох фирург отхвърли тезата ми.
В последствие се появи болка в десен крак отпред на бедрото,и във вътрешната страна на коляното.Посетих невролог,снимка на рентген диагноза-Спина Бифида-следователно лекарства.Изпих много лекарства ,но болката не те повлияваше.Единствено фламексина ме отпускаше,но спирайки го се започваше отново.Смених лекаря,направихме скенер и диагнозата е дискова протрузия на л4л5 с компресия ва дуралния сак,който така й не лазбрах какво е.След снимката нови лекарства и слен около общо 5-6 месеца почти с постоянни болки болката изчезна като д вълшебна пръчица.Но от 2 месеца се завърна за съжеление Sad При първата поява направих консултация и с един доста хлален неврохирург от Плевен,който поглеждайки снимката от скенера ми,каза "Тук няма нищо,и да е имало възпаление от вече минава" ,което за мен не беше логично,защото бях с болки.
Имам няколко въпроса Simple Smile Надявам се,че ще ми помогнете ,защото изчитайки почти всички теми видях,че тук има много запознати и на ти с темата(за съжеление).
Първо обяснете ми моля какво е това дурален сак?Имам понякога парещи болки в ябълките в легнало положение,от протрузията ли са?
Упражнения като правя засилвам болките и сега не смея.Не мога да свикна с мисълта ,че винаги ще ме боли Sad
Колкото и глупаво да звучи,когато преди 2 год отидох при неврохирурга много исках да ми каже,операция и ще си кято нова...Не разбирам защо трябва да се чак до последно,след като до операцията така или иначе почти винаги се стига? Благодаря предварително и се извинявам за дългия пост Simple Smile

# 246
Здравейте,моля някой който има моя проблем ,нека сподели.ще ми е от полза!!!Оперирана съм от дискова херния на Л5s1 в Токуда на 02 .10 .2018 г.Изписаха ме на 3 тия ден без особени препоръки.Като цяло съм доволна пт отношението  но това  друга тема.Професора който ме оперира каза че хернията е била мн голяма ,но операцията е била успешна ,тоест изчистил е всичко но нерва е бил много години притискан и дълго ще се възстановява.Вече 20.дена  ,болките утихнаха по нерва,но като ходя понакуцвам леко нямам стабилност в крака.Дали е нормално това  в процеса на възтановяване .Опитвам се да не седя.да лежа и да ходя ,но на дълги разстояния се уморявам.Моля пишете кам е минал при вас този период!Накуцването много ме притеснява.Благодаря!!!

Lemy,преди четири години когато ме започна проклетата херния си правих в Гръбначен център при Стоев ,озонотерапия.Много бяха а мили.Но ефект нямаше !!!Никакъв!!!Бяхме 3 жени  на контролата се видяхме и при трите нямаше ефект!Подържам връзка с една от жените ,след озонотерапията ,тя прави лазер при Стоев,пак нищо!Беше и засегнал нерва !И накрая операция в Иван Рилски.Сега е добре!Опитай с други методи ,дискосан инжекции!

Малко  инфо  от мен,може да е от полза!Оперирах се съвсем скоро в Токуда .Доц Наков !!!!Това е  корифея в неврохирургията!И като човек е мн  добър.С очите си видях какви чудеса прави докато лежах там.Аз се оперирах при проф Цеков  по спешност.И той е мн добър но още се възтановявам и ще кажа след 1 месец дали  вс е ок!!!!!

Последна редакция: ср, 24 окт 2018, 11:29 от bubanka

# 247
И аз само хубави неща съм чувала за Наков.

# 248
  • София
Защо не отидете в американския център при хиропрактикът? Там работят само с кинезитерапия и спасяват от рязане.

# 249
Мила ralito90 напълно ти съчувствам.Знам за болките.Който не ги е изпитал не знае какво е! Първо искам да те питам имаш ли резонанс?Само на него се вижда всичко!Дурален сак е казано на прост език е нещо.като херния.Току що си погледнах епикризата и на нея пише дурална компресия.Аз съм оперирана от дискова херния преди 20 денаНе се плаши!!!Четири години спях само по корем!Когато легна по гръб и хернията притискаше седалищния  нерв и беше страшно.Като се раздвижех болката беше поносима.И така цели четири години.Да се оперирам ,да не се оперирам.Похарчих сумати пари по иглотерапия ,чакръкчии ,инжекции и озонотерапия.Няма ,хернията си стоеше.ОПЕРИРАЙ СЕ!!!Операцията е мн прецизна вече!Ще се спасиш от болкитеВъзтановяването ми е мн трудно защото съм травмираала нерва мн години.Протрузии и още две малки хернии и аз имам.Но те не ми създават за сега проблем.АКО ИМАШ ВЪПРОСИ ПИТАЙ.Аз също не исках да се оперирам но припаднах от болки и ме оперираха по счешност.

# 250
  • На планетата земя
Дурален сак е обвивката на гръбначния мозък.

# 251
Мила ralito90 напълно ти съчувствам.Знам за болките.Който не ги е изпитал не знае какво е! Първо искам да те питам имаш ли резонанс?Само на него се вижда всичко!Дурален сак е казано на прост език е нещо.като херния.Току що си погледнах епикризата и на нея пише дурална компресия.Аз съм оперирана от дискова херния преди 20 денаНе се плаши!!!Четири години спях само по корем!Когато легна по гръб и хернията притискаше седалищния  нерв и беше страшно.Като се раздвижех болката беше поносима.И така цели четири години.Да се оперирам ,да не се оперирам.Похарчих сумати пари по иглотерапия ,чакръкчии ,инжекции и озонотерапия.Няма ,хернията си стоеше.ОПЕРИРАЙ СЕ!!!Операцията е мн прецизна вече!Ще се спасиш от болкитеВъзтановяването ми е мн трудно защото съм травмираала нерва мн години.Протрузии и още две малки хернии и аз имам.Но те не ми създават за сега проблем.АКО ИМАШ ВЪПРОСИ ПИТАЙ.Аз също не исках да се оперирам но припаднах от болки и ме оперираха по счешност.
Благодаря за отговора Simple Smile ЯМР нямам и не мога да си позволя да направя,а по каса никой не ме изпраща.А операция,как да направя като доктор Овчаров в Плевен ми каза,че на снимката от скенера нямало нищо ... Вече не знам какво да правя...от последния лекар имам рецепта ,обаче не искам да си купувам лекарства,които не мога да оправят дисковете ми,а е едно лекарство и предимно за епилепсия,е не мерси...Отчаяна съм вече...

# 252
Не искам да съм арбитър , но споделените  мнения на Марчева   винаги са били много полезни за темата - точни , стегнати и без излишни излияния . Жалко ,че напоследък  не влиза често . Дано да е  заради  успешна операция Hands Plus1

Последна редакция: чт, 25 окт 2018, 09:23 от Ели-фен

# 253
Marheva14,аз съм оперирано преди 20 дена и съм притеснена.Затова пиша,ако има някой скоро опериран да се включи!Нищо лошо не пиша.Хубава вечер!

# 254
Здравейте,искам да си направя консултация с неврохирург.ЯМР-то ми е от нач.на ноември мин.година.Трябва ли да си направя ново преди консултацията,или ако доктора прецени? Благодаря ви
За преглед ще свърши работа , но за операция ще искат  ново . Може да си направите скенер /значително по-евтино е / , за да сравни докторът дали има  някаква динамика .

Общи условия

Активация на акаунт