Дискова херния - 17

• 147 464
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Здравейте, някой ходил ли е на балнеолечение в хотел Димина - Водеща вода?

# 226
  • София
Здравейте, някой ходил ли е на балнеолечение в хотел Димина - Водеща вода?

Аз и съпругът ми бяхме там в края на август.
Какво точно те интересува?

# 227
  • София
yana_kuncheva, ще ти отговоря тук за балнеохотел "Димина",
може да е полезна информацията и за някой друг.

Тази година исках да сменя мястото за балнеолечение и след
чудене, избрах балнеохотел "Димина"  с. Вонеща вода.
Интересното тук е, че минералната вода извира на 13 градуса и
я подгряват допълнително, за да достигне подходяща за процедури
температура. В стаите и във външния басейн водата не е минерална.
Вътре в балнеохотела има малко басейнче, което наричат топило -
там водата е минерална. Зареждат го всяка сутрин и можеш да се
топиш там без лекарско предписание, входът е свободен.

Относно процедурите - аз обичам да си правя ръчен тангентор и да
играя лечебна физкултура, защото и двете процедури ми се отразяват
много добре. Но, в този хотел не предлагат нито една от тях. Няма ръчен
тангентор - само тангенторни вани, няма и ЛФК, въпреки че има малка
зала, в която е възможно да се провежда. Персоналът е любезен, но
във физиотерапията е леко неорганизиран и часовете много-много не се
спазват. Освен това там видях нещо, което за всичките 12 години, през които
ходя на балнеолечение, не съм виждала другаде. Ако не ти харесва дадена
процедура, се уговаряш на място с рехабилитаторите и ти я заменят, без да
се налага да ходиш при лекаря (лекар в събота и неделя няма). На мен ми
бяха изписали тангенторна вана, средно честотен ток на кръста, интерферентен
ток и лимфодренажен масаж на двата крака. Обаче не ми понесе средно
честотният ток, както и линфодренажният масаж (получих болки в десния крак)
и тъй като беше събота и нямаше лекар, рехабилитаторите ми замениха
процедурите с такива, посочени от мен. Което не знам колко е добре в крайна
сметка.

Негативи на престоя:
- хотелът е построен край самия път (проходът Хаинбоаз) и шумът е нетърпим.
Няма ден, няма нощ, няма събота, няма неделя, движението си е оживено - коли,
тирове, камиони. Първите нощи се будех многократно. Като цяло една нощ не съм
спала спокойно, без накъсване на съня от този шум. Има няколко стаи, които не гледат
към шосето, може би трябва да се иска при резервация настаняване в тях.

- храната е много слаба - най-силна е закуската, която е сервирана на шведска маса
и има варени яйца, сирене, кашкавал, шунка, шпеков салам, баница, пържени филии,
кисело мляко, мюсли, чай, кафе, сок, домати, краставици (често доста увехнали).
Най-слабото ядене е обядът - обикновено супа и някакво постно ястие. Няма десерт,
няма салата, няма малка бутилка минерална вода, както на други места. Мога да
посоча най-фрапантното меню през целия ни престой - за обяд супа и макарони със
сирене на фурна. За вечеря менюто е по-богато, дори има и десерт - ябълка, праскова,
грозде (което не ставаше за ядене). Не може да се отрече, че готвачката прави чудеса
от иначе некачествените продукти.

- мястото е толкова спокойно, че чак потискащо. В селото я има 10 обитаеми къщи,
я няма. На площада има един магазин, който работи по системата - ту работи, ту не
работи и една аптека, която работи от 10 до 13 ч., но не очаквайте чудеса вътре.
Очаквах, че ще има някакви горски пътеки, по които да можеш да се разходиш -
няма такова нещо. Като цяло в селото лъха чувство на запустялост и запуснатост.

Позитиви:
- външният басейн е приятен, има достатъчно шезлонги около него
- близостта на селото до Трявна и Велико Търново, където ходихме на разходка
- ресторантът работи до късно - до 22 ч., вечерята се сервира до 21:30 ч.

В заключение, мисля че водата ми се отрази добре, но не смятам, че това е
достатъчно като мотив, за да ме накара да се върна пак на това място.

# 228
  • София
Сутринта по BiT към 8ч,  даваха за нова американска клиника с хиропрактик (бях само чел в "Без болка" за такива специалисти). Имаше и пациентка  преминала през всичките видове лечение (без операция само) с 4 протрузии и сподели че има огромно подобрение.
Казаха и за упражненията че са в основата на лечението, но в началото си няколко седмици в клиниката, със специални уреди.

Мисля по някое време да си набавя необходимите уреди.
Знам че този за хиперекстензия е много полезен и не е опасно (не е сложно за изпълняване)
https://www.bb-team.org/exercise/3716_palna-grabna-ekstenziya-ra … e-hiperekstenziya
https://za-fitnes.com/%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B5 … 0%B7%D0%B8%D0%B8/
Вие какво мислите че е необходимо още?
Скрит текст:

На земя...

Последна редакция: чт, 11 окт 2018, 10:26 от Starrydream

# 229
Аз правя упражнение, подобно на това в последния клип, иначе, сама и без да говоря с рехабилитатор, запознат с моето състояние, не бих правила другите. Но аз съм шубе, отделно съм си патила от произволно правени упражнения от нета, та не съм голям критерии.

# 230
Аз бих била много внимателна с тези хиперекстензии. Това, което показват на първите две клипчета, където ги правят правят на уред - трябва да имаш вече здрави мускули и упражнението да се прави съвсем правилно и дори тогава ми се вижда опасно. На земята по-става, но ако се пробва да се почва с по 1-2 на ден и лека-полека да се увеличава бройката.

Ако не дразни, ми се вижда хубаво упражнение за заздравяване на мускулатурата, но аз лично се придържам към по-леки такива.

# 231
Аз първото упражнение не мога да го направя и да искам, изобщо не мога да се наведа толкова напред. За мен направо си е само за здрави хора...  Rolling Eyes

# 232
  • София
Аз го правех, като бях 2 месеца на тренировки с тренер, но не помня кога го включихме.
Тези неща ги мисля, след като започна в зала със специалист и чак след известно време, когато добия правилната техника.

# 233
Здравейте, виждам че има и млади момичета и притеснени мами. Аз съм на 33 г (утре ги навършвам), откриха ми две дискови хернии на 20г, както предполагате бях в разцвета си. За няколко месеца , вече не можех да стоя права повече от 10-15 минути и с всеки изминал ден минутите се скъсяваха , докато не стигнах со там,че сутрин ми беше предизвикателство да си измия зъбите. Изпитвах постоянна болка и в крака и кръста, приятелят ми тогава се наложи да ме къпе, защото не можех да се справя, до толкова стана зле положението. Взех се в ръце и отидохме в София при д-р Кръстев, тогава беше завеждащ неврохирургия в Пирогов. Като ми видя скенера се хвана за главата , каза ми че ако съм изчакала още седмица е щяло да се стигне до ампутация, а до болницата ме носеха буквално на ръце. Бях адски много изплашена и се пуснах по течението с операцията, каквото станеше, аз нямах и избор. Тя мина успешно и за мой късмет беше точно на рожденият ми ден в Петък 13-ти. Възстановяването е трудно и бавно, прохождаш за втори път, но ето че сега 13 години след нея аз съм щастлива и вървя по 6-7км на ден, имам 3 деца, от които двете близнаци. Ако трябва да кажа ,че нямам никакви болки в кръста, ще излъжа, но те са минимални и не постоянни. Няма да забравя думите на доктора- „Цял живот ще си носиш кръста“
Исках да ви вдъхна кураж, че последното нещо, което може да се направи за дисковата херния, а именно операцията, не е толкова плашеща. Бъдете силни!

# 234
Здравейте! И при мен рентгена показа стеснение между С5 и С6.Болката във врата при мен започна след силно преживян стрес.Не знам има ли връзка.Болката в момента е в горната част на шията
където са двете вдлъбнатини от двете страни. И също затруднение при завъртане.Без нищо да ми обяснява невролога ми изписа диклофенак. Не  съм го започнала още. Тепърва разгадавам болесттаНадявам се да има природно лечение на това.Или друг начин.Все още не съм ви чела назад.Има ли някой от вас,който се е излекувал.

Последна редакция: чт, 18 окт 2018, 09:40 от rosi cat

# 235
Защо изобщо ги посещавате тези  лекари, като нито им вярвате, нито имате желание да следвате лечението им?

Ей ги ги на, колко форуми има случайни непознати да дадат мнение, пък и сума чакръкчии, баячки и природни лечители със сигурност ще могат да помогнат No Mouth

# 236
Здравейте и от мен! Нова съм, макар, че отдавна следя темите за дискова херния, но вече реших и аз да се включа.След три жестоки кризи и десетки инжекции/вкл. Дискус Композитум/ ходих на две консултации на различни места с двама неврохирурзи. Диагнозата ми е фораминална херния Л4-Л5. Предлагат операция. Още не мога да се престраша, макар, че осъзнавам положението, а то не е добро. Кракът ми след последната криза /12 септември/ е още изтръпнал отзад бедрото и прасеца,ами почти целия/.Силната болка отмина,сега чувствам слабост и лек дискомфорт, но се страхувам отново да преживея поредния ужас, от който 4 дена ходех с патерица само до тоалетната с неимоверни усилия.
Не знам какво решение да взема. Знам , че и трудно се дава съвет за такова нещо, но някак ми олеква, ако го споделя с препатили. Доктора каза, че хернията ми е на кофти място и няма как да се оправя без операция.

# 237
Привет,Rambа !
На мен преди 10 г. ми установиха ДХ на Л4-Л5 с протрузии под и над нея .
От хернията не мога да седя повече от 1 час на едно място . Наложи се да започна да работя в къщи /мога да си го позволя/ на телескопична масичка за лаптопа и върху леглото/.
Ходих на консултации във ВМА и при д-р Цеков /сега е в Токуда/. И на двете места ми казаха ,че не препоръчват операция , защото има опасност  протрузиите да станат хернии .
Ходих 10 дни при д-р Георгиев в Медицинска акад. - физиотерапевт . Той ми даде тази гимнастика
 Чувствах се добре , но нещо започнах да кръшкам . Сега /от 2 г. / ходя на масаж 1 път седмично и това ми се отразява добре .
Като получа криза си пия НПВС , витамини В /Уримил е добро/ и инжекции , ако не минава .
Лошо е ,че  слиза към крака . Направи си  и преглед за второ мнение .

# 238
Благодаря за отговора! Ходих в гръбначен център при д-р Стоев, той беше категоричен - операция, Проф. Габровски - също. Сега в момента не ме боли, но кракът ми е изтръпнал и се страхувам от нова криза, защото последната беше нещо нечовешко. Мисля за операция/макар, че не ми се иска/, защото отвора или форамен ли се казва/ не знам точно/ е запълнен от хернията.

# 239
Току що излизам от преглед и рехабилитация с Димитър в Кабинет по рехабилитация Варна.  Няма такъв кеф болката да изчезне след прегледа! Всеки друг ме изпращаше с рецептите в аптеката, а този човек ме прегледа, разчита и намести. Не знам какво да кажа, сега съм на мобилен и по късно мога да пиша повече

Общи условия

Активация на акаунт