Дискова херния - 17

• 141 399
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • Някъде там
Нормално е да има изтръпване на крайниците, при шийни дискови хернии, неясно как и защо решихте, че проблемът е точно кардиологичен.
От време на време получавам бодежи в сърдечна област, може и по нервен път да е и да не е точно сърцето , но и хипохондрията ми се изостри и ПА ме споходи .
Иначе, знам ,че е нормално да има изтръпване на ръцете при шийни дискови хернии.
Изтръпват ми и двете ръце по време на сън, не само едната .
От лактите на долу само. Най-вече в областта на китката и на пръстите .

# 616
Здравейте, пиша Ви с молба за съвет и ще се радвам ако някой би могъл да сподели опита си. Снощи след дълъг разговор с ММ май стигнахме до съмение, че най-вероятно има дискова херния. Разбира се , това е хипотеза и трябва да бъде доказано медицински. Питането ми е дали дисковата херния или някакво подобие на нея може да бъде видяно на скенер? ЯМР е да кажа невъзможно да се направи тъй като той има фобия от затворено пространство за дълго време   Sad  . Ако скенера е вариант, то къде биха го направили "прецизно"ако може така да се каже и имате ли представа къде би могло да стане най-бързо. Нямам идея дали това нещо се поема от здравната каса, но няма никакъв проблем да е платено тъй като той е с някакви добри платени допълнителни здравни осигуровки. Пиша го това с идеята ако може по-бързо да се задействаме и ако е необходимо да мине платен преглед за да му олекне,  т.е. да разбере има ли му нещо на кръста или просто са стандартни болки в следствие на работната му поза.

# 617
Голямата ми ДХ не се видя на скенер. Излиза като протрузийка. Има някаква терапия за хора, страхуващи се от затворени пространства, след която минават ЯМР. Аз нямам такъв страх, но изпаднах в паника с лудо сърцебиене. Успях да се овладея, но напълно разбирам за какво говорите.

# 618
  • София
Здравейте, пиша =................
..........ЯМР е да кажа невъзможно да се направи тъй като той има фобия от затворено пространство за дълго време   Sad  .
Възможно е, има отворен ЯМР  - Образна диагностика Парк хотел Москва.

# 619
Както е писала и Марчева, в Спектър в Парк хотела има отворен апарат:
https://www.spectarbg.com/sp2/mri-2

Аз също правих в този център, само, че на 3Тесла, доволна съм.
Със скенери изобщо не бих се занимавала, не всичко се вижда.

# 620
Много Ви благодаря за бързата реакция , довечера ще му кажа , че съм писала във форума и Вашите ценни съвети. Ще се надявам да склони за варианта на отворен ЯМР Rolling Eyes

# 621
  • Някъде там
Много Ви благодаря за бързата реакция , довечера ще му кажа , че съм писала във форума и Вашите ценни съвети. Ще се надявам да склони за варианта на отворен ЯМР Rolling Eyes
И аз се замислих за отворен ЯМР, може скенера с контраст на главата да не ми е верен значи , както и скенера на шийните прешлени .

# 622
  • Някъде по Дунава
Имам ДХ на С4-5, но нямам изтръпване на ръцете и петна. За сметка на това напоследък все изпускам нещо и постоянно ме боли глава.

# 623
Преди около 10 г. , когато правих ЯМР , не ме предупредиха какво точно представлява изследването и колко продължава . Направо полудях , получих паник-атака , чувах ги как си говорят , но не бяха при мен и само  броях колко парчета /музикални/ са минали , защото споменаха ,че  ще е около 35-40 мин. 
Ако знаех  какво ме очаква , щях да си взема нещо - лексотанче или др.  А по принцип  нямам клаустрофобия , поне до тогава не го бях установявала .

# 624
Ямр дава находката, но в действителност рядко е обвързано с адекватен терапевтичен подход, което е пак за сметка на пациентите. Много по-важно, но и трудно  е да се намери лекар, който да прецени дали въобще е нужно и всичко останало по реда си.

# 625
Преди около 10 г. , когато правих ЯМР , не ме предупредиха какво точно представлява изследването и колко продължава . Направо полудях , получих паник-атака , чувах ги как си говорят , но не бяха при мен и само  броях колко парчета /музикални/ са минали , защото споменаха ,че  ще е около 35-40 мин.  
Ако знаех  какво ме очаква , щях да си взема нещо - лексотанче или др.  А по принцип  нямам клаустрофобия , поне до тогава не го бях установявала .
Може някое валерианче, да.
Аз имам 3 ямр-та, първият път беше много гадно, апарата беше стар, трещеше сякаш всеки момент ще се разпадне, бая молитви хвърлих докато бях вътре.
Вторият път бях още по-притеснена, като си спомнях какво беше предишният път, отделно изоставаха с часовете, и си повисях доста. То пък мина доста по-добре, и апарата беше по-нов, а аз си носих тапи за уши.
Третият път в Спектър беше песен, всичко точно, мирно, спокойно, съблекалня, доста по-нов уред, хората и тапи за уши ми дадоха.

# 626
Аз искам да попитам какво е главоболието, което усещате от шийна дискова херния?
Някой има ли представа какво означава в разчитането от ЯМР “малки периневрални кисти”.

# 627
  • Някъде по Дунава
Мен ме боли главата отзад , както когато се вдига кръвно.

# 628
Аз искам да попитам какво е главоболието, което усещате от шийна дискова херния?
Някой има ли представа какво означава в разчитането от ЯМР “малки периневрални кисти”.

Изпратете ми го на лс, цялото.

# 629
И аз съм на С5 С 6. И моите ръце изтръпваха по цяла нощ.Това даже не се сетих да го спомена пред лекаря.Мислех,че няма връзка.Мен врата много ме болеше.Не знам маслата за които писахме по напред ли ми помогнаха или компресите с лук,но изтръпване вече нямам и болката при С5С6 изчезна.Имам една болка,която
е в горната част на врата, почти в косата,тя от нищо не се маха.

Общи условия

Активация на акаунт