Дискова херния - 17

• 141 394
  • 749
  •   2
Отговори
# 630
  • Някъде там
А на какви възглавници спите? Кои са по удобни?
Анатомичните ?
По ниските?
Каквато и възглавница да си взема си я струпвам и си издигам врата.Някак си го извивам .

# 631
Оф, не питай, нищо не ми е удобно 🙀
А вече започна и да ме боли и врата....

# 632
Влизам само да благодаря за ценната информация за отворения ЯМР . Обадих се днес и попитах за запазване за час . Само за инфо записването за него “върви” 4-5 дни напред т.е. не е натоварено . Бях с очакване , че ще ми дадат да запазя час поне за след 2-3 седмици. В изчакване съм да реши ММ дали ще ходи на скенер или ЯМР като обясних, че ЯМР е доста по-подробно/детайлно . Някой от Вас правил ли е скенер в СВ. София ? Благодаря много Hug

# 633
  • София
Скрит текст:
Влизам само да благодаря за ценната информация за отворения ЯМР . Обадих се днес и попитах за запазване за час . Само за инфо записването за него “върви” 4-5 дни напред т.е. не е натоварено . Бях с очакване , че ще ми дадат да запазя час поне за след 2-3 седмици. В изчакване съм да реши ММ дали ще ходи на скенер или ЯМР като обясних, че ЯМР е доста по-подробно/детайлно . Някой от Вас правил ли е скенер в СВ. София ? Благодаря много Hug
Скрит текст:
Не губи време със скенера, след като имате записан час за ЯМР. Всички са много внимателни, особено когато кажеш , че някой има клаустрофобия от тесни пространства, освен това можеш да го придружиш, да сте заедно вътре, няма никакъв проблем. Ще говориш през цялото време , за да го развличаш, да не мисли и най-вече да ти отговаря , да участва в разговора. Ще се справите.

# 634
Marcheva14 , благодаря много , тази вечер ще му дам да прочете какви препоръки се дават и той да вземе окончателното решение 🤗🤗🤗

# 635
Още повече, че минавате по фонд.
Ако на скенера не се види нищо, а проблемите продължават или се увеличават, пак ще стигнете до ЯМР.

Последна редакция: чт, 21 фев 2019, 17:01 от Lemy

# 636
И на мен ми се искаше да мина през ЯМР,но все думите на вуйчо ми ме отказваха.Човека ми каза-"Какво ли не съм преживявал в живота,но такова ужасно нещо.Все едно жив ме вкараха в гроба".
Винаги е изглеждал толкова корав психически и физически,а с такъв ужас разказваше за изследването.

# 637
rosi cat , не слушай мъже за такива неща Smile !
Тук всички сме оцелели след ЯМР .
Ако вуйчото има клаустрофобия и не иска да си го признае - така ще каже .
Моят дядо също беше доста корав , но като се разболя от пневмония , не позволи да му правят инжекции /от неистово шубе/ и почина доста млад .
Успех !

# 638
Ако е заради болката високо в шиен отдел, може и да си го спестите. По-важно е да се обърне внимание на функционалните проблеми, вместо да се рови прешлен по прешлен, с цел локализация на структурните промени. Така или иначе, функционално страда цялото тяло.

# 639
Здравейте, минаха почти два месеца от началото на оървара ми криза, ( която изживях доста болезнено ) но сега съм много по-добре! Вече вървя сама и изоравена, но оше умам болки в дупето до нерва и по целия крак докаро вървя. Не мога сама да тръгна на големи разстояния, защото се изморявам и кракът ми изтръпва и трябва да поспирам. Исках да ви попитам, ако може да ми препоръчате добър кинезитерапевт или физиотерапевт в София, защото не мога да си вдигна левия крак изобщо ( болката е ужасна ). Личната ми каза, че на първи може да ми даде направление за физиотерапевт, но за кинезитерапевт нямало как, а аз първо трябвало да отида на кинези, за да ми наместел нерва. Това вярно ли е?

# 640
Не знам с каква диагноза сте, но това с "наместването на нерва" е много опасно. Не бих го направила.

# 641
Кинезитерапевт няма право да пипа. Трябва ти мануален терапевт. Потърси контскт с доц. Алексиев, ако и в София, той е и физиотерапевт.

# 642
Благодаря! Дискова херния л5с1. Боли ме от лявата страна на дупето до края на крака. Ами тогава как ще спре да боли и ще започна да си вдигам крака?

# 643
  • Някъде там
Ако е заради болката високо в шиен отдел, може и да си го спестите. По-важно е да се обърне внимание на функционалните проблеми, вместо да се рови прешлен по прешлен, с цел локализация на структурните промени. Така или иначе, функционално страда цялото тяло.
Защо страда цялото тяло при дискова херния в шиен отдел?

# 644
Така е fluttershy,от врата страда главата и оттам цялото тяло.Като се има предвид какви важни вени и нерви минават оттам.
Аз точно ,щях да пукна от главата,но не от болка,а от нещо което не ми даваше никакво спокойствие.Не си добре,все едно кръвното е много високо,а реално е напълно нормално.
Ходих два пъти на Наречен и наистина изчезна за доста дълго време това,но  пак нещо ме почва тези дни.По- слабо е,но едвам го търпя.
И тази болка в горната част на врата,от двете страни, където има като две ямчици,така ме боли.Цяла нощ пак съм се превързвала тук с едни марли пълни с лук.Някакъв ужас е ,не съм и мигнала.

Общи условия

Активация на акаунт