Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 026
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Последното, което се прави е цикленето на паркета. Първо се фугира и след това. Мисля, че всички вече циклят безпрахово, това не е проблем. Всичко абсолютно трябва да се изнесе от стаята. А колко ще съхне, зависи от лака, който ще се ползва. Препоръчвам лак на водна основа, пригоден за помещения с голям интензитет на натовареност. В никакъв случай реактивен лак, който в миналото нямаше алтернатива. Първо, че много мирише и второ е много по-нетраен от другия. Последното го казвам от горчив личен опит. Цикленето не е нещо, което се прави често и е добре, ако се избере лак, който няма да се обели или надере след 8-9 години.

# 661
Ясно! Много сте готини всички Flowers Hibiscus
Благодаря ви!

# 662
Най-добре се намажете паркета с масло. Примерно Осмо. В друга тема има много информация - мисля, че беше в Интериорен стил по аматьорски. Мамите са много доволни - може да се мие; когато се поизноси, се маже отново без каквито и да било предварителни поправки. Аз с масло си реших дългогодишен проблем с дървена дограма.

# 663
Можете ли да ми препоръчате препарат за миене на теракот и ламинат, но да е с естесвени съставки. Мием с мистър пропър или медикс, но кучето ми си разнася хрупките навсякъде и ближе долу и после повръща. Нещо натурално, но не и да е вода и оцет. Мерси
Дъщеря ми си мие подовете с оцет и вода. Изчиства много добре, безопасно е за малки деца. Тя има 3, които непрекъснато играят на пода.

# 664
Медицински спирт - когато искам дезинфекция, сипвам във водата. Изпарява се веднага след изсъхване, никаква миризма, нищо не остава.

# 665
  • София
Медицински спирт - когато искам дезинфекция, сипвам във водата. Изпарява се веднага след изсъхване, никаква миризма, нищо не остава.
От колко градуса?

# 666
Не знам, от онзи най-силния, купувам го в болнична опаковка от литър. В аптеките знаят. Наливам на око във водата, като пълня кофата горе-долу наполовина (не е много голяма).

# 667
Аз ползвам един препарат на Фроуш, но много трудно го намирам.

# 668
  • София-в сърцата на моите деца
https://www.ebag.bg/preparat-frosch-universal-za-pod-s-otset-1-l/533486
Това е препаратът на Фрош с оцет. Чисти идеално.

# 669
Не знам, от онзи най-силния, купувам го в болнична опаковка от литър. В аптеките знаят. Наливам на око във водата, като пълня кофата горе-долу наполовина (не е много голяма).
А колко спирт отливаш във водата? Понеже аз като стане дума за дезинфекция, нямам мярка. Flushed

# 670
Отчаях се вече. Ако знаете - казвайте как да обезмирисен диван от мухъл?

Изпрах възглавниците и те са екстра, не миришат. Но облегалките - ми миришат. Проверявах, казах с доместос, с лимон, с веро... има голям ефект, но не е достатъчно. Това им е четвъртият ден откакто са изнесени.
Да спомена- стояха в сутерена на къща и там мирише.
Търся много евтин вариант.

И ако знаете - ако го проветря още няколко дена, дали ще ср оправи?
Ако не става, ще го хвърля. Макар че много ми харесва, миризмата не мога да трая. Изкуствена кожа и текстил .

Sad

# 671
Някъде четох отдавна, че миризмите (лошите) се дължът на бактерии. Те трябва да се "убият" и имаше предложени два еднакви метода. Спирт разреден с вода или кислородна вода също разредена - в зависимост от материята. Разбира се първо се пробва на места, които не се виждат. После се пръска бял оцет с пулверизатор.

# 672
Преди време имах същият проблем, но с дебела завивка, памучна.
Бях я изпрала, но не достатъчно добре. И беше замирисала на мухъл.
По съвет от тук, първо я накиснах във вода с оцет, после я сушах на слънце. Стана толкова добре, че през зимата, без проблем, се завивахме с нея.
Та пробвай с оцета да го напръскаш, остави го настрана, после мини с вода. И го остави на слънце накрая.
Дано да ти помогне!

# 673
Отчаях се вече. Ако знаете - казвайте как да обезмирисен диван от мухъл?

Изпрах възглавниците и те са екстра, не миришат. Но облегалките - ми миришат. Проверявах, казах с доместос, с лимон, с веро... има голям ефект, но не е достатъчно. Това им е четвъртият ден откакто са изнесени.
Да спомена- стояха в сутерена на къща и там мирише.
Търся много евтин вариант.

И ако знаете - ако го проветря още няколко дена, дали ще ср оправи?
Ако не става, ще го хвърля. Макар че много ми харесва, миризмата не мога да трая. Изкуствена кожа и текстил .

Sad

С дезинфектант за пране(?), но не знамкак ще се изплакне. Евентуално сребърна вода, там и да не изплакнеш нямя да е проблем ...

# 674
Или да наръсиш сода

Общи условия

Активация на акаунт