Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 341
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Мястото е на терасата на гърба на саксия. Да речем, че мога да преместя саксията, ама пусто не ми идва отвътре да хвана питата /макар и с ръкавици за ремонт/. Те си ходят и си мърдат и нощем.

# 151
Нашата не беше много голяма, но успях - аз я съборих и тъпках с обувки.
По същия начин не спираха да влизат и излизат в нея през деня.
Освен да опиташ вечерта с нещо да ги замаеш и тогава, но и те са лениви на тъмното.
Ветеринарите дали не предлагат нещо?

# 152
  • София
Нашата не беше много голяма, но успях - аз я съборих и тъпках с обувки.
По същия начин не спираха да влизат и излизат в нея през деня.
Освен да опиташ вечерта с нещо да ги замаеш и тогава, но и те са лениви на тъмното.
Ветеринарите дали не предлагат нещо?
Ще питам в някоя вет. аптека, мерси Simple Smile

# 153
  • София
Кошерът може да се напръска с нафта или с флакон с газ против летящи, ама вечер и трябва да сте добре екипирани.

# 154
Преди доста години на терасата имахме огромно гнездо на оси. Една вечер баща ми ги изгори с бензинова горелка. Става и ако се запали струята на дезодорант. Но вечер е по-подходящо, през деня са много агресивни.

# 155
Искам да попитам ако някой знае хитринки за премахване на петна от бебешки дрешки. Захранвам сина ми, но доста цапаме и дрехите, въпреки че го увивам с 3 лигавника. Не ми се иска да използвам химията от магазинната мрежа, защото е бебе. Приемам всякакви съвети. Става дума за пресни петна от нацапано преди да ги сложа в пералнята.

По-добре свикни с петната и при хранене му обличай нещо петньосано вече.  Опитай с гореща вода без сапун докато е прясно. Не ползвай препарати, че ще вземе да алергизираш бебчо.  Колкото и да са за бебета, всичко, което премахва петна, е агресивно.

# 156
За бебешките лекета използвах един израелски прах за пране - Sаno maxima sensitive.Изпираше повечето петна от каши, плодови пюрета и др. мизерии. Освен това беше концентрат и се слагаше по съвсем малко.

За осите - всеки инсектицид ще свърши работа, но трябва да се използва в ранните часове на деня докато не се е покачила много температурата и не са станали много активни.

# 157
Петната излизат с натъркване със сапун, докато е прясно петното.

# 158
Здравейте, какво ползвате с успех срещу комари /за вътрешно ползване/, освен мрежи по прозорците? Някой да е доволен от тези уреди, които се включват в контакта? Не съм ползвала до момента и търся мнения... Някъде четох преди време и за разни етерични масла, но не съм привърженик на такива миризми, но пък те гонят комарите.

# 159
Ние сме с устройство което е с таблетки и се включва в контакта.Адски съм довална,взимам таблетки Райд,30бр са около 7лв.Пише че една таблетка стига за 2 вечери,но аз я сменям всяка вечер.Някои обаче си го изключват сутринта и вечерта пак си карат със същата таблетка Simple Smile

# 160
Здравейте, какво ползвате с успех срещу комари /за вътрешно ползване/, освен мрежи по прозорците? Някой да е доволен от тези уреди, които се включват в контакта? Не съм ползвала до момента и търся мнения... Някъде четох преди време и за разни етерични масла, но не съм привърженик на такива миризми, но пък те гонят комарите.

Саксия с босилек - значително намаляха гадините на балкона Simple Smile

# 161
  • WonderLand
Имам на вилата съсели в подпокривното пространство - миналата година пробвахме с капани / лепящи и капан-тръба/, но нищо не стана...Някой да е преборил тези хитри гадини?

Баща ми напълни подпокривното пространство с "Казалджана слама" (не знам какво е) и стъклена вата. От тогава съсели няма там.

# 162

Саксия с босилек - значително намаляха гадините на балкона Simple Smile
Цяло заграждение съм направила със саксии срещу комари и разни други хвърчащи: босилек, розмарин, индрише, мушкато и фунийки. Имам и други, но тези специално са поставени с тази цел.
В една метална кутийка от бонбони съм капнала няколко капки масло цитронела / следващия път ще пробвам с лимонена трева / и я отварям вечер. Стои на нощното шкафче. Сутрин я затварям, за да не изветрява бързо.
Има ефект!

# 163
Благодаря ви за идеите!:hugs:

DreamingGirl, т.е. работи това устройство на Райд и докато спите през нощта? А в коя стая се слага, някоя по-централна ли като хола например?

# 164

Ползвала съм машинки с таблетки и такива с течност. Мога да кажа, че съм адски доволна. Сега не ползвам нищо, тъй катао навсякъде съм с мрежи и не съм виждала комар в нас от година - две.

Общи условия

Активация на акаунт