Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 340
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Искам да си изпера матраците, сухо почистване.Големи размери са 180*200 см., височина 20 см.
Да ми дадете някоя хитринка или направо фирма за такова почистване/ може нещо колективно, ваучери/.

ПП: Може и на Лс.
Благодаря.

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 14:55 от B.U 2

# 166
Благодаря ви за идеите!:hugs:

DreamingGirl, т.е. работи това устройство на Райд и докато спите през нощта? А в коя стая се слага, някоя по-централна ли като хола например?

Ами трабва да е в стаята в която сте,едно устройство надали ще има ефект над толкова голяма площ,че да обхване цял апартамент.Аз съм си го местила,примерно докато съм в хола го пускам там,после го взимам в спалнята и така Simple Smile

# 167
И ние ме ползвали изпарител с течност против комари. Гонеше ги. Ползва се на отворен прозорец, обаче.

# 168
Имам на вилата съсели в подпокривното пространство - миналата година пробвахме с капани / лепящи и капан-тръба/, но нищо не стана...Някой да е преборил тези хитри гадини?

Баща ми напълни подпокривното пространство с "Казалджана слама" (не знам какво е) и стъклена вата. От тогава съсели няма там.
Благодаря! Стъклена вата знам какво е , ама "Казалджана слама" не можах да намеря какво е изобщо newsm78

# 169
Казалджз не е ли пшеницз?

# 170
За осите - не пипайте, дори и нощем. Може жестоко да ви нажилят. Единият вариант е с горелка, другият - като се посъберат за нощта и успокоят, лекичко се промъкваш и пръскаш с Райд или подобно за летящи. Последните пъти на село така гонихме. Но от възможно най-далеч, човекът да е облечен, пръска се обилно и веднага се прибира. Предупредете и съседите.

За плъховете - отрова от ветеринар. Има една като боядисани житни зърна, много ефикасна. Второ решение - купичка с брашно, гипс и малко слънчоглед за примака. До нея купичка с вода. Плъхът идва, яде от гипса, ожаднява, а в стомаха му се втвърдява и умира.

Друг капан - туби от минерална вода или високи кофи, пълни до половината с вода, отгоре се поръсва суров слънчоглед. Към гърлото се обляга дъска, по която да се изкатери. Като падне във водата, се удавя.

След като ги поизморите, дупките се запълват с натрошени стъкла и замазват с гипс.

Вземете си котка. Като ви няма да я храни някой съсед. Ако вземете котка, не оставяйте силна отрова на плъховете.

И внимание - умрял плъх не се пипа с голи ръце и се заравя някъде дълбоко в земята, далеч от водоизточници. Местата, където са се събирали, е добре от време на време да се дезинфекцират - може и опушване със сяра. Ако имате съмнения, че са минавали през нещо, се дезинфекцира задължително. Никога не се мете преди дезинфекция, иначе може да се разнесе зараза.

# 171
  • софия
и за осите, и за плъховете и съселите е най-ефикасно да извикате фирма за борба с такива вредители - те са професионалисти и имат знания и препарати, за да се справят. справят се и с хлебарките - аз ги викам веднъж годишно - напръскват в целия апартамент и въпросът е решен.

# 172
Скъсах закачалката на един халат за баня. Опитах се да направя нов с игла и конец, но изглежда не съм взела достатъчно уроци. Някаква идея как може да се направи нова закачалка, китайските закачалки не са опция, защото стават само за леки неща.

# 173
  • София
Приший парче плат.

# 174
Искам да си изпера матраците, сухо почистване.Големи размери са 180*200 см., височина 20 см.
Да ми дадете някоя хитринка или направо фирма за такова почистване/ може нещо колективно, ваучери/.

ПП: Може и на Лс.
Благодаря.

Аз ги чистя с парочистачка - колкото , толкова.

Ох, хора , за плъховете не ме провокирайте да пиша, че преди години имахме един екшън в апартамент - беше влязъл плъх в кухнята. Складираше отровата под пералнята - да му се намира за черни дни, кофа с примамки му подлагах, не поиска да скочи в нея.  Бях изнесла и измила всичко от кухнята. Цяла седмица го карахме на палатка в друга стая. А тоя речи да се мести и почна да гризе вратата на кухнята.  Цяла нощ седях от другата страна да го бия по опашката, че ако беше минал... Майко мила!  Заредихме няколко модела капани, тцъ, не ги доближи. Намерих котка ловджийка, на сутринта ММ вика - котето изчезна. Открих го да дебне зад мивката, а онзи се скрил под пералнята и само се дебнат. След седмица мъки, ММ успя да го закотви с една метална купа в мивката и го удави.
После каква дезинфекция паднааааа. Варосвах къде ли не.
После какви истории с плъхове ми разказаха... Свят ми се зави. Оказва се, че са адски интелигентни и адски отмъстителни!
Случай, в които напада човека, който е успял да го удари. Хората помислили, че са го утрепали и когато си тръгват и са с гръб, той скача и захапва крака на човека и после човекът умира. Правят се на умрели, когато стане опасно, докато се измъкнат от опасността.
 Случай, в който имало метър и нещо отпадък в обор и много плъхове в него.  Пращат войничета да разчистят, един скача да захапе войниче за гърлото, добре, че момчето успяло бързо да се дръпне... След това всички овце измрели. Преди да ги разбутат, не е имало никакви проблеми.
 А в друг случай - огромен казармен склад за дрехи, спално бельо. Пазачът слагал паничка с храна на 1 плъх и той пазел територията - нищо не  е смеело да припари наблизо, дори молци не  е имало, а вълнени неща в изобилие.

Весела е дала много добри съвети за дезинфекция, но след всичко, което съм чула и от нашия опит, трепането на плъх не е лесно и може да бъде много опасно начинание.

# 175
Правихме ремонт в къщи и живяхме при нашите по това време. Обаче се оказа че е влезнало мишленце и се е развъдило . Ловяхме ги с лепило ( продават готови на хартия и такива които ти да си поставяш на картонче) Хванахме 13 малки мишленца сега нямаме, но ММ периодично си хвъля на тавана отрова( ратимор като паста е всяко в пакетче) само ни спасва. И хубавото при тази отрова е че като умрат не миришат ами изсъхват Wink дано съм била полезна с нашите преживяваня Simple Smile

# 176
  • София
Осите са махнати с Райд и след няколко часа с ръчно премахване на питата. Благодаря на включилите се.
-----------------------
Благодаря ви за идеите!:hugs:

DreamingGirl, т.е. работи това устройство на Райд и докато спите през нощта? А в коя стая се слага, някоя по-централна ли като хола например?

Имайте предвид, че устройствата, който се включват в контакт, не са за стаи, в които има животни, вкл. рибки. За тези, които са с пълнител не знам, но пък знам, че задължително се стои на отворен прозорец, а ако през деня е затврен, докато няма никой, то после първо трябва хубаво проветряване и после да се стои в стаята, което ме навява на мисълта, че и те не са ок за животни /ако има такива в стаята/. Според мен си вземете растение /бяха дандени примери/.

# 177
Интелигентни, колко да са интелигентни .... Simple Smile Отрова, кофи, стъклена вата, все от нещо ще се махнат. От котките подушват, че има враг и им действа и психологически. Котката ни на село буквално закова един плъх за секунди - както преминава, скочи, захапа го за врата и дотам му беше живота.

Най-гадното им е, че пренасят много зарази и бълхи. Хапят и нападат независимо дали просто им влизаш в обитанието или отиваш с намерение да ги тровиш. Овцете вероятно са измрели от пренасяна зараза.

Действителен случай - плъх излиза от канализацията. Убиха го след гоненица с двузъба голяма вилица, вързана за дървената точилка. Ама чак до такива крайности да не се стига. Във ветеринарната аптека не може да нямат ефикасни препарати. Има супер ефикасни и много отровни, те се ползват от професионалисти и са опасни.

Женските котки като цяло са по-добри ловци. Но ако ще се взема котка - задължително редовно обезпаразитяване вътрешно и външно и да не се слагат силни отрови!

Освен това змиите ядат мишки и плъхове. Не знам как може временно да заселите някой смок, обаче при наличие на змийско гнездо проблемът ще се реши.

Чувала съм и за нафталин, но не знам доколко е ефикасен. Друго, от което бягат - смлян черен пипер, лют червен пипер, мента, джоджен, дафинов лист, котешка мента.

Ако има плъхове, значи някъде си намират храна и трябва да им се прекъсне достъпа.

# 178
Аз се наплаших тогава от плъхове. При нас, вероятно, се беше вмъкнал през отворената врата, докато сме търчали да запушваме амбразурите при едно наводнение в мазето на блока. Беше избила главната тръба.

# 179
Ох, и смокове имаме на вилата...Един се беше опънал на цимента пред врата..И едни дълги 40-50 см синьо-зелени гущери...Непрекъснато нещо шумка и се движи...

Общи условия

Активация на акаунт