Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 264
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Само да кажа, че за махане на котлен камък (по плочки) много добре се справя препарата за тоалетни на  w5 maxx power

# 376
Подобни отлагания с потъмняване и котлен камък ни се получават понякога на село, защото водата не е много добра. Махам ги с препарат Blazy - оставям да престои. Най-упорити с кислол, но е хубаво водата някак да се изгребе, за да не се разрежда.

# 377
Имаше един Доместос зиро лайн гел, който вършеше добра работа, но го няма на пазара от няколко години.

# 378
  • оттам, откъдето започва България
Според мен това не са само отлагания от водата, които могат да се изчистят с препарат и четка, а просто вече има натрупване на варовик.
При натрупване на варовик е необходимо да се попие водата от т. чиния /това става с ръкавици и парцал, който после да се изхвърли/. След като се изкара всичката вода, може да се сложи някакъв препарат против варовик, който да престои, примерно час. След това, ако не се е махнал варовикът, /което си е на 100% така/ с твърдата част на стара четка за зъби се започва почукване от края на образувалото се петно и варовикът пада.
Много е трудоемко, но има ефект. Това ми се е налагало да го правя преди години, когато живеех в град на воден режим.
Сега нямам този проблем, тъй като има постоянно движение на водата в т. чиния, а и защото профилактично си сипвам най-обикновена белина в тоалетната, тя престоява, минавам с четката за тоалетна и всичко е 6.

Относно кислола - да, той наистина може да изчисти, но при ползването му пада гланца на фаянса и започва много по-лесно да се зацапва и захабява т. чиния, а и каквото и да чистите. Затова се ползва само в краен случай.

# 379
Както е писала Дидка, това щях да пиша и аз за белината.
Имам навика веднъж в седмицата да изливам малко белина. Прави реакция с водата и дори без четка отлаганията по дъното падат. Но при такъв тежък случай, най-вероятно трябва метода на Дидка.
За да намалее количеството на водата в тоалетната, може да се спре водата от главният кран и цял ден да не се пуската водата ( пр. когато СФ е на работа). Нивото на водата слиза малко надолу. Или по-осезаемо, в зависимост.  После ако има дреха за изхвърляне - тъпче се вътре за да попие водата. Това е моят начин за махане на водата. Но не пречи първоначално да се сложи белина, може да доведе до намаляне на петното.

# 380
 Снощи попих водата и изсипах доста Доместос, на сутринта с малко търкане и като пуснах водата на места изчезна, на места е останало сано жълто. Имаме напредък Grinning

# 381
Като възвърнеш първоначалния й вид я поддържай вече само с обикновена белина - лесно, евтино и ефикасно. Не отнема и време, което също е плюс. Вършиш го в движение и не усещаш досада.

# 382
Като възвърнеш първоначалния й вид я поддържай вече само с обикновена белина - лесно, евтино и ефикасно. Не отнема и време, което също е плюс. Вършиш го в движение и не усещаш досада.
Колко често и как е правилно да я използвам ?

# 383
Като стигнеш до етапа поддръжка, веднъж седмично по половин шише обикновена белина или 1/3 хипохлорид. Да престои половин час и пускаш водата. Поне аз така правя.

# 384
Да, обливам т.чиния с белина /количеството не мога да кажа, но една бутилка може би 3-4 пъти я ползвам/, разтърквам я с четката за тоалетна и оставям така, понякога даже повече от половин час престоява. При нас водата е много мръсна, тъй като нямаме пречиствателна станция и постоянно се нещо като тиня на дъното.

# 385
  • Пловдив
Момичета, помагайте! Днес тръгнах да гладя и се залепи щампата на една блузка върху ютията! Ще може ли да се изчисти според вас?

# 386
  • София
Момичета, помагайте! Днес тръгнах да гладя и се залепи щампата на една блузка върху ютията! Ще може ли да се изчисти според вас?
Скрит текст:
За ютията - има сткове, които ще я изчистят.

Последна редакция: сб, 28 юли 2018, 17:32 от Не се сърди, човече

# 387
  • София
Аз такова нещо съм чистила с памуче с малко вода и сода за хляб на леко топла ютия.
Но тогава ютията беше стара и не ме беше страх от надиране на покритието, изчисти се идеално.

# 388
Опитай и с микрофибърна кърпа и мнооого търкане.

# 389
  • Пловдив
Точно така направих и всичко се изчисти! Само с влажна кърпа и с много търкане всичко успях да махна! Беше ме страх да сложа сода или сол, за да не се надере покритието.
Охххх това ми е за урок, да гледам повече какво гладя! Аз се бях отнесла и стана белята! А още не съм и се нарадтвала на ютията - на два дена е! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт