Хитринки за всякакъв случай - 17

• 82 176
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Преди 15 мин. изхвърлих една  от нас. Ползвам залепващи капани. Силно  препоръчвам!  Когато се залепи някоя гадина, хващам капана за незалепващото крайче, слагам  го  в найлонова торбичка и директно в казана за боклук. .  Хващала съм многократно, защото  живея на нисък етаж и незнайно откъде влизат. Чудя се откъде, защото има вътрешна изолация и външно саниране. Явно за тях прегради няма. Разделям капана на 2 и слагам половинките на различни места под шкафове, зад ракли, където няма опасност някой да ги настъпи.  Нищо им няма, дори да стоят дълго време.

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 11:40 от K.A.G.

# 436
Лепящите са много ефективни, по тях ловим и насекоми. Няма нужда да пипаш, само побутваш в торбичка и хвърляш. У баба са се хванали сигурно стотици щурци тази година. И у тях имаше котешки инцидент - малкото, чисто бяло коте си залепи лапите и опашката, омаза се и ходи няколко дни черно. Мисля, че лепилото може да се махне с мазнина. Поне така се маха восъчна кола-маска, а те май са на същия принцип.

Преди време у дома (в къща) идваха мишки, докато разберем, че се промушват през шахтата, в която вървят тръбите за вода. Бетонирахме наоколо и вече няма.

# 437
И аз се смях със глас..

Последна редакция: пт, 03 авг 2018, 19:58 от Ваня Харбалиева

# 438
  • до най-прекрасния мъж
Опушете каналите. Моя учителка беше намерила в автоматичната си пералня. Тоест, майсторът й, при ремонт на пералнята. Заклещила се в маркуча за мръсната вода.

# 439
Живеем на доста висок етаж и за беда понякога се качват и до нашата тераса. Виждала съм мишка да се катери по водосточната тръба. Сигурно, ако се затрие човечеството един ден, мишките и хлебарките със сигурност ще оцелеят.
Успех в борбата.

# 440
С какво да почистя силно замърсен (от употреба, не е нещо строително и т.н.) светъл релефен теракот? Лошо ми стана като видях в какво състояние е. Дали ще стане с белина или има нещо по-сполучливо? Май в един магазин бяха споменавали нещо за солна киселина, но това е от дочут разговор, а и малко ме е страх да работя с нея.

# 441
Недей с киселина. Ще разядеш покритието и най-вероятно фугите.
На твое място бих намазала с неразтворен Доместос и след това много обилно изплакване.

# 442
С какво да почистя ръждата по бяла шапка от метално облечено копче, отгоре на шапката?

# 443
С какво да почистя ръждата по бяла шапка от метално облечено копче, отгоре на шапката?
Не вярвам, че ще го напиша за пореден път, но малко по - назад в темата съм споменала - препарат Клири. Чисти не само ръжда / при мен беше от цип /, а и много други петна.
За да не досаждам, повече няма да пиша за този препарат. Който иска - да чете!

# 444
  • София
И аз с въпрос , макар че пе пробвах вече 3 неща и ефекта е 0. Та изцапах си чантата с олио 2 малки петънца по 2-3 мм, обаче е естествена кожа , мека и най- лошото е бежов цвят. Пробвах с мицеларна вода, спирт и бебешка пудра. Едно след друго, ефекта от спирта е леко избеля кожата , не и петното.

# 445
И аз с въпрос , макар че пе пробвах вече 3 неща и ефекта е 0. Та изцапах си чантата с олио 2 малки петънца по 2-3 мм, обаче е естествена кожа , мека и най- лошото е бежов цвят. Пробвах с мицеларна вода, спирт и бебешка пудра. Едно след друго, ефекта от спирта е леко избеля кожата , не и петното.
Препарат за стъкла пробва ли? Моите кожени неща чистя или с мицеларна, или с препарат за стъкла, със или без спирт - пробвам, с който стане.

# 446
  • София
Препарат за стъкла пробва ли? Моите кожени неща чистя или с мицеларна, или с препарат за стъкла, със или без спирт - пробвам, с който стане.
Чистила съм си бяла чанта от дънки изцапана и става с тоалетно мляко, но не и мазни петна, затова попитах макар че се съмнявам да има ефикасен метод.

# 447
Погледни тук - коментират олио, разлято в кола и дават 2-3 идеи. Питащият е изчистил олиото със сол, но при него е по - сложно. Все пак прочети, споменават и препарат.
http://peugeotclub.info/forum/viewtopic.php?t=108659
Ако успееш с нещо, моля те, сподели и с нас!

# 448
На принципа, че подобно се разтваря с подобно, би трябвало да се получи с бензин. Ако не те притеснява миризмата...

# 449
  • София
На принципа, че подобно се разтваря с подобно, би трябвало да се получи с бензин. Ако не те притеснява миризмата...
мислих и аз за бензин, ама върху дрехите остава ореол, знам от опит, дрехата може да се пере, а чантата е скъпа и ще заприлича на гюдерия ако я изпера. Сложих бебешка пудра защото извлича мазното като солта, но върху кожа нещата не се получават точно както върху дреха. За сега спирам с опитите да не стане още по зле, ще помисля още и за други възможности.

Общи условия

Активация на акаунт