Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-28

• 70 766
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
  • София, Bulgaria
Това къде се случва?
Мисля , че говорят на турски
И аз така го чувам. Турският бетон...страшна работа!

# 526
# 527
"В сравнение с второто тримесечие на 2017 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради намаляват с 10.4 на сто, но броят на жилищата в тях се увеличава с 40.6 на сто, а разгънатата им застроена площ - с 31 на сто"

Значи строят по-високи сгради, по-гъсто населени (повече броя ап. в сградата), и с по-малка площ жилища ... каква изненада нали!

# 528
Ами нормално е. Малко хора по света се ширят в такива апартаменти, както тук.

# 529
# 530
Вчера точно си мислех за съдбата на сградата, която остана да виси във въздуха с единия ѝ край. Ужас...

Оказва се, че сградата е построена 1994 годиниа без разрешение за строеж, и с проблеми в основата .
https://www.dailysabah.com/istanbul/2018/07/24/building-left-han … nbul-neighborhood

# 531

Що пък да не се ширят! Имат възможности, купуват си широки апартаменти хората! Какво ме интересува Китай или други, които не искат или не могат да си позволят да се ширят? Те мислят ли за мене? Що аз да ги мисля! Въобще що да се равнявам с тия дето са под мене!!! Така как ще стигна по-високо откъдето съм сега?!

Те великите хора, ако са мислили какво не могат да изобретят, днес нямаше да имаме и електрическа крушка!

# 532

Айде, айде, не сме чак толкова гъсто населена държава. Място бол.
Апропо, то това е дразнещото, въпреки че софийската котловина си е голяма и има накъде да се разраства столицата, то реално седим и тъпчем на едни и същи места новото строителство... Но това си е политиката и на главния ни архитект и на общината - "Защо хората да си живеят спокойно, като можем да ги наблъскаме и да не даваме пари за развитие на инфраструктурата". Аз поне така го разбирам.

# 533
Ти в коя част на котловината предпочиташ да живееш - в планините или в оловно-цинковата почва от Кремиковци?

# 534

Що пък да не се ширят! Имат възможности, купуват си широки апартаменти хората! Какво ме интересува Китай или други, които не искат или не могат да си позволят да се ширят? Те мислят ли за мене? Що аз да ги мисля! Въобще що да се равнявам с тия дето са под мене!!! Така как ще стигна по-високо откъдето съм сега?!

Те великите хора, ако са мислили какво не могат да изобретят, днес нямаше да имаме и електрическа крушка!

Ми добре.

# 535
Е, според мен и строителите гледат се наблъскат в някакъв апетитен район, за да продават по-скъпо. Едва ли някой тръгва да строи в покрайнитите с мисълта на хората да им е по-просторно и зеленичко. Дори и да има някакви изгледи да с разшири инфраструктурата и тн. Защото каквото и да си говорим, сега дори и някои квартали да са мега хипер застроени, цените пак си държат много високи нива. По моята логика всеки строител ще иска някак да се набута да построи там...

# 536
Ти в коя част на котловината предпочиташ да живееш - в планините или в оловно-цинковата почва от Кремиковци?
А ти на кой склон на планината би предпочела да живееш - на северния или на южния?
И замисляла ли си се над въпроса защо Тодор Живков живееше НЕ в резиденция "Бояна", а в резиденция "Банкя" ?
Оловно-цинков комбинат има в Кърджали, в Кремиковци се произвеждаше стомана, с основна суровина - желязо.

# 537
99.8% от обратваемите земи около Кремиковци са замърсени с олово и цинк. Тва за Живков не го разбрах.

# 538
Освен с олово и цинк, сигурно са замърсени и с още много елементи от Менделеевата таблица.
Но мнението ти показва, че не си много наясно с географското положение на София в Софийското поле.
Тодор Живков живееше в резиденция "Банкя" в Банкя, а не в резиденция "Бояна" в Бояна, тук мисля, че неясноти не може да има, въпросът ми е: Имаш ли предположение защо е решил така?
И не отговори на първия въпрос - за северния и южния склон на планината като предпочитано място за живеене.
Е, само ако искаш да отговориш, де!

# 539
Живков няма нищо общо с темата, така че не се прави на интересна с тоя тъп въпрос.А аз в планината не искам да живея на никакъв склон.

Общи условия

Активация на акаунт