Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 14

• 41 575
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря за идеите и съветите.
Започнах да се изцеждам и давам от шише, защото наддаде малко пред първия месец, а след това една седмица контролно мерене, пак беше наддал под долната граница. След това направих на своя глава по съвет тук от дамите още една седмица контролна, но плюс затапка антирефлуксно и започна да качва добре, след като спря с повръщането. Щом започнахме с шилето след три дни запопна да отказва да сучи и започнах с изцеждането.
Ще дам отчет след няколко дни, но да кажа, че започна да суче докато го нося из стаята. Седна ли отново се сгъва,пъчи, плаче. Обнадеждена съм, че ще стане.
Благодаря и спокоен уикенд, дами.

# 181
Вчера опитах да давам само кърма и акото май се нормализира. За всеки случай ще занеса и микробиология утре. А иначе с тези АМ е истински ужас. Идеята беше да й давам да суче и ако не достига да додам малко АМ, но тя тотално го отказва. Опитвам ги и аз и двете млека до сега са много гадни. Един път опитахме да дадем обикновено мляко и го пи с удоволствие, но неонатолозите ни съветват да даваме хипоалергенно. И на мен ми прави впечатление обаче, че нещо й разстрои стомахчето. В него има пробиотик, а на нас ни е изписан и допълнително такъв. Според мен стана малко прекалено много пробиотик. Сега съм започнала много често кърмене и цедене и много се надявам да успея да увелича количеството кърма.
[/quote]
Може би е от млякото. От приятелки знам, че бебетата им акат различно според това какво мляко ядат. Опитахте ли млякото, защото хипоалергенните често имат доста неприятен вкус. Гърченето на гърда може и от топлото да е. Също така млякото е пробиотично, това само по себе си може да създаде стомашен дискомфорт и да промени миризмата и консистенцията на акото. Аз бих върнала предното мляко докато се стабилизира детето, но не знам все пак просто така ли се прави или има някаква схема.
[/quote]

# 182
  • Варна
Здравейте момичета, имам бебче на 3+мес, коети не сучи, а аз се цедя и давам от шише. Бебо засуква,но след 3-4 мин като спре силната струя кърма и се отказва бързо, започва да е неспокоен и затова не се получиха нещата, а се наложи да използвам помпа. Предните 2 месеца всичко беше нормално, но от известно време изцеждам от едната гърда около 100мл, от другата едва 20-30 мл. Съответно има осезаема разлика в големината на гърдите ми ,която вече се вижда през дрехите. Притеснявам се дали след като спра да кърмя,ще остане толкова видима разликата. Нормално ли е едната гърда да произвежда 3 пъти повече мляко от другата, трябва ли да посетя лекар?

# 183
Моят син предпочита да суче само от лявата гърда. На дясната се тръшка и реве. При мен също има видима разлика. И аз се чудя дали след спиране на кърменето ще си възстановя предишния вид Thinking

# 184
Моите гърди пък станаха целите в стрии...

# 185
И този бонус го имам Wink

# 186
Миии няма да са еднакви след кърменето. Първото ми дете предпочиташе лявата и тя стана по-голяма и увиснала (преди кърменето нямах никакви гърди, не знам колко значение има), след спирането на кърменето предпочитаната гърда стана малка и с поне сантиметър зърното беше по-надолу от на другата. Сега с второто кърмене упорито предлагах дясната първо на всяко кърмене с идеята тя да стане водещата при това кърмене и да станат еднакви. Ми не става, детето я предпочита сега дясната, но все пак лявата си изглежда по друг начин.
Важно за увисването е да ходите със сутиен, за да може поне малко да се противодейства на гравитацията.
Чудя се дали има неоперативни методи за корекция, защото на операция не съм съгласна.
lady_mel, щом се цедите, то сама сте си направила едната гърда по-произвеждаща и пак с цедене може да пробвате да стимулирате повечко другата, дори и на празно да цедите, за да се поизравнят.

# 187
  • Варна
Първите месеци цедих двете гърди по 10-15мин всяка и нямаше разлика в количеството кърма от двете. Изведнъж започна лявата да произвежда повече,а дясната по-малко,не знам дали се дължи на цеденето с помпа. Надявам се след като спра с цеденето да не е толкова видима разликата, че доста дискомфортно се чувствам!

# 188
Isa_pisa, замислих се аз за вашето бебе, което не знае какво да прави гърдите. Пробвала ли сте със силиконови зърна, за да прилича на шише или пък със сонда на гърда, така че да се осигури голям поток като шише, но да схване за какво за гърдите.
Моя приятелка беше цедила 6 месеца и тогава реши да пробва на гърда и бебето засука от раз и за това си мисля, че е възможно и при по-големичко бебе.

# 189
* Редактирам се, не бях видяла отговора на Ваня А 😇
А как разбирате в коя гърда има повече?
И аз имам някакво усещане, че едната е по-голяма и бебето по-бързо се засища, понякога само от нея.
Т.е. само по усещане ли ми е мисълта? Аз не се водя по помпата - за едно и също време съм цедила съвсем различни количества от двете, без да хвана никаква логика. Понякога дори не мога да изцедя нищо от „голямата”, а бебето очевидно си успява.
Въобще цялата работа с редуването ми е още мътна 😑

# 190
Разбирам в коя има повече по това, че е по-голяма. При ценене тя пуска на по-солидни стуйки, а другата е по-малка и при цедене пуска на хилави струйки.

# 191
  • Варна
При мен не само е по-голяма, но и много твърда в сравнение с другата.

# 192
Ако млякото ви стига може да оставяте леко пълна тази гърда, за да намалее, но при несучещо бебе си е риск според мен.
При мен като детето започна да спи повече нощем се случваше точно такова препълване. Винаги предлагам малката гърда първо, но тя се наяждаше от нея и не искаше повече, а ме мързеше да цедя през нощта. Така оставях гърдата много пълна, а до сутринта да не казвам какво ставаше. За около седмица тази гърда спря да произвежда толкова много.

# 193
  • над кукувичето гнездо
Isa_pisa, замислих се аз за вашето бебе, което не знае какво да прави гърдите. Пробвала ли сте със силиконови зърна, за да прилича на шише или пък със сонда на гърда, така че да се осигури голям поток като шише, но да схване за какво за гърдите.
Моя приятелка беше цедила 6 месеца и тогава реши да пробва на гърда и бебето засука от раз и за това си мисля, че е възможно и при по-големичко бебе.
Замисляла съм се и аз...със силиконовите ме притеснява да пробвам, защото ме е страх да не намалее млякото. Трудно става цеденето вече и с помпата, някак се промениха гърдите ми (пак) и едната почти не може с помпата да се изцеди, карам на ръка, за щастие се получи. Другата пък на ръка не успявам... все ме държи страх да не намалее млякото, че и без това имам трудни периоди, както съм споделяла.
Преди две-три седмици пробвах да предложа гърда, но малката гледа като голям камък и не захапва изобщо. Набутах някак си гърдата, гледа ме странно, поцелува я, захапа два-три пъти (вече е със зъби) и издърпа на ластик...явно прокапа малко мляко, че беше приятно изненадана и пак захапа, после ревна за шишето. Не ѝ идва инстинкта да засуче с хубав вакуум, само мачка. Това ме навежда на мисълта, че и със силиконови зърна пак ще е така. За сонда едва ли ще стане, тя много шава и рита и иска да докопа всичко, което е кабел, маркуч, салфетка или хартия, като маймунко-октопод е. И като сложим в картинката и три-годишния батко с „мамо, искам някой гушне мен” и...
Ще бутам така до годинката, ако стане. Ако не, до когато. Само да се позахрани, че и това върви тегаво, за да знам, че няма да я умоя от глад и това ще бъде. Искаше ми се както и него изкарах до две и нещо, ама като не става, здраве да е.

# 194
Преди няколко дни реших да предложа вода, не за друго, ми да видя дали още може да пие от шише и направи същото, подъвка известно време, но взе че засука след това.
Какво мислите за захранване на 5 месеца? Педиатърката ме убеждава, че така намалявал риска от алергии, а навсякъде пише друго особено при предразположено към алергии дете като моето. Аз се замислям само, защото се надявам това дете поне да яде, т.е. да създам интерес към храната по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт