Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 14

• 72 482
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Записана съм за ЖК в Надежда, но не си платих пакет, а плащам всеки преглед отделно. Следящата ме АГ ми каза какви изследвания да занеса и аз се възползвах от ЖК по здравната каса където вече ми ги бяха пускали та занесох резултатите от кръвна група, Хепатит, Васерман и каквото още бях пускала. Всичко е правено с направление в Кандиларов. Да, но въпросната лекарка не ми прие резултата за кръвната група защото според нея липсвал някакъв ID номер. Аз ходих пак до лабораторията, те казаха, че няма такова нещо и за кръвна група има всичко необходимо. Консултирах се и с позната, която работи в кръвна банка и тя също потвърди, че на листа с резултата няма и не трябва да има никакъв ID номер.
Някой изпадал ли е в подобна ситуация да носи резултат от външна лаборатория и да не му го признаят?
Като цяло съм с усещането, че ми се дразнят, че не съм си платила пакет защото освен за кръвната група всеки път се сещат за още нещо, което трябвало да изследвам и "ако си беше платила пакета щяхме вече да сме ги изследвали тези неща".

Дали има качен списък на задължителните изследвания преди раждане в "Надежда"?

# 91
По повод пакетите - като имам платен пакет, за да ми “излезе по-евтино”, а до планираната дата за секцио остават 1 ЖК, 4 пъти урина и 1 взимане на кръв, които няма да се състоят - много по - евтини чи излезе няма що 🤥

# 92
  • София
А защо не са ти ги пускали?

# 93
Милстер, това е все едно си слязля до барчето да пиеш по едно кафе.

Това с кръвна група от измислена лаборатория е доста опасно. На моето картонче има номер и печат - Признаха го.

# 94
  • София
Ами за урината ми звучи все едно с месеци назад не е пускана. Питам защото нали имат уж някакви графици кое и кога се изследва, а пък накрая останало толкова неизползвано.

# 95
  • София
Милстер, това е все едно си слязля до барчето да пиеш по едно кафе.

Това с кръвна група от измислена лаборатория е доста опасно. На моето картонче има номер и печат.

То до барчето, ама ако има консултации по това време?

Кандиларов не е измислена лаборатория

# 96
  • София
Кандиларов наистина е далеч от измислена лаборатория.

Аз имам операция с кръвопреливане като тийнейджърка и си знам кръвната група още от тогава, изследването в Кандиларов потвърждава.
А това с картончетата вече не се практикува, сега е друг вид документ.

# 97
  • София
На мен от Кандиларов точно картонче ми дадоха преди 7 месеца. То потвърждава написаното на картончето от родилното, издадено ми преди 27 г., когато съм се раждала.

Което ме подсеща да питам дали това, което имам, ще им свърши работа за раждането.

# 98
Ами за урината ми звучи все едно с месеци назад не е пускана. Питам защото нали имат уж някакви графици кое и кога се изследва, а пък накрая останало толкова неизползвано.
Док казва ще ти пуснем изследвания другият път. Не казвам, че не е било правилно, но е факт че ми остават неизползвани вече заплатени неща. Дали при някой друг с пакет се е случвало?

# 99
Както съм казвала многократно - нямам пакет и не са гледали да ме изцоцат с измислени изследвания. Няма смисъл от пакет определено според мен следенето ми излезе по-евтино така. Лабораторните изследвания в Надежда според мен са евтини - лично аз така и не сметнах за нужно да ходя до ЛЛ да взимам направления, пък после до лаборатории...

Записана съм за ЖК в Надежда, но не си платих пакет, а плащам всеки преглед отделно. Следящата ме АГ ми каза какви изследвания да занеса и аз се възползвах от ЖК по здравната каса където вече ми ги бяха пускали та занесох резултатите от кръвна група, Хепатит, Васерман и каквото още бях пускала. Всичко е правено с направление в Кандиларов. Да, но въпросната лекарка не ми прие резултата за кръвната група защото според нея липсвал някакъв ID номер. Аз ходих пак до лабораторията, те казаха, че няма такова нещо и за кръвна група има всичко необходимо. Консултирах се и с позната, която работи в кръвна банка и тя също потвърди, че на листа с резултата няма и не трябва да има никакъв ID номер.
Някой изпадал ли е в подобна ситуация да носи резултат от външна лаборатория и да не му го признаят?
Като цяло съм с усещането, че ми се дразнят, че не съм си платила пакет защото освен за кръвната група всеки път се сещат за още нещо, което трябвало да изследвам и "ако си беше платила пакета щяхме вече да сме ги изследвали тези неща".

Дали има качен списък на задължителните изследвания преди раждане в "Надежда"?

# 100
  • София
За кръвна група се изисква на документа да има печат. Ако ти сложат от лабораторията, няма причина да не ти я признаят.

# 101
  • София
за кръвната група в една от първите теми беше обяснено.
може да не го пресъздам точно, но беше нещо че ако се наложи да се иска кръв от центъра те искат изследване на кръвна група от тях.
за това им трябва това айди и затова държат изследването да е правено в този център.
и аз имах едно картонче от цибалаб, обаче като пуснах в надежда ми излезе освен групата и номера на пробата, някакви други работи. вършат им работа при спешно кръвопреливане.
за жк обаче не виждам за какво им трябва точно такова, може човек да реши да ражда другаде  Rolling Eyes

# 102
След незням си кой месец бременност дори бременната трябво да си носи картончето с кръвна група у нея.
За някакви антитела ставало въпрос. Имало ново изискване кръвната група да се гледала и от имунолог, но нещо не разбрах добре.

# 103
  • София
Имам един скандален въпрос 😀😀😀 имам дата за секциото, викат ме предния ден да постъпя сутринта. Този преден ден имам час за маникюр (да ми скъсят ноктите, че са много дълги в момента). Часове за моята маникюристка се запазват минимум месец по-рано, този специално съм го запазила началото на юни - не съм имала представа, че точно тогава ще ме приемат, съответно е почти невъзможно тя да ме направи друг ден. Та пожене маникюристката ми е на 5 мин с кола от болницата, и часът ми при нея е ранния обяд, дали би имало проблем да постъпя, да изляза за един час да си свърша работата и да се върна? 😬😬😬😬

По мой спомен, като ме приемаха подписвах някакъв документ, че съм под видеонаблюдение и след като съм хоспитализирана не мога да напускам болницата.
Също така май ако те видят облечена веднага ще те питат къде си тръгнала 😁
Отделно, щом си секцио - въпросния преден ден имаш среща с анестезиолог, която не е в опеределен час, а го чакаш да дойде в стаята...

# 104
Ще сменя часа за нокти, едва ли ще ми е и до препускане напред назад, мерси за инфото обаче 🙂

Общи условия

Активация на акаунт