Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 14

• 71 699
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
Към избралите болницата за раждане мога да кажа, че персонала се грижи перфектно за малките бебчета, както и екипите в родилна зала са подбрани добре и трябва да сте убедени, че сте в сигурни ръце. Но от там на сетне се подгответе и за някои негативи, аз мога да споделя с какво се сблъсках:
- няма подкрепа на кърменето, колкото и да прокламират това
- доста често се случваше да забравят някакви дребни неща акушерките на 2 ет. Аз бях с хематом на ръката след като ми спукаха вена при слагането на абокат в родилна зала и трябваше да ходя всеки път да си искам лекарство за мазане...да не говорим, че едната акушерка ми слага компрес от риванол, на следващата смяна другата ми се кара защо съм си била увила ръката и как нямало така да се оправи
- бяхме заявили, че искаме отложено клампиране на пъпната връв, но забравиха за това, аз докато да напомня след като изплака бебо и вече беше клампирана
- трябва много внимателно да слушате на рецепция като ви качат от родилна зала какво да правите, защото тогава обесняват за промивки сутрин къде и кога, за храна, за взимане и даване на бебето и т.н.
По впечатления от юли 2018.

# 706
Някой ползвал ли е приложението на Надежда за записване на час? Днес си записах, но се чудя дали да звъня за потвърждение

# 707
  • В сърцето на любимия човек
Ползвала съм го многократно, всичко е било ОК, но ако ще си по-спокойна при някое обаждане може да поискаш потвърждение на часовете. Аз съм запазвала за АГ кабинет, за ендокринолог и за тонове.

# 708
  • София
Някой ползвал ли е приложението на Надежда за записване на час? Днес си записах, но се чудя дали да звъня за потвърждение

Да, през 9-ия месец само от там записвах часове за тонове. Продължавам да го използвам за часове за гинекология.
Никога не е имало проблем с часовете Simple Smile

# 709
Да попитам за следродилните гащи за еднократна употреба - нужни ли са наистина? Върху тях ли се поставят превръзки и т.н.
Моля за малко повече инфо и какви превръзки да подготвим - специални за родилки или просто нощни?
Благодаря ви предварително

# 710
Да попитам за следродилните гащи за еднократна употреба - нужни ли са наистина? Върху тях ли се поставят превръзки и т.н.
Моля за малко повече инфо и какви превръзки да подготвим - специални за родилки или просто нощни?

Аз си бях взела такива на Чико. Изобщо не ми свършиха работа. Раждах със секцио и след реанимация ме свалиха в родилното отделение с един голям памперс за възрастни, който беше супер удобен в интерес на истината. На следващия ден вече си обух собствени бикини и слагах нощни превръзки за всеки случай, че са пи-големи. Пробвах и с еднократните гащи, но ми се изпокъсваха, те нали са супер тънки едни такива. Точно върху тях се лепят превръзките, но ги късат, при мен беше така.

Единствено за след секцио е по-удобно гащите да са по-дълбоки, за да не дразнят мястото на операцията 👍

# 711
  • София

Бях си взела 2 пакета гащи, но след операцията ми бяха много неудобни и ми донесоха памучни дълбоки бабешки гащи! Препоръчвам ги с 4 ръце!
Превръзките не ги ползвах, защото памучни нощни ми свършиха супер работа. Но следродилните влязоха в употреба при първия цикъл.

# 712
Бях си взела Canpol babies еднократни гащи за след раждане и следродилни хигиенни превръзки на  същата фирма. Свършиха ми перфектна работа. Гащите ползвах още в родилната зала, докато започне раждането, защото бях с изтичащи води. Даваха ми вместо превръзки лигнин, който се оказа не лош. Предполагам, че все още ползват същия.

# 713
  • Beyond the stars
Бях си взела Canpol babies еднократни гащи за след раждане и следродилни хигиенни превръзки на  същата фирма. Свършиха ми перфектна работа. Гащите ползвах още в родилната зала, докато започне раждането, защото бях с изтичащи води. Даваха ми вместо превръзки лигнин, който се оказа не лош. Предполагам, че все още ползват същия.

И аз такива, свършиха работа, понеже са достатъчно дълбоки и за след секцио са супер. Превръзките също. Вкъщи си бях с нощни Always и високи бикини за бременни.

# 714
  • София
Момичета, а при постъпване за нормално раждане кога правят клизмата?

Също така, тези които са били на НМХ, вие ли си носихте инжекциите за престоя в болницата или те ви ги осигуриха?

# 715
И аз препоръчвам памучни бабешки гащи!

НМХ за всеки случай си носете! При постъпване подчертай, че си на инжекции.За мен се наложи да ми сложат моя инжекция и после ми я върнаха.

# 716
  • София
Момичета, а при постъпване за нормално раждане кога правят клизмата?

След приема в отделението - в родилна зала след като ти вземат кръв. Поне при мен така беше.

# 717
  • София
A случва ли се да няма свободна родилна зала? И колко време след раждането майката и бебето напускат родилната зала?

# 718
  • София
Вероятно се случва. Настаняват те в нормална, докато не се освободи родилна. Поне такъв спомен имам от отворените врати. Ако няма проблем, бебето и майката стоят два часа в родилна и след това се настаняват в стая на втория етаж. Аз, макар и без бебе, стоях около 3-3 часа и нещо, тъй като се се сменяха дежурните екипи.

# 719
  • София
Благодаря!

А ако си носим наша помпа можем ли да я даваме да ни я стерелизират?

Общи условия

Активация на акаунт