Развод по български

• 3 947
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета! Предстои ми развод по взаимно съгласие след 23-годишен брак, без адвокат  по негово настояване, а и ние няма какво да делим, всичко е негово придобито преди брака! Спестените от адвоката пари щял да ги даде на детето ни! След развода за мен остават: остатък от потребителски кредит изтеглен по време на брака на мое име за текущо потребление в размер на 20 000 лева и едно прекрасно пълнолетно дете! Изхвърлял ни е с детето   няколко пъти и след поредния шамар се изнесохме! Кредита се ползва от него, като разменна монета: Подписваш молбата по взаимно съгласие и след като развода е факт ти превеждам половината от кредита. През това време щял да ми дава половината вноска! По време на брака ни всичките спестявания събирани от семейството ми в размер на 20 000лв. отидоха за общото благо! Гледах свекърва си на легло, когато имаше нужда защото тогава бяхме семейство и така трябваше... А сега: Разбрах, че кредита си е само мой, разбрах, че нямам право на нищо негово, но.... Дали той ще си спази уговорката?! Истината е, че не знам как да продължа! Всеки адвокат ми казва, че нищо не ме защитава, че даже и дело за физическо насилие да заведа само ще загубя време и пари, а аз пари нямам! Той е финансово много добре (и аз щях да бъда ако не беше кредита). Много бърза да се разведем, и ме притиска със срока за подаване на молбата и споразумението! Запис на заповед не върши работа! Как да съм сигурна, че няма да се откаже да плаща кредита докато трае развода…?! Има ли смисъл да го съдя за т. нар. "слугински" и въобще мога ли да се защитя?! Трябват ми координати на добър бракоразводен адвокат (София). Мога ли ако не си спази уговорката да направя нещо след като развода е факт! Как се справихте вие? Обидата и вината, че съм се провалила ме правят слаба! Ще съм ви благодарна ако бъдете по-меки с тона и ме разберете: Не всички дни в брака ми бяха лоши и вината се носи от двама, нищо, че той не смята така!

# 1
  • Испания
Исках да ти помогна, изпращайки лично съобщение, но ти си забранила получаването на такива. Съжалявам.

# 2
Как така си разбрала, че кредитът е само твой? Нещо се будалкате с нас тук доста често... За да станеш съдлъжник или поръчител трябва да си се съгласил и подписал в договора за кредит!! Няма такова нещо като "сега разбрах" - това след колко години е?

# 3
  • София
Аз бях в подобна ситуация. Но сумата беше само 4000 лв. И въпреки, че се разведохме със споразумение, аз си имах начин да го накарам да ми я изплати. ЦЯЛАТА!!!! Защото я бях теглила за него и не съм похарчила нито 1 лв от тази сума за мен. На твое място не бих му дала развод, камо ли пък със споразумение. И това, докато не ми изплати цялата сума. Не част от нея. Това, разбира се, ако цялата сума я е похарчил той. Какви са тези глупости с плащането на половината сума. В съда, разбира се не можеш да спечелиш, но това не значи, че трябва да се съгласяваш на всяко негово изискване

# 4
Да изчисти кредита преди развода. Още повече, че е много добре финансово.

# 5
Да изчисти кредита преди развода. Още повече, че е много добре финансово.
Категорично! Я, го натисни и си стъпи на ината!

# 6
Изключително нагло.
Посъветвай се с адвокат за този кредит. Как така не си знаела?
Настоявай да си го изплати и тогава ще му даваш развод.

# 7
  • Sofia
Обикновено в споразумението за развод по взаимно съгласие си пише, че който е теглил потребителски кредит, сам ще си го плаща след това. Това има предвид авторката, че не е знаела, си мисля.

Щом толкова бърза с развода, да изплати потребителския! Ако се дърпа, му кажи, че ще заведеш дело за домашно насилие и развод по негова вина.
При всички положения си вземи адвокат, мъжът ти си гледа как за него да е най-леко.

# 8
  • на изток от рая
Разбрах, че кредита си е само мой, разбрах, че нямам право на нищо негово, но....

Мисля, че авторката цитира съпруга си, нещо като "Кредита го изтегли ти, на твое име е, твой си е, изплащай си го". Ама в прилив на великодушие, ще поеме половината той.
Никакви такива, то и без това се е сг0внил0 всичко, не му се давай. Адвокат и атака.
Закъде се е разбързал с този развод по взаимно съгласие?

# 9
Смятах, че кредита е и на двамата, когато подписвах. В този момент беше нужен на семейството ни и аз го изтеглих! Направих каквото трябваше в този момент! Не съжалявам защото е за детето ни! Всъщност консултирах се с трима адвокати и се оказа, че на който е подписа върху кредита той си е негов и само негов и няма сила според адвокатите, която да го накара да плаща! Не съм адвокат, платих си, за да ми го кажат! По въпроса с насилието една адвокатка ми каза:" 2-3 шамара не са нищо!От дела няма смисъл, нищо няма да спечелиш! "Чудех се удряна ли е и има ли представа колко е унизително! Благодаря на тези, които са ме разбрали!

# 10
  • Sofia
За какво е бил кредита? Никакви подписи преди да получите половината или цялата сума (според целта на кредита). Като не иска на Вас да ги даде да ги внесе по кредита в банката.

# 11
За какво е бил кредита? Никакви подписи преди да получите половината или цялата сума (според целта на кредита). Като не иска на Вас да ги даде да ги внесе по кредита в банката.
Това смятам да направя!

# 12
  • Испания
Темата намирисва на пързалка. Нали питаше за адвокат? Тръгнах да ти пиша, забранила си личните съобщения. Сега пишеш, че си се консултирала с трима. Притеснявал те кредита, сега друго се оказва...

Някои хора, явно, не знаят как да си уплътняват времето.

# 13
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт