СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 599
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 580
.............................................................
Излиза списъкът на незаети места след второ класиране. Ако решите, че не сте доволни от класирането и и смятате че имате шанс за нещо което ви харесва повече  си изтегляте документите от училището в което сте записани. Мястото ви НЕ се пази.  Правите нов списък с  желания както при първо , но вече се разиграват само тези свободни места. Вашето място отива за четвърто/директорско класиране. Ако пак не сте доволни чакате какво ще остане за септември.
Там е малко риск печели- риск губи.

Какво се има предвид под "директорско-четвърто" класиране.Само директор  преценява и издава заповед за записване на дадено дете? Може ли разяснение.

# 2 581
(2) .....допълване на утвърдените паралелки до максималния брой ученици, се организира от училището, за което директорът създава комисия за класирането им по определени критерии съобразно вида на образованието и на спецификите на обучението.
(3) (Нова - ДВ, бр. 77 от 2017 г.) Учениците подават в избраното от тях училище заявление до директора и оригиналите на документите по чл. 72, т. 2 и 3.
(4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 77 от 2017 г.) Резултатите от попълването на местата по ал. 2 се обявяват в училището и в регионалното управление на образованието до 11 септември.

# 2 582
  • София
Ама поучихте ли се от грешката си, Облачна? Не се поучихте. 'Ми мислете ги тези работи! Не ги мислите, а после пак Кастрева ще ви е виновна, че не сте си проверили класирането за грешки! Triumph Не бива така, беотговорно да очаквате някой друг да ви свърши работата. Joy

# 2 583
  • край голямата локва
Joy Не знам кой набор си, но явно не ти е набита достатъчно в главата речта на Георги Димитров на Лайпцигския процес и как забил немците в земята като им казал, че Карл Велики говорил на немски само с конете си. Joy  
hahaha, знам,  че Карл Велики говорил на немски само с конете си и че на 91- во викате ''конското', но връзката между двете ми убягна. Сигурно щото тамЪн завърших седми клас.
Иначе годините са ми повече от колкото  ги искам, но това за Г.Димитров ми е убягнало.

Аз винаги съм смятала че хубавите неща стават лесно. Да, трябва да се потрудиш, но ако нещо се закучи, просто тава не е било за мен. За работа, за мъже, за приятели.  Много късмет на девойката в избраното училище.  Hug

*Камея, Дидева ти е отговорила /както  винаги/ изчерпателно какъв е редът. Но не случайно се нарича /макар и неформално/ директорско.  Laughing Разбира се с одобрението на РИО. Има и надпланов прием.  Mr. Green За съжаление видях и премествания в езикова гимназия две седмици след началото на учебната година.

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 14:17 от xxxxx

# 2 584
  • София
 Аз винаги съм смятала че хубавите неща стават лесно. Да, трябва да се потрудиш, но ако нещо се закучи, просто тава не е било за мен. За работа, за мъже, за приятели.  Много късмет на девойката в избраното училище.  Hug

Ааа, от тази гледна точка имаше различни варианти на тълкуване, с възможност за избор на най-изгодното. Grinning Едното е, че щом не е станало от раз, значи не е моето. Другото е, че щом с почти никаква подготовка ме приеха, значи там трябва да отида. Тъй като при нея изначално имаше колебания, решихме да не се подлага на супер натоварващата подготовка на школите. Вместо това избрахме далеч по-лежерен вариант с обикновени учители за по 1 -1,5 седмично. И докато съучениците й от школите заспиваха върху задачите, по думите на родителите им, тя заспиваше върху телефона, чатейки с гаджето. Rolling Eyes Докато децата решаваха по 50+ задачи за домашно, тя сядаше в 8 вечерта преди урока и го опаткваше за няма и час /считайте колко е било/.
В тази връзка, за интересуващите се от Колежа майки на бъдещи седмокласници, да кажа, че за деца от математически училища или ходещи редовно на математически състезания, посещаващи школи по забавна, състезателна и т.н. математика, специална подготовка за кандидатстване в АК не е необходима, според мен. Но ако детето е просто добро по математика, но не е виждало логически, състезателни и др. по-особени задачи и няма състезателен опит, без някаква подготовка /макар и не непременно в школа/, е малко вероятно да стане, каквото и да ви обясняват. Има такива случаи, разбира се, но ако Колежът наистина е мечта, аз не бих поела такъв риск. Пробните са must за който и да е изпит по формат. Само за пример - на първия пробен дъщеря ми не успяла да си нанесе половината от отговорите на бланката, защото си мислела, че времето за нанасяне на отговорите не влиза в общото време за решаване на теста. Joy Това е липса на състезателен опит просто. Разбира се, не повтори тази грешка, но ако не беше ходила на пробни и я беше направила на самия изпит, нямаше да я поканят и на второ четене.

# 2 585
  • София
Някой близо до Ломоносов? Да ги нагледа?
Ние с Облачна сме от западните покрайнини, ей къде е Ломоносов. Тя само да свирне и тръгвам

# 2 586
“Вместо това избрахме далеч по-лежерен вариант с обикновени учители за по 1 -1,5 седмично. “
При ежедневната целодневна подготовка и тренирането на НВО след март в училището ви, не би следвало да са необходими още 3 часа седмично.
На децата, посещаващи школи, горното не им се предлага в училище.

# 2 587
  • София
“Вместо това избрахме далеч по-лежерен вариант с обикновени учители за по 1 -1,5 седмично. “
При ежедневната целодневна подготовка и тренирането на НВО след март в училището ви, не би следвало да са необходими още 3 часа седмично.
На децата, посещаващи школи, горното не им се предлага в училище.

Лоренца, не си ме разбрала. Не говоря изобщо за НВО, а за подготовка за АК и супер различния му формат. Уроците бяха /и преди съм го казвала/ - 1 час за писане на есе и 1,5 часа за логика /логически задачи, тип Математически читанки, ЕК и т.н./, които нямат нищо общо с формата на НВО. За НВО не е ходила на никаква външна подготовка.

# 2 588
  • София
Yana, действаме!
Дидева Wink

# 2 589
Санака, дете без ЧУ, без грам подготовка, невиждало формата, изкара 30%. Записано в последния момент, ей така.

# 2 590
  • София
То за АК и аз мога да се изкажа с нашата мистерия - призов състезател по математика от първи клас до днес, пробни между 1 и 8 място и накрая в резервите за АК. Но там не разрешават да си видиш работата и това е. Няма да ви казвам каква драма беше, направо филм на ужасите с писъци...не искам да се сещам. Миряса чак след резултатите от НВО, един вид беше се отмъстила 😂. Накрая все пак избра колежа, явно, че и е цел. За НВО не се е подготвяла. Учи в квартално държавно училище. На НВО се яви със счупен предния ден крак, болеше я, математиката я опатка за 15 мин. първи модул, после бляла каза. Вторият модул - с малки грешчици, после сама си ги видя. Българския не беше чак толкова успешен, разбира се, то при нея си е така. 88.500, тя си мислеше, че ей така ще направи 95, ама то който не си е направил и един преговор на произведенията, няма как.
Та за бъдещите седмокласници - ако се готвите за АК на курс и детето е като цяло много съвестно в училище, няма нужда и от курс за НВО. Ако не е чак толкова - курс за БЕЛ може би ще е нужен. Математиката така или иначе я дъвчат и в курса за АК.

# 2 591
  • София
Само да обърна внимание, че между състезателна математика и математика за НВО, няма много общо.

# 2 592
  • София
Има, има. Няма как да си състезател за набора си и да не си научил и да не можеш да възпроизвеждаш училищен материал. Абсолютно невъзможно е, двете неща са неразривно свързани.

# 2 593
http://icopetroffinfolux.com/rubrikaa/item/7-koruptziya-prostash … neprofesionalizam

Пускам статията  тук, защото в момента това е най- посещаваната тема от родители, които се интересуват и търсят добро образование  в България за децата си.

Намери се човек, който да каже открито факти, които иначе се говорят на 4 очи и шепнешком.
Очакваме продължението с надежда, че ще доразвие темата за  съсипването на най- добрите столични училища 91НЕГ, СМГ, НПМГ, двете АЕГ..

Форумът е голяма сила. А желязото се кове докато е горещо. Докато седмокласният гаф все още не е забравен е моментът родителите и всички, на които им пука да заявят своята позиция пред Министър Вълчев и да поискат това недоразумение да бъде отстранено от българското образование.

# 2 594
  • София
Санака, дете без ЧУ, без грам подготовка, невиждало формата, изкара 30%. Записано в последния момент, ей така.

Това не противоречи и грам на това, което казах:
Но ако детето е просто добро по математика, но не е виждало логически, състезателни и др. по-особени задачи и няма състезателен опит, без някаква подготовка /макар и не непременно в школа/, е малко вероятно да стане, каквото и да ви обясняват. Има такива случаи, разбира се, но ако Колежът наистина е мечта, аз не бих поела такъв риск.

Общи условия

Активация на акаунт