СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 626
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 1 695
  • на вълнолома
Добро утро!  Ние се записахме вече там, където искаше детето!  Под номер 1 е, дано му е на късмет! За мен сагата седми клас приключи! Отпускно не са ми искали, няма го обявено никъде като необходимо- нито в сайта на училището, нито в сайта на РУО.
Благодаря ви за всичко споделено тук относно кандидатстването и весела ваканция на всички!

# 1 696
Знаете ли какви са необходимите документи за записване НТБГ?

# 1 697
Отпусното какъв документ е като съдържание? Бланка ли е или е индивидуален документ на всяко училище?

# 1 698
  • София, "Младост 3"

dundi73 Мерси! Някой ако ходи до Дж.Атанасов да сподели - искам да подам за продължаване в класирането! Благодаря предварително!

# 1 699
Моля някой да ме "светне" по следния въпрос: В заявленито за участие на второ класиране - кой попълва входящия номер - ние или от училището? Ако ние - то кой точно входящ номер от всичките - от служебната бележка или входящия номер на желанията?

# 1 700
  • София
Отпусното какъв документ е като съдържание? Бланка ли е или е индивидуален документ на всяко училище?

В старото училище си имат подготвени бележки и само вписват името на детето и новото училище.

# 1 701
Здравейте, моля за малко помощ , приети сме в 73 СУ , НЕ сРЕ с бал 425 точки-момче, имаме ли шанс на второ да се класираме  на позиция НЕ С АЕ , където мин. бал е 433 или рискуваме да изпаднем във френската паралелка с минл бал 426.5, което не ни е много желано.
И доколко би паднал бала в 91 НЕГ за момчета? и има ли надежда за там?

# 1 702
Знам, че е глупав въпрос, но дават ли входящ номер за заявлението за второ класиране? Подписваш ли се в някакви книги?

# 1 703
  • Дива Индия
За статистиката: момиче с бал: 429.5, прието първо желание НЕ в ЕГ, Силистра.
И много благодаря за помощта вчера!

# 1 704
  • София
Здравейте!
Въпрос за близнаците и по-точно - кога мога да запиша втория близнак? Може ли да не се записва с първия, а да изчака да минат класиранията, дори и трето класиране? Може ли сега да запиша едната, а другата евентуално да се възползва от възможността за близнак, след като са минали и др.класирания?
Първото класиране на девойките е:
НПМГ МАТ/АЕ - 451,5
НТБГ Ик.И - 406,5
Нека доразвия въпроса така:
Ако запишем само първия близнак на първо класиране и изчакаме класиране на втория във второ или дори трето класиране, след това дали е възможно първия да бъде отписан (изтегляне на документите) и записан надпланово при втория, където и приет на трето. Хипотетично питам, разбира се, къде ли може да се прочете официално разписана тази процедура с близнаци?
Разписана аз не можах да я открия. Хипотетично написаното от теб е възможно, най-много цената да е няколко бели косъма и малко умрели нервни клетки.

# 1 705
  • София
Добро да е утрото Ви, мили родители! За всички в темата: в 7 СУ "Св. Седмочисленици" се изисква Удостоверение за напускане. Става при записване в гимназията след съответното класиране. Издава се Служебна бележка, с която се взима заветното Отпусно от старото училище.

# 1 706
  • Пловдив

Една бланка, която ще ти издадат от старото училище. Те знаят за какво става въпрос.

Здравейте, моля за малко помощ , приети сме в 73 СУ , НЕ сРЕ с бал 425 точки-момче, имаме ли шанс на второ да се класираме  на позиция НЕ С АЕ , където мин. бал е 433 или рискуваме да изпаднем във френската паралелка с минл бал 426.5, което не ни е много желано.
И доколко би паднал бала в 91 НЕГ за момчета? и има ли надежда за там?

Ако в желанията паралелката с френски е след паралелката с руски, няма как да изпаднете в нея. Може да минете само напред в желанията. Ако тази с френски е преди паралелката с руски, може и в нея да попаднете. Това няма как да се предвиди.
За второ класиране винаги има надежда,  особено в София, където има много училища с отделен прием.

# 1 707
  • край голямата локва
Здравейте дами!

Имам питане: кога се изнася списъка на свободните места за 3то класиране - преди подредба на желания или след това? Мерси

Излиза списъкът на незаети места след второ класиране. Ако решите, че не сте доволни от класирането и и смятате че имате шанс за нещо което ви харесва повече  си изтегляте документите от училището в което сте записани. Мястото ви НЕ се пази.  Правите нов списък с  желания както при първо , но вече се разиграват само тези свободни места. Вашето място отива за четвърто/директорско класиране. Ако пак не сте доволни чакате какво ще остане за септември.
Там е малко риск печели- риск губи.

# 1 708
  • София
И без детето може да се отиде при подаване за второ класиране, нали?

# 1 709
И ние подадохме заявление за второ класиране. Отидох сама, стана за 3 минути всичко. Обаче се загледах в списъците и видях, че с бала на сина ми има още 3 момчета в списъка, които са подредени след него.  Не можах да се сетя по какви критерии подреждаха децата с еднакъв бал и попитах момичето, което ни приемаше заявлението, но тя не знаеше. Имам някакъв спомен, че тук в темата се коментираше това.   Мернах някъде назад, че обсъждате испанския език като желана опция за пътви и втори език и ще ви кажа какво мисля аз. Като втори език мисля, че е много подходящ, защото е лесен за учене и реалните шансове да се научи в по-добра степен отколкото немски или френски са си фактор. При нас, да запишем испански като първи език, е повече заради самото училище, отколкото заради испанския.  

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 20:28 от Cuatro

Общи условия

Активация на акаунт