СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 817
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 1 725
  • Пловдив
Това за парите за квартира сериозно ли е ?

Да, от години е така.

# 1 726
Включвам се само да предупредя , че при записване в Испанската искат и здравните карти от старото училище+ 40 лв. за квартира на испански учител.

Благодаря за предупреждението за "финансовата част". Ние утре ще ходим с дъщеря ми да се запише в Испанската и ми казаха по телефона, че искат само свидетелството в оригинал.

+ Служебната бележка, пак оригинал. Аз извадих нова здравна карта, но ме върнаха и за тези от старото училище

# 1 727
Да информирам какво се случи с исканото Удостоверение за преместване, аз писах за него сутринта. В ОМГ Пловдив са го писали като изискване в допълнително ново съобщение, качено на сайта им в 16,44ч. вчера. В старото училище на сина ми - СУ Патриарх Евтимий, днес отказаха да ми го издадат, защото според тях не е необходимо, след настояване и показване на сайта на ОМГ, казаха, че дори и да го издадат няма да е за 1ден. В крайна сметка в ОМГ го записаха, катопоискаха да донесем отпускното по-късно.

# 1 728
  • Пловдив
Да информирам какво се случи с исканото Удостоверение за преместване, аз писах за него сутринта. В ОМГ Пловдив са го писали като изискване в допълнително ново съобщение, качено на сайта им в 16,44ч. вчера. В старото училище на сина ми - СУ Патриарх Евтимий, днес отказаха да ми го издадат, защото според тях не е необходимо, след настояване и показване на сайта на ОМГ, казаха, че дори и да го издадат няма да е за 1ден. В крайна сметка в ОМГ го записаха, катопоискаха да донесем отпускното по-късно.

Най-интересното е, че на сайта на СУ "Патриарх Евтимий" пише, че и те искат удостоверение за преместване.
И много добре знаят, че става не за един ден, става за минути даже. Ей, тази директорка ми е "любимка" от край време.   

# 1 729
  • Пловдив

Благодаря! Много навреме ми идва поста. Щях да ходя днес до там за отпускно.

dundi73, директорката е друга от миналата година. Но това не ги оправдава, де. Sad

# 1 730
Моля някой да ме "светне" по следния въпрос: В заявленито за участие на второ класиране - кой попълва входящия номер - ние или от училището? Ако ние - то кой точно входящ номер от всичките - от служебната бележка или входящия номер на желанията?
Този, с който влизаш в профила на детето в МОН.

Какви документи трябват за подаване на декларация за второ класиране?
никакви
В 30-то искат бележката с бала.

Това за парите за квартира сериозно ли е ?
Да, от години е така.
Докато има кой да ги дава, ще е така. Това е подигравка, никога не бих платила за така формулирана причина.

# 1 731
  • София
И ние се записахме в 1ва АЕГ, щерката изведнъж реши, че не иска да учи Испански  #Crazy искаха само свидетелство и бележката за оценки от НВО.

# 1 732
  • Стара Загора
Искам да попитам, какво се случва ако родителите ги няма в периода за записване на детето? Възможно ли детето да бъде записано от друго лице с пълномощно, примерно?

# 1 733
Искам да попитам, какво се случва ако родителите ги няма в периода за записване на детето? Възможно ли детето да бъде записано от друго лице с пълномощно, примерно?
С пълномощно - да.

# 1 734
  • Пловдив
dundi73, директорката е друга от миналата година. Но това не ги оправдава, де. Sad
Тя тази беше помощник-директор, та все тази.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 11:04 от Не се сърди, човече

# 1 735
  • София
Да се отчета, минахме тази сутрин с девойката пред 32, подадохме за второ класиране, става за минути и наистина можеше и без нея...
Дано на второ поне, има късмет, че 0,5т. я делят от желаната паралелка А/И в 32. При нея всичко е по-трудния начин, но поне да става силна и да се учи да се бори!
Късмет на всички тийнейджъри и родители на второто класиране, да идва вече време за заслужена ваканция и много бЕло, а защо не  и рОзЕ? Simple Smile

# 1 736
  • София
Ако някой се интересува как са се променили минималните балове на 1-во класиране за тази година, спрямо 2-рото миналата, както и как се подреждат паралелките за момчета и момичета, на първите 2 Sheet-а може ясно да се види в този Excel-ски файл: https://www.udoma.org/tmp/2017_vs_2018.xlsx

# 1 737
  • София
И ние се записахме в 1ва АЕГ, щерката изведнъж реши, че не иска да учи Испански  #Crazy искаха само свидетелство и бележката за оценки от НВО.

Как да не ги обичаш тия тийнове? Пълни са с изненади   Mr. Green

Вчера една приятелка пък ме изненада, че синът ѝ се затръшкал за Френската. Вече не искал Първа или Втора английска   Crazy Та сега ще видим какво ще стане на второ класиране. Има вероятност да прескочи френската и да отиде във Втора английска, но може и да му се сбъдне желанието за Френската.  Laughing

# 1 738
Здравейте и тази сутрин!
Приети сме по второ желание в НПМГ, ще се борим за първо Simple Smile, та в тази връзка оставаме заедно до записването, а може и след това. Компанията Ви ми е изключително приятна и забавна.
В петък до обяд ще се придвижвам към заветното школо да подавам заявление за второ класиране, та ако някой/я е в района - каня на кафе.

# 1 739
  • София

Как да не ги обичаш тия тийнове? Пълни са с изненади   Mr. Green

Вчера една приятелка пък ме изненада, че синът ѝ се затръшкал за Френската. Вече не искал Първа или Втора английска   Crazy Та сега ще видим какво ще стане на второ класиране. Има вероятност да прескочи френската и да отиде във Втора английска, но може и да му се сбъдне желанието за Френската.  Laughing

Е именно затова преди време писах, че най-важно е да се приоритизират желанията, като се съобразят с исканията на детето. Проблемът е, че детето в повечето случаи не знае какво иска и си мени желанията непрекъснато. Тук идва помощта от страна на родителите, до колкото изобщо е възможно да направят нещо по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт