СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 834
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 1 875
  • София
Моля ви, някой, който е подал за второ класиране, да ми каже - дадоха ли ви входящ номер? Ние си тръгнахме ей така - на юнашко доверие. Снимах си заявлението, но на него няма печат, само подпис на служителката.

Да,дадоха ни входящ номер.Ако искате отидете утре да си го вземете.Просто пропуск на някой там....

# 1 876
  • София
И ние продадоха за второ класиране в 22ро.
Имаше добра организация,  не сме чакали.
Но ни предупредиха, че ще ни трябва отпусно.
И не получихме никакъв документ с номер на заявлението или подобно.

# 1 877
И моят хубостник се записа днес, под зоркия ми поглед. Обачеее ... влизаме в стаята и 2 девойки, супер любезно се усмихват и ни поздравяват, дават ни бланка, детето пише в коридора, аз го следя и си мисля "Боже мой, тези хора са поверили записването на техни ученици. Възможно ли е да са толкова отговорни децата в прословутата НЕГ. Дали и моЙто ще претърпи такава метаморфоза за някакви си 5 години". Влизаме вътре, девойките приемат документите, честитят ни за добре дошли при тях, а аз "Извинете, Вие кой клас сте?". А те "Имате предвид в кой клас преподаваме ли?" JoyJoyJoy
Май умрях от срам Blush

# 1 878
  • София
И аз подадох заявление в 1-во СУ.Също нищо не ми дадоха като документ.Пак се започва с чакането

# 1 879
  • София
Аз предлагам, всеки, който не е разбрал по какъв ред се извършва класирането, дали отгоре на долу или отдолу нагоре, да се обади на д-р Кастрева, да я пита. Оказва се, че във форума сме гола вода. За да не се объркате, пишете на съответното РУО. На принципа на асансьора ли е, като центрофуга ли е или ма лотариен принцип!

# 1 880
Утре отиваме да запишем ученика. Добре, че сте вие, че да разбера за удостоверението за преместване.
А иначе по повод професиите на родителите моят дребният (5г) казва за баща си : " цъка на компютъра и си говори с едни чичковци".😃

# 1 881
  • 1st floor
Сутринта подадохме в 7-мо заявление за второ класиране. Искат служебната бележка с оценките от матурите за сверка на номера и имената. Подадохме и декларация за личните данни. Изключително любезен персонал - от портиера през трите жени, които приемаха документите. Признавам, че съм впечатлена! Peace Дадоха ни и входящ номер, за да сме сигурни, че сме подали заявлението. Моят се тръшна, че искал там.  Mr. Green До вчера не беше чувал за това училище, но му хареса, че ще учи английски с испански. Щото знаел горе-долу английския и се е приготвил да си почива пет години! Joy Злата му майка не мисли така обаче!!! Mr. Green

# 1 882
  • София
Е, то се видя, че джуркат там едни имена и кой където се падне на второ теглене, там 😁

# 1 883
Аз предлагам, всеки, който не е разбрал по какъв ред се извършва класирането, дали отгоре на долу или отдолу нагоре, да се обади на д-р Кастрева, да я пита. Оказва се, че във форума сме гола вода. За да не се объркате, пишете на съответното РУО. На принципа на асансьора ли е, като центрофуга ли е или ма лотариен принцип!
Някакво софийско училище (по-късно ще разбера кое) било казало че за второ класиране се започвало от долу-нагоре по списъка с желания.  #Crazy
Добре че е д-р, инж. Дидева. Ама време е вече тя да замести Кастрева!

# 1 884
  • София
Ето бележката:
Скрит текст:
Скрит текст:
Казаха с нея в старото училище и после септември да им занесем отпускното.

Никой нищо не ни каза, изобщо няма да се занимавам... ще питам и детето, да не би да съм го пропуснала,  ама едва ли съм толкова отнесена  ooooh!

# 1 885
  • София
Grin
Моля ви, някой, който е подал за второ класиране, да ми каже - дадоха ли ви входящ номер? Ние си тръгнахме ей така - на юнашко доверие. Снимах си заявлението, но на него няма печат, само подпис на служителката.

Да,дадоха ни входящ номер.Ако искате отидете утре да си го вземете.Просто пропуск на някой там....

Ами аз се обадих по телефона, много настоятелно ми обясниха, че раздаването на входящи номера не е "съгласно процедурата" и ми казаха да дишам спокойно. Не знам защо, обаче от вчера вече нищо не ми е спокойно Grin

# 1 886
  • София
Скрит текст:
Хаха, Бубабуба, преди няколко години имах аналогична случка в 10-11 клас на дъщеря ми.. Тече родителската, влиза едно красиво момиче, гримирано, стройно и седи чинно до вратата, докато учител говори нещо. И аз си викам - какво прави тази мома тук, на родителската не са поканени и пуберите, но дори и влязла, защо не сяда до майка си.. И след малко  говорещият учител пожела "Лека вечер" и каза, че ни оставя в ръцете на ...колежката си по история. Simple Smile Впоследствие разбрах, че й казват учениците Джесика Алба, понеже прилича на актрисата. А колко  е взискателна хубавицата..

Сегашната учителка на малките ми дъщери по история е също много млада, тази по география също - предполагам, че са били те при записването днес .

# 1 887
  • София
Утре отиваме да запишем ученика. Добре, че сте вие, че да разбера за удостоверението за преместване.
А иначе по повод професиите на родителите моят дребният (5г) казва за баща си : " цъка на компютъра и си говори с едни чичковци".😃

'Щото не си чула обяснението на моя малкия за професията на баща му. Blush

# 1 888
Втора е много хубава на вид!

Само на вид 😂 Иначе е доста зле...

Откъм какво и спрямо кое?

Аз съм писала и в предната тема и там също казах, че не плюя училището, защото детето ми си намери страхотни приятели там, но просто имиджът, който си създава гимназията, е доста изкуствен и не отговаря на реалността и на условията, които предлага училището.
Всеки решава за детето си. Аз съм преценила, че е недопустимо детето ми да седи заключено пред входа на училището на минусови температури, защото “някой” е решил, че такива са правилата. На всеки се случва да закъснее по някаква причина, случва се, хора сме, но отношението към дете, изпаднало в такава случка е просто недопустимо.

Писахте, да. И тогава единствената Ви конкретна критика към училището беше срещу правилото за заключване на вратата след началото на първия час. Което, някак си, не води логично до обобщението: "Само на вид, иначе е доста зле". Или на мен ми убягва логиката. Thinking И аз писах тогава и още тогава открих противоречие между изискването Ви за дисциплина и ред в училище, от една страна и непримиримостта Ви към правилата, от друга страна. И тогава казах, че и аз намирам правилото за тъпо, но пък съм така устроена, че отсявам важното от маловажното. Не че 2-ра АЕГ няма кусури, има и още как, но както каза Русалка, не по-различни от всички останали. С новото си включване не казвате нищо ново, поради което не виждам смисъла от него. Още повече, че включването с такова лишено от конкретика обобщение, точно в тази тема и баш в този момент, е доста неуместно.
Малко по-остро ми се получи, но още съм под въздействието на интервюто на Кастрева, след което нивото ми на търпимост към безсмислените изказвания разко намаля. Smirk

Хей Дами, поглеждайки голямата картинка, се питам - с тази суета по училища и паралелки ние всъщност не обсъждаме ли ‚опаковката‘, или казано по консуматорски не робуваме ли на ‚марката‘. Знаем отнякъде че еди къде си било еди как си но есенцията е – даваме ли си сметка на кой поверяваме децата си, било то в училище или детска градина, кой стои насреща и претендира, че е способен да научи децата, дали е бил добър или лош студент, ако щете и по-крайно - какви са били преподавателите й/му, дали знае и може сега вече като завършил съответната специалност. Моят отговор е ‚не‘, в общия случай не го отчитаме, а насляпо се доверяваме, че ще ни доставят услугата /която ние искаме да е на съответното високо ниво, количествено и качествено/.  Аз лично съм много взискателен и съм убеден, че всички трябва да сме т.е. трябва да изискваме и да се борим за това което смятаме че трябва да получим. И в същото време да даваме насреща същото високо ниво на ‚обслужване‘ което и ние бихме искаме в ролята си на ‚клиенти‘. Защото в днешното време всички или предлагаме услуги или сме консуматори на такива, без значение дали продаваме краставици на пазара, седим зад гишето на някоя институция или преподаваме в училище, до обяд сме в едната после в другата роля и така навсякъде.
Просто размисли, без страсти 

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 09:28 от Zagrijen

# 1 889
Сагата за нас почти приключи -младежът вече е записан в ЕГ Пловдив (както и много деца от стария му клас също). Остава само да разберем в коя паралелка ще бъде 😀. Отидоха двамата с баща му, но аз им бях попълнила всички заявления предварително и са приключили много бързо. На място  са им дали за попълване някаква статистическа  бланка, на която само с чекване трябвало да се отбележи образованието на родителите и дали работят в страната или в чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт