СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 668
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 055
  • София, Младост
Да обобщя с 2 думи- имашш бал 495, първо желание БУЗЕМА, 2-ро желание НЕГ. Влизаш в БУЗЕМА по първо желание  нищо не можеш да промениш, освен да пропуснеш второ и чакаш на трети класиране къде какво има останало.
В същото време дете с бал 490 по първо желание си влиза в НЕГ и ти нямаш шанс да го изместиш

# 2 056
  • Sofia
Затова при желанията трябва да има едно правило- да се подреждат от сърце! Ама пуберска работа, 100 причини им влияят понякога
Те си ги редят от сърце и после от сърце си променят желанието. Joy

# 2 057
  • София
Да, и аз моя със свито сърце го подпитвам дали не е размислил, понеже той пренареди желанията в последния момент след цяла седмимца умуване и сега, като го записвах вече, си викам - Боже, дано не е започнал да съжалява Joy Ама не, засега е доволен. Само не е доволен от факта, че със записването ми връчиха списък с литература - мислеше, че като не са му дали от старото училище, се е разминало, та сега се разочарова Joy

# 2 058
Аз затова писах навремето, че е по-трудно за онези деца, с висок бал, които е ясно изначално, че влизат от раз където поискат. Номерът е да знаят какво точно искат, а са малцина ясно определилите се. За останалите е по-лесно-където те приемат и не тежи на плещите ти изборът ти после.

# 2 059
  • София
Добро утро.
Нашият ден за обикаляне на училища ще е утре. Така да се каже ще е 2 в едно - подаване на заявления за кандидат гимназиста и кандидат прогимназиста.
За сега гимназиста не си е променил желанието: "ще се боря за второ класиеане"
Идея си нямам какво може да се случи и снощи пак говорихме, за да няма разочарование.
Това което му се падна от Лотария МОН му харесва, около 2 точки го делят от съседна паралелка със същото балообразуване, 16 т съседна с различно балообразуване (но пък тук има почти 60 т. разлика от миналогодишния и от прогнозите) и 10(+) точки от АЕ.
Та шансовете са от изобщо да не мръдне през малка промяна до тотална промяна

# 2 060
  • Sofia
сметанапалата, може да е по-трудно за децата с висок бал, но и за останалите деца никак не е лесно, ако са от колебаещите се къде точно желаят да учат занапред. Лично ние мислехме, писахме и подадохме желанията си около 3 часа време. Сега ще видим какво ще стане, но засега при нас грешки няма.

# 2 061
Да, и аз моя със свито сърце го подпитвам дали не е размислил, понеже той пренареди желанията в последния момент след цяла седмимца умуване и сега, като го записвах вече, си викам - Боже, дано не е започнал да съжалява Joy Ама не, засега е доволен. Само не е доволен от факта, че със записването ми връчиха списък с литература - мислеше, че като не са му дали от старото училище, се е разминало, та сега се разочарова Joy

Ахах, Белинда, все едно гледате с 1 око у дома. Мнооого подобна картинка най-вече относно списъка. Иначе не е пренареждал, от 1 год знае какво точно иска, поне 50 пъти го попитах "сигурен ли си, връщане назад няма да има". А той вика "споко бе мамо, пиши там". Grinning

# 2 062
Всъщност, нищо чак толкова съдбовно не е. Има връщане назад, така да се каже. Винаги има опция за преместване в даден клас.

# 2 063
  • София
За останалите е по-лесно-където те приемат и не тежи на плещите ти изборът ти после.
И защо да не тежи? Нима майка на дете ( и самото дете) с бал 320, а не 490, по-малко се притеснява къде ще попадне детето й  и няма да положи всички усилия да разбере кое място е по-добро за него сред възможните? Даже там изборът на училища с близко ниво според приемен бал, матури, класирания на деца на олимпиади, участия в проекти и сие е много по-голям. С редки изключения  едно дете с висок бал гравитира при липса на ориентация  около  десетина училища, спрягани за добри. Докато едно дете с бал 300 примерно има не
 само много желания да напише, а и още по- добре да прецени поредността им. Може да не са от първите 10-15, ама пак не е все едно дали първият език ще е немски или испански, дали профилиращият предмет ще е  математика или биология, дали до него ще пътува 15 мин или час и т.н.. Даже в морето от паралелки с аналогични профили в  н на брой училища човек повече се губи отколкото в избора между няколко ЕГ, СМГ, НПМГ, ТУЕС и една-две професионални..

# 2 064
  • София
Да, между другото, наскоро мъжа ми е пита, ако не му хареса в това училище, имаме ли опция да го преместим в друго от същия тип? Явно може, но не знам как. Няма да проучвам засега, да не дърпаме дявола за опашката Laughing

# 2 065
Хайде и тази сутрин стартирам с Вас Simple Smile.
На момента ми възникна спешен въпрос, може и да сте го обсъждали, но явно съм пропуснала в лудницата. Гледам смятате  колко точки Ви делят от по-горна паралелка/желание, а аз съм в невидение. Къде мога да открия минималните балове за второ класиране, та да преценя ние ще ли имаме шанс или утре да се записваме направо където са ни взели. Благодаря на отзовалите се.

# 2 066
  • София
Хайде и тази сутрин стартирам с Вас Simple Smile.
На момента ми възникна спешен въпрос, може и да сте го обсъждали, но явно съм пропуснала в лудницата. Гледам смятате  колко точки Ви делят от по-горна паралелка/желание, а аз съм в невидение. Къде мога да открия минималните балове за второ класиране, та да преценя ние ще ли имаме шанс или утре да се записваме направо където са ни взели. Благодаря на отзовалите се.
В справката за минимални/максимални балове на съответното РУО.

# 2 067
  • Резерват "Северозапад"
Има минимални балове за първо класиране Wink, второто още не е излязло.

# 2 068
http://ruo-sofia-grad.com/sites/default/files/documentspriem/min … -03-07-18-19h.pdf

Това е статистиката за минималния и максималния бал по паралелки за София след първо класиране.
Гледаме, мислим, прогнозираме, правим някакви планове, въпреки, че на този етап нищо не можем да променим

# 2 069
Много благодаря, момичета! Ще се върна назад да я търся тази справка. Боже още една в днешния ден Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт