СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 593
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 295
  • София
Може да ме кръстите Доня Драма.
Съфорумка ми писа, че те са получили бележка с номер в 22-ро при подаване ма заявлението за второ класиране. Ние не получихме, а вече съм далеч от София. Утре баща и евентуално може да иде, но в късния следобед. Евентуално.
Ами ако нещо не са отчели и детето отпадне?!

# 2 296
А на някой правило ли му е впечатление, че при някои гимназии с квоти, за някои паралелки има повече места за момичета, отколкото за момчета или обратното? Не би ли следвало да са 13/13 винаги?

Дали е грешка. Или пък се водят запазени. Smiling Imp Sweat Smile

# 2 297
  • София
Беше очевидно от статистиката на успеваемостта, че в горния регистър ще има спад, а в средния и надолу - увеличение.
Да видим какво ще е наместването след второ класиране, когато евентуално ще се елиминират недоизчистените грешки ( все още смятам, че не отстраниха всичко на трети) и влиянието на електронното подаване.
Не мога да си намеря място откакто излезе 1-во класиране. То е толкова фалшиво (за четящите от МОН). При баловете от 420 нагоре, където е вместен ТУЕС трябваше да има поне 20% разбъркване при всички гимназии след поправената грешка. При баловете от 320 до 420 трябваше поне 60% разбъркване да има (тук влизат СПГЕ и СГАГ). Точно в този голям диапазон на балове много деца са приети по 4- то и назад желания. Цялото фиаско на МОН трябваше да доведе до задължителна оставка, която не виждам засега. Тушираха проблема, огромен е той. Решиха, че при високите балове ако има голямо разместване ще настане гражданска война, това го казвам не на шега. При средните балове децата са много тази година. Нямаха време за ново класиране. Това са 10 000 деца. Превъртяха децата с желания на СПГЕ и СГАГ и точка. Някои отидоха даже и назад в желанията си. Решиха , че при второ класиране ще е по- лесно, с останалите за него, надявайки се в топ 10 гимназиите нещата да се наредят при първо. Между другото за първи път се сблъсквам с това класиране. не вярвам на тази система, има хиляди начини за манипулация и хиляди грешки при нанасянето за неподалите по електронен път. Тя не е и ефективна за учители, ученици и родители на 100%. Защо трябва да се ходи по училищата след първо класиране, да се записваш, да подаваш за второ (там промяна на желанията няма). Всичко може да става през системата. Бутони "Записване" или "Второ класиране", изскачащи прозорци с подменюта и т.н. След приключен етап на класиранията на 1-ви Септември отиваш в заветното у- ще и подаваш необходимите документи с генерирания входящ номер. Простичко, лесно достъпно от всяка точка. Не, ние по български ще пишем он- лайн, на хартиен носител за следващото, после ще преписваме, за да е видимо он- лайн и ще ангажираме армия от всички налични учители, родители и ученици дето се бъхтаха цяла учебна година, що- ли сега да почиват. Мога да си пиша и словоизливам още много, но няма смисъл. Както казва един човек: Всичко е игра!

# 2 298
  • София
Валенце, ми аз по тази логика трябва да се гръмна, защото при записване хептен ни входящ номер дават, ни някъде виждаш, че детето е записано наистина Joy Една хвърчаща бележчица ми дадоха и то и нея ми прибраха днеска в старото училище, като отидох да го отписвам:joy: И в системата още нищо няма...Ами сега?!

Успокой се! Всичко ще е наред Hug Каръкът си го изхабихме вече тази кампания с двойното първо класиране, стига толкоз.

# 2 299
Това от системата ли е? Ако е от там, имам обяснение.

# 2 300
  • Пловдив
Mareto_73, не всички родители имат нужните компютърни умения.
Някои дори и от тук пишещите предпочетоха да подадат на хартия в училище гнездо.

# 2 301
Някои дори и от тук пишещите предпочетоха да подадат на хартия в училище гнездо.

Но някои не поради липса на умения, напротив.
Така и не разбрах мотивите им.
Някакво недоверие.
Поне послушаха да си прегледат после желанията онлайн.

# 2 302
  • София

Няма спор, така е.

# 2 303
  • София
Специалният прием (не помня как се казваше), не течеше ли преди подаването ма нашите заявления? Може би това са бройките, попълнени вече, при това записване.
Да, от системата, меню План-прием.

# 2 304
Облачна, няма да ми крадеш репликите. Плюс туй си ме чела на друго място. Joy
Разликите идват от приема на учениците с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, със специални образователни потребности по чл. 120, ал. 7 от Закона за предучилищното и училищното образование, от домове за деца, лишени от родителска грижа, и от центровете за настаняване от семеен тип и ученици, настанени в приемни семейства. Но не знаех, че ги отразяват в системата. Похвално е. Така хората са наясно за колко места играят.
Разликите трябва да са в тези училища: НТБГ, СГСАГ, НФСГ, СПГТ, ПГТМД, ПГО, НПГПТО, ТУЕС към ТУ, СПГЕ, ПГ ПО ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ, ПГАВТ, ПГФК, 135 СУ, ПГХВТ, 1 СУ, 18 СУ, ПЪРВА АЕГ, ВТОРА АЕГ, 164 ГПИЕ, 91 НЕГ, 9 ФЕГ, 31 СУЧЕМ, 14 СУ, 33 ЕГ, ПГТ „АЛ. КОНСТАНТИНОВ“, ПГМЕ, ПГСС „БУЗЕМА“, 172 ОУ, СГХСТ, 19 СУ, 15 СУ, 119 СУ, 27 СУ, 51 СУ, 140 СУ, 93 СУ, 144 СУ, 101 СУ, 55 СУ, 170 СУ, 71 СУ, 79 СУ, 71 СУ.

# 2 305
  • София

Децата им са изкарали 7-ми клас Информационни технологии. Всичко пише на български, в 21 век сме... Не виждам причина да разхождат всички нас и да треперим една седмица, че нямаме никакво потвърждение, че децата ни участват във второ класиране. Пък и имаха наглостта да говорят за “техническа грешка”. Изумително е наистина, че не чухме някой да е поел отговорност, да не говорим за оставка. Кастрева излезе с някакви малоумни обяснения, изречени с превзет глас и ненужни интонационни паузи, които още повече ни опънаха нервите. Цирк.

# 2 306
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Но някои не поради липса на умения, напротив.
Така и не разбрах мотивите им.
Някакво недоверие.
Поне послушаха да си прегледат после желанията онлайн.

Но това не пречи да има възможност всичко да става и онлайн, все пак. Пък който иска - нека се разхожда по 120 пъти и попълва разни бланки и заявления. Аз съм от тези, дето ако могат да си спестят една разходка и писането на 2 букви - ще си го спестят.  Grinning Аз съм виден мързел и зе мен е неразбираемо това безсмислено усложняване на живота.

# 2 307
  • София
Това е, да. Но не знаех, че ги отразяват в системата. Похвално е. Така хората са наясно за колко места играят.
Не съм, честна дума! WinkKissing Heart
Ама си добър учител, признавам ти го!
Сетих се, че бях чела заповедта в сайта на РУО, а темата не ми е чужда, по някакъв начин, покрай познати.

# 2 308
Разликите идват от приема на учениците с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, със специални образователни потребности по чл. 120, ал. 7 от Закона за предучилищното и училищното образование, от домове за деца, лишени от родителска грижа, и от центровете за настаняване от семеен тип и ученици, настанени в приемни семейства. Но не знаех, че ги отразяват в системата. Похвално е. Така хората са наясно за колко места играят.
Разликите трябва да са в тези училища: НТБГ, СГСАГ, НФСГ, СПГТ, ПГТМД, ПГО, НПГПТО, ТУЕС към ТУ, СПГЕ, ПГ ПО ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ, ПГАВТ, ПГФК, 135 СУ, ПГХВТ, 1 СУ, 18 СУ, ПЪРВА АЕГ, ВТОРА АЕГ, 164 ГПИЕ, 91 НЕГ, 9 ФЕГ, 31 СУЧЕМ, 14 СУ, 33 ЕГ, ПГТ „АЛ. КОНСТАНТИНОВ“, ПГМЕ, ПГСС „БУЗЕМА“, 172 ОУ, СГХСТ, 19 СУ, 15 СУ, 119 СУ, 27 СУ, 51 СУ, 140 СУ, 93 СУ, 144 СУ, 101 СУ, 55 СУ, 170 СУ, 71 СУ, 79 СУ, 71 СУ.

Това е добре да се знае. Simple Smile

Не мисля обаче, че са ги отразили специално с информативна цел. По-скоро системата автоматично показва реалните свободни места, които са зададени.

# 2 309
Видяхме я ние какво показва системата. Няколко пъти в рамките на един ден.

Общи условия

Активация на акаунт