СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 507
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 355
  • Пловдив
kastrup72, всички деца са добре дошли в новите си училища, дори и в Бузема. Никой не знае кой на кое класиране е приет. Особено пък сега с тези номера.

# 2 356
  • София
Цялата сага НВО е абсолютно непрозрачна. Който е ходил да види работите на детето си, ще се съгласи, че от видяното нищо не се разбира. Когато се опитах при гледането на работата на дъщеря ми с нея да бъде учителката й по математика, изпаднаха в истерия. Защо? Крият ли нещо, чудя се...
За протокола - при нас беше кристално ясно. Може би, защото идеше реч за 3 грешно пренесени на бланката отговора при вярно решени задачи, но и останалата част от работата е била коректно оценена и точките са били разбираеми според мъжа ми и детето.
Може би с БЕЛ е по-сложно.

# 2 357
  • Стара Загора
Във връзка с кандидатстването в повече от една област малко информация за област Бургас.
Бургас - приети от други области
От къде може да се вземе тази информация за други области?

# 2 358
Само Бургас и Габрово бяха публикували пълен протокол до вчера.

# 2 359
  • Стара Загора
Във връзка с кандидатстването в повече от една област малко информация за област Бургас.
Бургас - приети от други области
Браво на Бургас, силно съм впечатлена от съобразителността им.
При нас миналата година бала на 2 те топ паралелки е паднал доста с 43 и 20т.и пак е бил над минималния бал на 3 та или 4 тата.  Не са се записали явно деца на които бала им е стигал за всички паралелки в града и няма начин да са били приети на различно от 1 желание.
Дъщеря ми е приета Немски с френски, пуснахме заявление за 2 ро класиране, ако спадне бала на немски с англ. ( макар всички да са на 1 желание приети)Тя и от това класиране е доволна, иска да учи немски.

# 2 360
Таблицата е моя. Извадих данните от протокола с класирането. Струва ми се, че ще има училища, в които ще се освободят приличен брой места.

# 2 361
  • София
Между АК и Испанската бихме избрали Испанската,а парите бих ги спестявала за по-нататъшното образование........и не само заради паричките.........Успех в избора!
2015 година и ние с дъщеря ми се чудехме между АК и Немската .........Дъщеря ми е в 91 НЕГ и нито един ден не сме съжалили за това.....

# 2 362
  • София
Скрит текст:
Цялата сага НВО е абсолютно непрозрачна. Който е ходил да види работите на детето си, ще се съгласи, че от видяното нищо не се разбира. Когато се опитах при гледането на работата на дъщеря ми с нея да бъде учителката й по математика, изпаднаха в истерия. Защо? Крият ли нещо, чудя се...
За протокола - при нас беше кристално ясно. Може би, защото идеше реч за 3 грешно пренесени на бланката отговора при вярно решени задачи, но и останалата част от работата е била коректно оценена и точките са били разбираеми според мъжа ми и детето.
Може би с БЕЛ е по-сложно.
[/quote
]

Аз не твърдя, че детето ми не е било коректно оценено. Но не мога да разбера, след като не се смятам за капацитет по математика, какъв е проблемът, ако то отиде да види работата си, придружено от учителка? Какво се крие? Защо изпаднаха в такава истерия - буквално! Даже ни заплашиха с полиция! И между другото си го изкараха на детето като й казаха буквално: " И тези точки са ти много...". Отношението им беше недопустимо и обидно, което ме кара да съм подозрителна. Става дума за дете с добър бал, а представям си, ако е с нисък!

# 2 363
  • Стара Загора
Аз направих една проста сметка за Стара Загора, за последните три години и се оказа, че за 2015 и 2016 баловете между първо и второ класиране спадат с 0,2-1,4% за езиковата гимназия.
За 2017 обаче, след въвеждането на електронното подаване спадовете са 3-10%. С голям интерес очаквам разликите тази година.

# 2 364
Между АК и Испанската бихме избрали Испанската,а парите бих ги спестявала за по-нататъшното образование........и не само заради паричките.........Успех в избора!
2015 година и ние с дъщеря ми се чудехме между АК и Немската .........Дъщеря ми е в 91 НЕГ и нито един ден не сме съжалили за това.....
Това е толкова индивидуален избор, че аз не бих казала "бих избрала", защото има голяма разлика с кой основен език си, ако искаш после да учиш в чужбина. За някои специалности в съвсем равностойни университети немски и английски са взаимозаменяеми (стига на детето да му се учи немски), но с испански избора на университети (за някои специалности) е по-ограничен. Та зависи за какво е идеята да се ползва езика Hands V

# 2 365
  • Sofia
Клер, много, много гадно отношение! Пълен потрес.
Добре сте се сетили иначе да отидете с учител по математика, можеше и да се представи за родител, ако знаехте, че ще бъдете нападнати така.

# 2 366
  • София
Скрит текст:
...
    Прави ми впечатление,че много "нло-та" се разписаха тук,чак пък и сметка държат.
   ...

Това е ... грозно.

Е, че то и аз явно обидих не един и двама. В крайна сметка, не ме вълнува особено. Всеки изказва мнението си. Щом може да се обсъждат частни случаи с терабайти, защо да не си каже и останалото простонаселение мнението?

При цялата ми търпимост и склонност да игнорирам такива явления, в последните дни ми идва в повече и ще коментирам!
Марето, не мисля, че коментара на марулета беше насочен персонално към теб.
Nice, не знам какво да кажа, то не е и нужно, защото теб не те интересува.
Но все пак, сърце не ми дава да подмина. Частни случаи до терабайти се коментират на хора, които имат нужда от помощ, съвет, просто споделят и на такива, които са били съпричастни и в помощ на други.
Ничие мнение не е било неглижирано и подминато в темата, когато е било смислено и добронамерено.
Не мога да се открия в предходните теми, за да се самоцитирам, затова ще се повторя:
Най-доброто, с което можете да се въоръжите, влизайки във форума е добронамерен (приятелски) тон и чувство за хумор!
Пожелавам късмет и успех на децата ви!

# 2 367
По казуса с грешните балове се замислих снощи, че не ми се спеше и понеже не съм рошаво айти измислих, че може би не са засегнати чак толкова деца и че второто първо класиране може би е било идентични с най-първото, т.е. ако са взети предвид първо желанието на детето, после бала, нищо че е грешен, то подреждането би било пак от най-висок към най-нисък, т.е. първият приет е имал 261, вторият 260 и т.н.
След поправяне на грешката и пресмятане на новия бал би трябвало пак същите деца да са класирани (или почти същите) само че този път са били с балове 481 първият, после 480 следващият и т.н.
В резултат на това ТУЕС се връща на почетно място, а не остава на 28-мо, но приемът е на почти същите деца.
Искам само да си изясня правилно ситуацията.
Ако проф. Дидева или някой друг ме разбра, моля за едно ОК или "ти не си уред, не е така" Wink

# 2 368
По казуса с грешните балове се замислих снощи, че не ми се спеше и понеже не съм рошаво айти измислих, че може би не са засегнати чак толкова деца и че второто първо класиране може би е било идентични с най-първото, т.е. ако са взети предвид първо желанието на детето, после бала, нищо че е грешен, то подреждането би било пак от най-висок към най-нисък, т.е. първият приет е имал 261, вторият 260 и т.н.
След поправяне на грешката и пресмятане на новия бал би трябвало пак същите деца да са класирани (или почти същите) само че този път са били с балове 481 първият, после 480 следващият и т.н.
Примерни балове:
Приет 261 - 100 точки от свидетелството, 83 точки БЕЛ, 78 точки математика
Неприет 260 точки - 100 от свидетелството, 80 точки БЕЛ, 80 точки математика

След поправката:
Първият: 100+83+3х78 = 417
Вторият: 100+80+ 3х80 = 420
При граница 419 вторият влиза, първият отпада.

# 2 369
  • София
Има и случаи на деца с 90 М и 65 Бел,  от класа на сина ми.
Там разликата ще е още по-драстична.
100+90+65=255
3*90+65+100=435....

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 12:57 от oblachna

Общи условия

Активация на акаунт