СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 482
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 340
  • Пловдив
И аз мисля, че на 13, са още в гъбите. Аз така го завъртам моя, че хем по неговата, хем моята да стане.
Tе́ това е майсторлък! И аз опитвам така, но невинаги се получава Wink

# 2 341

По въпроса само с електронното записване след първо класиране: добре, че не е електронно, иначе всички, които се "пробват" и кандидатстват в множество области на практика ще блокират места не само за първо, но и за второ класиране, че и за следващите. Не че сега не могат да го направят, но е по-времеотнемащо и на второ класиране нещата си идват на мястото.

Много съм съгласна с този пост.
Разбира се, всеки има право да кандидатства където иска и да избира, щом балът му позволява.Но наистина, има такива, които без никакво намерение за реално кандидатстване, просто си пишат ей тска, няколко области

За ТУЕС, не вярвам само 20 деца да са засегнати, но няма как да се разбере.При първоначално класираните е имало такива, с по- висока оценка по Бел, отколкото по мат, които след това са отпаднали, защото при утрояване на резултата по мат, са влезли първоначално неприети деца.Отпадналие от ТУЕС изместват равен брой деца в други училища, те от своя страна други.Ако бяха говорили с точни числа, можеше да се възстанови някакво доверие, но не.

На Санака казусът- Дай, Боже всекиму такъв избор, но иначе предполагам колко е трудно.Само да кажа, че такова целенасочено и успешно дете, какъвто и избор да направи, все ще е на мястото си.Детето си има повече опорни точки, ние какво да кажем.

# 2 342
По въпроса само с електронното записване след първо класиране: добре, че не е електронно, иначе всички, които се "пробват" и кандидатстват в множество области на практика ще блокират места не само за първо, но и за второ класиране, че и за следващите. Не че сега не могат да го направят, но е по-времеотнемащо и на второ класиране нещата си идват на мястото.
Всъщност и това може да се избегне, ако системата им е направена читаво и на второ класиране не позволява подаване на заявление в повече от една област по електронен път. Само че това са твърде много очаквания от твърде малък капацитет Simple Smile
Няма как да стане това. Може децата да не са доволни от първо класиране в нито една област, и да искат да се придвижат нагоре, да видят къде са приети на второ и тогава да решават в коя област да се запишат...

# 2 343

Набор 2005 ще започнат с кофти чувство и доста напрежение още на старта. Няма да им е лесно. Не мисля, че ще забравят за случилото се и ще се приспят. А и изглеждат активни мацки. Дано имат успешна седмокласна кампания!
[/quote]
Благодаря, Слънце през облак! На мен лично много ще ми липсвате всички от вашата група и най-вече вашия дух (без цветове - бели, розови и други Simple Smile ). Живях с вас през последните месеци и съжалявам, че ще се разделим. На добър час на децата ви! Късмет и много позитивни изненади, надхвърлящи очакванията!

Пожелайте ни да ви догоним поне частично като дух и да станем ползотворна общност. Днес зовах за това в нашата група, защото когато отсъства заплаха от общия враг, започваме да се нападаме взаимно и тонът става недобър.

# 2 344
  • София
И аз мисля, че на 13, са още в гъбите. Аз така го завъртам моя, че хем по неговата, хем моята да стане.
Tе́ това е майсторлък! И аз опитвам така, но невинаги се получава Wink

От дете до дете, разликата е огромна. На 13 се преместих в математическа паралелка, след това СМГ, наще не бяха и чували за него. Щерката не е така самостоятелна, но като си навие нещо и става нейното, колкото и да говоря.

# 2 345
  • Пловдив
Никога на нищо не вярвам, особено на софтуери. Догодина ще е същото.

...
[/quote]

Мента, общо класиране в електронен вариант върви от доста години и досега такъв гаф не е ставал.
Миналата година въведоха и електронното подаване на заявленията и смениха софтуера. Но всичко мина без проблем
Истински се надявам догодина да няма такова недоглеждане.

Не вярвам да мислите, че баловете на децата се изчисляват на ръка. Както и че за всяко дете се въвеждат само тези оценки, които са му нужни.
Според мен в няколко формули някой е позабравил да отбележи МАТх3.
"Ремонтът" става за минути, просто се добавя това х3. Въпросът е дали след това са проверили правилно ли са въведени формулите за всяка паралелка по отделно. Има някаква уж колективна отговорност, което си е чиста липса на отговорност.
Най-вероятно част от засегнатите деца даже не са разбрали, че има проблем, ако не са си проверили класирането веднага.

Санака, успех на момичето ти, каквото и да избере.

# 2 346
Привет!Тегли си ме на ТУК и това е,въпреки ,че принцът е записан и при нас нещата са спокойни вече.Имаме сега едни други притеснения-дали директорката,ще запази целостта на класа и ще "им се падне" обещаната класна и учителка по немски.
    Прави ми впечатление,че много "нло-та" се разписаха тук,чак пък и сметка държат.
    Стискам палци и ви наблюдавам за второ класиране,искам само положителни емоции за децата!От сърце ви го желая!И никакво мърдане от темата,чухте ли?Нали ще трябва да сравняваме кой по колко думи има да учи на ден,по колко задачи за домашно и какви проекти по компютърните науки има да прави.

# 2 347
В момента ситуацията в нашата къща е:

Буридановото магаре
Joy

Взехме документите за записване от АК, за да сме готови за всеки избор. Надявах се да чуя отново категоричен избор, но каза че има малки колебания. Weary  Сега ще пише списък с "+" и "-" за двете училища. Изчерпахме интелигентните аргументи и минахме на аргументи от типа "знак от съдбата". Което означава, че здравата сме го закъсали. Joy
До снощи бяхме в абсолютно аналогично положение - синът ми е приет по две първи желания, в две области. И аз бях опряла до "знак от съдбата", който или не получих, или не разбрах, че съм получила Sweat Smile
В крайна сметка избираме варианта, който психолозите определят като "зоната на комфорт", но си обещах, че няма да се упреквам или съжалявам.
Освобождаваме място за момче в 91 НЕГ.
Желая успех на тези, за които кампанията продължава, хубаво лято на всички и късмет на децата ни в бъдеще!

# 2 348
  • София
Нямам намерение да споря с теб Wink
За мен личното удовлетворение се крие в:
"Човек е най-добре да отиде там, където е Добре Дошъл" !
Който както желае, така да го разбира ....

Е то по тази логика - дай да го ударим на чест и никой да не чака второ класиране! Супер е, че децата са доста по-широко скроени от нас и спират да се вълнуват кой с какъв бал е и на какво класиране / желание е приет, точно след 2 дена.

# 2 349
  • Стара Загора
Всъщност и това може да се избегне, ако системата им е направена читаво и на второ класиране не позволява подаване на заявление в повече от една област по електронен път. Само че това са твърде много очаквания от твърде малък капацитет Simple Smile
Няма как да стане това. Може децата да не са доволни от първо класиране в нито една област, и да искат да се придвижат нагоре, да видят къде са приети на второ и тогава да решават в коя област да се запишат...
Системата да не позволява предаване на заявления за второ класиране по ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ, не означава че няма да имат възможност за избор, а че ще трябва да се разходят до двете области за този избор (както е и сега).
За сметка на това обаче, всички останали ще могат да си спестят посещенията в училищата.

# 2 350
  • София
...
    Прави ми впечатление,че много "нло-та" се разписаха тук,чак пък и сметка държат.
   ...

Това е ... грозно.

# 2 351
  • София
Цялата сага НВО е абсолютно непрозрачна. Който е ходил да види работите на детето си, ще се съгласи, че от видяното нищо не се разбира. Когато се опитах при гледането на работата на дъщеря ми с нея да бъде учителката й по математика, изпаднаха в истерия. Защо? Крият ли нещо, чудя се...

А що се отнася до първото класиране - със сигурност гафът е замазан и на всеки, който има поне малка представа от математика и статистика, е ясно, че разместването на 20 деца (ако въобще това е точната бройка) би трябвало да доведе до лавинообразно разместване на много други.

Пиша това, заради справедливостта. Както знаете, дъщеря ми е приета и записана по първо желание. Но личната ми удовлетвореност не ми пречи да се чувствам съпричастна към проблемите на другите. Защото утре може да съм на тяхно място...

# 2 352
Във връзка с кандидатстването в повече от една област малко информация за област Бургас.
Бургас - приети от други области

# 2 353
...
   ...

Това е ... грозно.

Е, че то и аз явно обидих не един и двама. В крайна сметка, не ме вълнува особено. Всеки изказва мнението си. Щом може да се обсъждат частни случаи с терабайти, защо да не си каже и останалото простонаселение мнението?

# 2 354
  • Резерват "Северозапад"
Аз пък не смятам да не следя вече темата, въпреки, че щерката вече е записана на първо класиране Wink. Тук съм от 3 години, още от петокласната тема, вълнува ме развитието на много виртуално познати деца Heart Eyes, ще следя и второ, и трето класиране Peace. Силно се надявам и в осмокласната тема да има много от познатите "стари муцуни" Hug, да споделяме размисли и впечатления от дивите ни тийнове Wink...

Общи условия

Активация на акаунт