СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 507
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 400
  • София
Клер, много се доближаваш до моята теория. Wink

# 2 401
  • София
По стечение на обстоятелствата 10 години работих с лекари и медицински представители, както и с преподаватели. Мнението ми не е базирано на предположения, а на факти и лични наблюдения. Но в никакъв случай не твърдя, че няма читаво образовани и можещи лекари. Напротив, има. За съжаление по милионни финансови причини на тях или им се пречи и в един момент те се предават и отиват в чужбина, или бързо губят наивността си. Малко остават белите лястовици.

# 2 402
Здравейте, ние избрахме да кандидатстваме в езиковата гимназия в града ни, заради езика, който за мен е задължителен и в НПМГ, заради афинитета към химията и отличното представяне на олимпиадата по химия - не е ходила на уроци по нито един от предметите по НВО или химия, т.е. знанията й са от обикновеното училище в малък областен град.
Като резултат  класирана и на двете места.
Дилемата беше голяма , но решението на девойката е да остане и да учи в града, в който е израсла, където са приятелите й и с много от които ще бъде пак съученичка. Подкрепих я, защото знам и вярвам, че всяко дете, независимо къде учи, иска ли, ще постигне мечтите си.
Та така, освобождаваме едно място в НПМГ - АЕ, Х и Б и дано това да е "размаха на пеперудата", който ще предизвика "урагана", който ще класира всички форумски и нефорумски деца на желаното място на второ класиране!
Пожелавам го от сърце! Бъдете здрави, всичко останало е суета!

# 2 403
  • София
...В обратния случай не е така, разбира се, но не съм сигурна, че при двама кандидатстващи за една длъжност, единият с висше, другият - с ТУЕС, ще бъде избран този с ТУЕС.

Извинявам се, че се намесвам, но като майка на бъдещ шестокласник следя и Вашата тема. Професионално се занимавам с наемане на хора и мога да ви уверя, че лично знам за не една и две фирми, които предпочитат да наемат деца завършили ТУЕС пред такива с "някакво" висше.

# 2 404
  • София
Тук не говорим за "някакво" висше. Поне аз не.

# 2 405
alexova, аз писнах. Ние се борим за математическите паралелки и СХН.
Една майка беше писала, преди да свалят класирането, че пишело бал двеста и нещо, а те били с 416. Ние с 422 бяхме наредени във втора английска.

Да, спомням си, oblachna, но това беше при първото Първо класиране, нали така? След това какво стана, и сега след статистиката има ли грешка?
Аз бях писала,но той беше приет  Системно програмиране,а това е туес.Сега подадохме за второ с надежда за нпмг.Oblachna,какви са ти прогнозите,ще падне ли бала с 10-12?

# 2 406
  • София
Аааа, не съм по прогнозите. Нямам опит и знания за това. Но за другото, ще ме карате да ровя в темата и да цитирам,щото съм убедена!

# 2 407
  • Пловдив
...
Колкото и да зазлява всичко в БГ / за съжаление/ мисля, че точно медицина в БГ не се завършва лесно, защото все пак от лекарите зависи живота на човек и не биха пуснали дори с тройка някой, който би "уморил" с незнанието си студент.  Но знае ли се след 5-6 години.

Малко се отдалечаваме от темата, но преди 3 години в МУ-Пловдив направиха допълнителен изпит за тези, които имаха 2,00 на химия или биология, за да запълнят местата платен прием. Та и това чудо го има. Познато дете така учи фармация. Не казвам, че е посредствена, напротив, учи съвестно и си взима изпитите. Но и с "поправителен" кандидат-студентски изпит се влиза медицина/стоматология/фармация.

край със спама

# 2 408
Извинявам се,ако в еуфорията на класиранията нещо не съм доутчнила,но никой с по-нисък бал не е изместил друг.

# 2 409
В духа на теорията за конспирациите има начин да се замажат неправилно изчислени балове. С мъртви души, които ще отпаднат естествено като незаписали се и неподали заявление за второ класиране, например....Импровизирам, просто ми хрумна. Сигурно по-добри конспиратори от мен биха могли да измислят и по-интересни и работещи варианти...
Не разбирам много от изчисления и статистики, но интуитивно и аз си го помислих същото. Би било доста скандално, но ...на нищо няма да се учудя...

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 12:48 от Diana Nikolova 597255

# 2 410
  • София
Помагайте,не разбирам защо пише бал 263.,като по изчисленията за НПМГ ни е 415.?Дидева,разясни ми.Приет е системно програм.-4 паралелка желана.Трябва ли да питам някъде и къде.

Да, писала си системно програмиране, но си писала и НПМГ Joy
В тази лудница, всички изтрещяхме.
След въпросителният знак и твърдението, че сте с бал 415 за НПМГ, съм спряла да чета!

Този случай не ме притесни толкова, защото беше преди грешката.
Но "след" втория опит излезе още едно такова изявление, от което вече съвсем се накокошиних, оказа се, че и то не е съвсем това, което първоначално беше изказано!

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 13:05 от oblachna

# 2 411
Скрит текст:
...
    Прави ми впечатление,че много "нло-та" се разписаха тук,чак пък и сметка държат.
   ...

Това е ... грозно.

Е, че то и аз явно обидих не един и двама. В крайна сметка, не ме вълнува особено. Всеки изказва мнението си. Щом може да се обсъждат частни случаи с терабайти, защо да не си каже и останалото простонаселение мнението?

При цялата ми търпимост и склонност да игнорирам такива явления, в последните дни ми идва в повече и ще коментирам!
Марето, не мисля, че коментара на марулета беше насочен персонално към теб.
Nice, не знам какво да кажа, то не е и нужно, защото теб не те интересува.
Но все пак, сърце не ми дава да подмина. Частни случаи до терабайти се коментират на хора, които имат нужда от помощ, съвет, просто споделят и на такива, които са били съпричастни и в помощ на други.
Ничие мнение не е било неглижирано и подминато в темата, когато е било смислено и добронамерено.
Не мога да се открия в предходните теми, за да се самоцитирам, затова ще се повторя:
Най-доброто, с което можете да се въоръжите, влизайки във форума е добронамерен (приятелски) тон и чувство за хумор!
Пожелавам късмет и успех на децата ви!
     Облачна,благодаря!Изобщо не съм визирала никой конкретно.Направи ми впечатление пост на непознат за мен потребител,затова коментирах.Темата си ни е много готина,кротка,с много готино чувство за хумор и много адекватна помощ.Ако щете ми вярвайте,ако не бяхте вие тук,да поднесете цялото инфо систематизирано и наготово,щеше да ми отнеме седмици да си го набява аз.ЗА което много благодаря!

# 2 412
Понеже прочетох, че коментирате университета в Стара Загора, та да си кажа и аз мнението. Балът за медицина е потресаващо нисък (влиза се с две тройки), защото град като Стара Загора не привлича младите хора. Кой ще кандидатства там на фона на заплатите в страната? Затова всички се бутат в големите градове, най-вече София. Дори като студент, в София на 4 часов работен ден в магазин в мола може да си докараш 600 лева, с които пари да си плащаш учебниците ( студентите по медицина нямат право на европейска стипендия, затова или търсиш работа, или мама и тати ще те издържат 10те години в университета ). В Стара Загора какво ще работиш? Там на пълен работен ден едвам изкарват 600 лева...
Относно репортажите “на които сме се нагледали”, този фиктивен прием в София и плащане на изпити е само за чуждестранните студенти, които са фрашкани с пари.
Български студент не може да си позволи тези суми да си “купи” изпитите, така че няма как да излизат с “купени” дипломи.

# 2 413
Да, точно това имах предвид. При толкова нисък бал лично аз нямам увереността за качеството на обучението по-натам.

# 2 414
  • София
Български студент не може да си позволи тези суми да си “купи” изпитите, така че няма как да излизат с “купени” дипломи.
Тук грешите. Има как, че и се случва дори. Но не в това е основният проблем. Сигурно и в Принстън има корупция. Въпросът седеше за цялостното качество на образованието.

Общи условия

Активация на акаунт