СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 469
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 415
Това не е вярно. Българският студент е по-често мързелив, дори е често неграмотен, и си плаща за изпити, ако иска, наравно с гръцкия. Записах специалност на години, които са далеч от току-що завършили гимназия деца. Виждам много добре как живеят голяма част от студентите, и точно колко учат, и как се взимат изпити към днешна дата.

# 2 416
Това не е вярно. Българският студент е по-често мързелив, дори е често неграмотен, и си плаща за изпити, ако иска, наравно с гръцкия. Записах специалност на години, които са далеч от току-що завършили гимназия деца. Виждам много добре как живеят голяма част от студентите, и точно колко учат, и как се взимат изпити към днешна дата.
Peace
Напълно споделям.
Ако могат да минат метър - веднага го правят. Ако не могат - създават си такава възможност. Нищо не им пречи да си платят, като "вносните" студенти. Щом за последните е ясно, че се допуска, то е ясно, че се допуска и за всички други. Каква е пречката? Никаква. Където е текло, пак ще тече. Където се вземат подкупи от едни, се искат и вземат от всички, които търсят на баницата мекото.

# 2 417
  • out of space
След задълбочени размисли и противоречиви страсти решихме, че специалността от първо класиране е изключително подходяща за синковеца, а той с радост се съгласи.

И така: Ремонт на медицинска техника с НЕ Yum

# 2 418
  • София
След задълбочени размисли и противоречиви страсти решихме, че специалността от първо класиране е изключително подходяща за синковеца, а той с радост се съгласи.

И така: Ремонт на медицинска техника с НЕ Yum

Това е много хубава специалност. В България има няколко големи фирми за внос на медицинска техника, вкл. немски. Ако му хареса да се занимава с това, винаги може да стане и инженер.
Успех!

# 2 419
Помагайте,не разбирам защо пише бал 263.,като по изчисленията за НПМГ ни е 415.?Дидева,разясни ми.Приет е системно програм.-4 паралелка желана.Трябва ли да питам някъде и къде.

Да, писала си системно програмиране, но си писала и НПМГ Joy
В тази лудница, всички изтрещяхме.
След въпросителният знак и твърдението, че сте с бал 415 за НПМГ, съм спряла да чета!

Този случай не ме притесни толкова, защото беше преди грешката.
Но "след" втория опит излезе още едно такова изявление, от което вече съвсем се накокошиних, оказа се, че и то не е съвсем това, което първоначално беше изказано!

Облачна, не ровете в темата, аз го написах. Веднага след първоначалния шок моя позната ми писа на вайбър, че след 2ро 1во класиране детето пада с 2 позиции от ТУЕс в НПМГ. Доста по-късно уточни, че изпадал в Джон Атанасов. Писах на лс седнага след като разбрах за грешката. Съжалявам, ако съм предизвикала допълнителни негативни емоции, в целия хаос не мога и на нея да се сърдя. Те преживяха наистина сериозен шок - сутринта си в ТУЕС, вечерта в Дж.А.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 14:18 от Bubabuba666

# 2 420
  • София
Приключихме го преди няколко поста! Hands V
Никой не е обвинен и никой не е виновен.
Всеки скочи със собствените си емоции, объркан от случващото се.
Наистина, да спрем по темата. Чак неудобно ми стана Flushed

Ако правилно съм разбрала, единствения знак, който ще получим в системата, че сме подали заявление  е на самото класиране. Така ли?

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 13:59 от oblachna

# 2 421
Ако правилно съм разбрала, единствения знак, който ще получим в системата, че сме подали заявление  е на самото класиране. Така ли?

Като се има предвид, че днес до края на работния ден всеки има възможност да си изтегли документите за записване и да пусне декларация за второ класиране (или пък обратното) и като се има предвид, че е петък, аз не очаквам никакъв знак преди понеделник следобед. Sweat Smile И то пак не е сигурно.

# 2 422
  • София
Dame, аз от писанията по-преди, останах с впечатление, че никъде не излиза маркер, че си подал заявление. На самото класиране просто, излиза смяна на статусът на Записан или в списъка с паралелките в които си приет, ще излезе още една паралелка, на която ще е обозначено, че е по второ желание...

# 2 423
  • София
Да приключим и с моя личен казус. Wink Имаме решение! Преди малко записахме Хамлет в Испанската. Joy Две много сладки учителки я посрещнаха, увериха я, че не е направила грешен избор /аз нали споделям навред Joy /. Обясниха й, че в Испанската има дух на общност и че голяма част от преподавателския състав са бивши възпитаници на гимназията. Дори се сетиха, че в сряда, момче от нейното училище е пожелало да бъде с нея в един клас и чинно си отбелязаха, че желанието е взаимно и ако има възможност ще стане. И вероятно ще стане, защото разпределят според заявеното при записването ниво на владеене на английски, а и двамата са с FCE. Дадоха вх. номер.
Ако има още чакащи за АК, в края на деня на 09.07. ще обявят поне още 2 свободни места - на дъщеря ми и на още едно момиченце от нейното училище, което избра НЕГ. /Ще го напиша и в темата на АК, а и на Колежа ще пратя един мейл от коректност/.
Сагата за нас приключи /поне седмокласната/. Сега ми остава само да се радвам с вас на второ класиране. Ей, че хубавоооо! Hug

# 2 424
  • Варна
Dame, аз от писанията по-преди, останах с впечатление, че никъде не излиза маркер, че си подал заявление. На самото класиране просто, излиза смяна на статусът на Записан или в списъка с паралелките в които си приет, ще излезе още една паралелка, на която ще е обозначено, че е по второ желание...

Аз никъде не виждам записан, макар че е записан. В секцията с кладиране си стои просто класиран.

Санака, честито!

# 2 425
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Като настоящ, дърт студент, за голяма част от днешните студенти, включително и по-дъртите от мен - напълно споделям! Имам потресаващи колеги! Но, за щастие имам и прекрасни, ентусиазирани и умни, млади колеги, които усилено учат и работят в областта, която са си избрали.  Peace

# 2 426
Трябва да излезе статус Записан.
Но все пак още тече записване. Трябва да свърши срокът, да занесат Листингите, да ги вкаааарат и чак тогава може да се види, а може и да не се види, промяна в статуса.
Не ми се търси в предходната година кога се е случило.

# 2 427
  • Пловдив
Когато излезе второто класиране, едните ще видят записан и къде е записано детето, а другите ще видят класиран и училището, в което е класиран или не класиран, ако отново детето не се е "закачило" по някое желание. Преди това не се вижда нищо.

# 2 428

Е, да де. Вероятно от училищата не обновяват статуса в реално време. Предполагам, че ако има въобще обновяване в статуса (нямам никакъв опит от предишни години, нито приятели, които да питам), то ще се направи чак след като изтече официалният срок за записване.
Едва ли ще е тази вечер. Както казах е петък. Пък и има мач.Sweat Smile

Може, ако има някой с опит от предишни години или вътрешна информация, да сподели какво се случва със статусите на децата на сайта на мон. Simple Smile

# 2 429
Прегледах набързо темата от миналата година. Коментарите са били сходни и не е излизал статус записан. След публикуването на второ класиране е имало съобщение Списъкът е актуализиран с данни за 2-ро класиране. Ако нямате ред за даден етап на класиране означава, че не сте класиран на този етап. Това не означава, че тази година няма да има промяна.

Общи условия

Активация на акаунт