СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 161 812
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 475
По-добре снимайте, ако има списъци на класовете, така после ще видите кои са парашутистите. В 1аег миналата година имаше, поименни, просто не се сетих.
Има GDPR. Няма вече поименни, всичко е кодове.

# 2 476
  • София

От първо лице знам, че в испанската разпределянето става според по-високата оценка от матурата съответно по БЕЛ или по МАТ. Поне децата от английските паралелки на 8 клас са така, за по-големите не съм сигурна.

Така ми каза учителката, която ни даде документите за записване - че разпределят според нивото на английския, което ми се струва разумно. Освен тя да не е била достатъчно информирана. А това за разпределянето според по-високата оценка съответно, не го разбрах. Т.е. в едната паралека математиците, а в другата - българиците? Или започват от най-високия бал и го слагат в А клас /например/, втория - в Б клас и т.н.? Или първите 26 в А клас, а вторите в Б клас?

# 2 477
  • Sofia
vihrogonche, миналата година имало ли е места в Райнов на трето класиране? За всеки случай аз бих се разходила до директора на Райнов, да обясня за голямото желание и да питам за трето и евентуално четвърто класиране.
Иначе най-вероятно ще влезе още на второ, но за всеки случай аз бих поразпитала на място.

Да, имало е над 20 места на трето класиране. Но са пуснали две, а не една паралелки с рисуване. Сега е само една паралелка, 26 ученика.

# 2 478
  • София
Е, значи изчакай второ и ако случайно не е вътре, иди да разпиташ за по-нататък какво ще те посъветват на място.

# 2 479
  • Sofia
По-добре снимайте, ако има списъци на класовете, така после ще видите кои са парашутистите. В 1аег миналата година имаше, поименни, просто не се сетих.
Има GDPR. Няма вече поименни, всичко е кодове.
Какво е GDPR? Нещо, свързано със системата на класиранията, което не съм прочела? Flushed
Е, като видят какво? Да кажат на децата да не си играят с тях ли? Хайде стига!
Елексир, точно същото си помислих и аз. Но явно минали години е имало такива практики някъде... Добре, че децата вече са на възраст да не ни слушат толкова и малко по малко сами да поемат по пътя си.

# 2 480
  • Sofia
Е, значи изчакай второ и ако случайно не е вътре, иди да разпиташ за по-нататък какво ще те посъветват на място.
Много разумен и мъдър съвет, благодаря ти!
Как не ми хрумна и на мен това?

# 2 481
vihrogonche, GDPR - защита на личните данни, затова вече няма имена, училища и т.н.
Споко  Hug

# 2 482
  • София
GDPR е европейска директива за защита на личните данни. По тази причина вече няма имена, а номера. Което за щастие ще елиминира подобни сочения с пръст от деца към деца!

# 2 483
Като се поразпитат за бала, пак ще разберат. Вече им се е случвало да разберат за "втория начин", за съжаление ...

# 2 484
Проблемите от втория начин са, ако ученикът не е добре подготвен или трудно държи на общото темпо..според мен при малка разлика в точките (понякога и много добре подготвено дете, може да допусне грешка, все пак е изпит) няма да може да св хване... всъщност GDPR е едно добро начинание, което обаче позволява волност с класирането...явно европейската комисия и не подозира за изобретателност при корупционните практики създанени в приема след седми клас у нас!
Вихрогонче, ще влезе детето, имай вяра!

# 2 485
  • София
GDPR - Регламент за защита на личните данни, в сила от 25.05.2018. Нищо няма да защити особено, но създава купища бумащина и паразитни длъжности. Smirk

# 2 486
  • София
Да приключим и с моя личен казус. Wink Имаме решение! Преди малко записахме Хамлет в Испанската. Joy Две много сладки учителки я посрещнаха, увериха я, че не е направила грешен избор /аз нали споделям навред Joy /. Обясниха й, че в Испанската има дух на общност и че голяма част от преподавателския състав са бивши възпитаници на гимназията. Дори се сетиха, че в сряда, момче от нейното училище е пожелало да бъде с нея в един клас и чинно си отбелязаха, че желанието е взаимно и ако има възможност ще стане. И вероятно ще стане, защото разпределят според заявеното при записването ниво на владеене на английски, а и двамата са с FCE. Дадоха вх. номер.
Ако има още чакащи за АК, в края на деня на 09.07. ще обявят поне още 2 свободни места - на дъщеря ми и на още едно момиченце от нейното училище, което избра НЕГ. /Ще го напиша и в темата на АК, а и на Колежа ще пратя един мейл от коректност/.
Сагата за нас приключи /поне седмокласната/. Сега ми остава само да се радвам с вас на второ класиране. Ей, че хубавоооо! Hug
Добър избор! Браво  на девойката!

# 2 487
Аз те разбрах, но няма защо да ти е болка. Болшинството от резултатите са изкарани благодарение на пресата и натоварването в 7 клас. Има и изключения, но само с училищна подготовка, та ако ще и в София, не става... Побъркваме си децата, ей това правим в Софето.

Вчера ми стана много мъчно. Разказаха ми за детенце, отключило диабет от притеснение. Обещах си да не "стискам" много, ама надали ще удържа. Мами на деца от набор 2005, спирайте ме!

# 2 488
  • София
Aaaa, споко, то това си е до дете, не става с натискане. Ако не е притеснително и твърде старателно, а си пада непукистче, колкото и да истерясва мама, то си го пуска покрай ушите и си кара как си знае...Satisfied

# 2 489
  • Sofia
Aaaa, споко, то това си е до дете, не става с натискане. Ако не е притеснително и твърде старателно, а си пада непукистче, колкото и да истерясва мама, то си го пуска покрай ушите и си кара как си знае...Satisfied

Съгласна съм с теб.

И честно казано - слава Богу, че е така!

Общи условия

Активация на акаунт