СЕДМИ клас – 11 – Късмет на Първо класиране! (02.07.2018–08.07.2018)

• 160 478
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 2 460
Марулетка, само да кажа , че в 20-тото училище се мин бал е 437 за мат.паралелки. Точките от по 300 и нещо са за природни науки, с балоонразуване с Оли. Някак си ми е въпрос на чест, да си го защитя, не че за сега имаме нещо общо...
    Аааа,сори,/и аз владея чужди езици/,значи положението при нас е още по-зле.Аз нямам против и 30то у-ще,просто при вас нивото е друго,конкуренцията е по-силна.Това,което на мен ми липсва в малкия град.
  Мисля,разбра ме къде ми е болката.

# 2 461
  • София
Gugi4ka, в коя паралелка сте приети сега? И ние чакаме за второ- момата иска с английски или италиански втори език, сега е класирана И+Ф. Една точка до Итал. 😂
Като подавах заявлението, милата госпожа, която завеждаше информационния деск, ме увери, че френският като втори език било прекрасно и преподавателите им са страхотни. Чак се замислих и ми се прищя да си остане. Но подадох, щерката така заръча. 😄

# 2 462
Да се отчета и аз. Отидохме днес преди обяд в НПМГ. Отвън на входната врата са изложени списъците на класираните ученици по паралелки и входящи номера (без имена). С баловете видно всичко е наред - в низходящ ред. Навалица нямаше, само един младеж с татко си преди нас за записване в математическата, май с немски. Излизат те, ние се понасяме. Подема ни много екстравагантна госпожа с басов тембър: Вие за какво? Казвам: За второ класиране, ще подаваме заявление. И от там като се почна 😂😁😂 - умря циганката дето хвалеше НПМГ.  Половин час не мога да взема думата, за да обясня, че това ще е нашето училище и само за по-желана паралелка ще се борим. Добре че взех цял ден отпуск. Иначе като цяло ми се видя добра организацията - две дечица се записаха през това време, без проблем. Направих си устата за входящ номер - не давали. Ние да не се притесняваме. Сложиха ни заявлението в кутия от офсетова хартия, последната беше повече от половината пълна. Това е накратко.
Честито на приключилите сагата, на останалите късмет и ще се държим до последно.
Благодаря, че се отчете n_nova, че да се поуспокоя малко с тези входящи номера, че аз от разпитване и шока за директора забравих, че не ни дадоха нищо като доказателство.
Но аз имам снимка на детето  пред вратата с великата табела!

И нашите са под табелата 😂 . Не дават нищо, както на записалите се, така и на участващите във втори кръг. Аз следях изкъсо какво се случва с двете записващи се дечица, докато течаха хвалебствените слова за условията в училището, паралелките, учителите и т.н. Важното е да не се притесняваме, защото "всичко е точно" - така каза екстравагантната дама 😋.

# 2 463
  • София
Аз те разбрах, но няма защо да ти е болка. Болшинството от резултатите са изкарани благодарение на пресата и натоварването в 7 клас. Има и изключения, но само с училищна подготовка, та ако ще и в София, не става... Побъркваме си децата, ей това правим в Софето.

Последна редакция: пт, 06 юли 2018, 17:58 от oblachna

# 2 464
  • София
Gugi4ka, в коя паралелка сте приети сега? И ние чакаме за второ- момата иска с английски или италиански втори език, сега е класирана И+Ф. Една точка до Итал. 😂
Като подавах заявлението, милата госпожа, която завеждаше информационния деск, ме увери, че френският като втори език било прекрасно и преподавателите им са страхотни. Чак се замислих и ми се прищя да си остане. Но подадох, щерката така заръча. 😄

Сега сме в Исп/Ит.
На деска да не е била преподавателката по френски:joy:
Извън шегата: Аз също от близка с дете, което завърши миналата година, чух, че госпожата по френски (не знам, дали имат повече от една) е страхотна. Думите й бяха, че по такъв начин поднася материала, че на децата им е лесно, приятно и не им тежи никак втория (в нейния случай - третия) език. Моят човек обаче подреди френския след италианския - причина: по-лесно било, макар да не знае и по половин дума нито на фр., нито на ит.

# 2 465
  • София
Не съм, днес по работа се срещнах с една жена и се оказа, че вчера е записала дъщеря си в Н. Райнов. По-големият ѝ син също учи там. Ама такива хвалби му дръпна, колко е доволна и как всичко в училището е хубаво, направо онемях. Аз за това училище от тази тема чух и направо се изненадах, че има хора, които специално са си го набелязали за децата.
И дъщеря ми се записа там.Много се радвам на този коментар.Училището е отдалечено и много се чудих за него, но имаше и други хубави отзиви.

# 2 466
  • Sofia
Flowers Hibiscus
Да приключим и с моя личен казус. Wink Имаме решение! Преди малко записахме Хамлет в Испанската. Joy Две много сладки учителки я посрещнаха, увериха я, че не е направила грешен избор /аз нали споделям навред Joy /. Обясниха й, че в Испанската има дух на общност и че голяма част от преподавателския състав са бивши възпитаници на гимназията. Дори се сетиха, че в сряда, момче от нейното училище е пожелало да бъде с нея в един клас и чинно си отбелязаха, че желанието е взаимно и ако има възможност ще стане. И вероятно ще стане, защото разпределят според заявеното при записването ниво на владеене на английски, а и двамата са с FCE. Дадоха вх. номер.
Ако има още чакащи за АК, в края на деня на 09.07. ще обявят поне още 2 свободни места - на дъщеря ми и на още едно момиченце от нейното училище, което избра НЕГ. /Ще го напиша и в темата на АК, а и на Колежа ще пратя един мейл от коректност/.
Сагата за нас приключи /поне седмокласната/. Сега ми остава само да се радвам с вас на второ класиране. Ей, че хубавоооо! Hug

Flowers Hibiscus  Санака, ако щеш вярвай, ако не щеш - недей, но като те прочетох и ревнах на мига. Не знам защо. Не те познавам лично. Нашите седмокласни вълнения са съвсеееем различни от вашите. Но те почувствах така живо и осезаемо, че сякаш беше до мен и виждах радостта и гордостта в очите ти. Честито, честито и пак честито!!! Flowers Hibiscus

Влизам с въпрос, който се чудех дълго време дали да задам тук или в темата за кандидатстване с рисуване след 7. клас Bowtie  От чисто егоистични подбуди реших да питам тук. В тази тема пишат всички родители на бъдещи осмокласници, тоест има по-голяма вероятност да ми бъде отговорено, а и повече хора ще видят въпроса ми. Казах ви - от чист егоизъм е.

Питането ми е следното:
Синът ми на първо класиране е приет в училището, което му е четвърто желание, а именно 140 СУ "Иван Богоров", паралелка Изобразително изкуство с АЕ и ИТ. Той обаче много иска да се придвижи нагоре в класацията си, като стремежът му е реално да достигне своето написано второ желание. За първото желание той категорично няма шанс да влезе, не го и желае, но го писахме, за да угодим на баща му /дълга история/, но няма драма, тъй като е с ниски оценки и до първото изобщо няма и да се стигне, ха-ха-ха. Така, второто му написано желание, а всъщност реално неговото истинско първо желание е ПГИИ "Проф. Николай Райнов", известно само като Райнов или като Н. Райнов по-нагоре в темата. Лошото е, че третото му написано желание е 51 СУ "Елисавета Багряна", паралелката с Изобразително изкуство. Тоест прегледно:

1. желание - ......... /невъзможно е да влезе там заради недостатъчен бал/
2. желание - ПГИИ "Проф. Николай Райнов", с минимален бал от първото класиране на прието дете: 317.500 точки
3. желание - 51 СУ "Елисавета Багряна", с минимален бал от първото класиране на прието дете: 399.000 точки
4. желание - 140 СУ "Иван Богоров", там синът ми е приет на първо класиране, но вчера подадохме документи за второ класиране, за да се придвижи нагоре. Балът му за тази паралелка е 329.500 точки. Така си пише и в системата, тоест в сайта на РУО-София.

За паралелките по неговите желания 2. и 3. балът му обаче не е 329.500 точки, а едва 305.500 точки. Съжалявам за дългото описание, стигнах до въпроса си най-накрая!!! Та дилемата и стресът ми идват от там, че младежът иска в Райнов, не му стигнаха само 12 точки на първо класиране, дали сега ТРЯБВА ДА ПРЕСКОЧИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БАЛА НА ТРЕТОТО МУ ЖЕЛАНИЕ, ЗА ДА СЕ ПРИДВИЖИ ДО ВТОРОТО МУ ЖЕЛАНИЕ? Тоест трябва ли сега на второ класиране първо да успее да се "добере" до своето желание №3, за да стигне до своето желание №2? Ако правилно съм разбрала концепцията, логиката и идеята на този тип класирания, не би трябвало, нали? Тоест е съвсем възможно да се изкачи от 140 СУ директно към Райнов, без да му е необходимо да има този висок бал, нужен му за Елисавета Багряна, нали? Правилно ли разбирам? Наистина вече съм изтощена и уморена. Напоследък не спя повече от 5 часа в денонощие и заприличвам на собствената си версия отпреди 13 години време...

И последно, мисля, че нашите деца са напълно годни да вземат решение къде да учат занапред! Въпросът е как да убедя и таткото в това? Flowers Four Leaf Clover

УСПЕХ на всички! И на записалите се вече, и на още умуващите, и на тръпнещите в очакване второ класиране към МОН, и на чакащите в гимназиите към Министерството на Културата! Flowers Four Leaf Clover

# 2 467
  • София
Вихрогонче, не!
Не трябва да покривате бала на 3, за да стигнете до 2. Имате голям шанс!

# 2 468
vihrogonche,
на второ класиране Системата пак ще започне от Първото желание.
Като не стига за там, ще слезе на второто желание - ако има незаписали се, ще ви класира по второто желание.  Peace

# 2 469
  • София
Вихрогонче, споко, падне ли с 12 т. балът, вътре сте, третото желание въобще не играе тук.

# 2 470
  • София
Мерси за пожеланията и наздраве! Аз полагам всички усилия да се напия. Smiley Вихрогонче, Hug Пий и ти едно бяло. Wink На второ класиране ще започне пак отгоре надолу и нито му трябва бала за третото желание, нито може да стигне до него ако балът му стигне за второто.

# 2 471
  • Sofia
Благодаря ви много!!! Flowers Four Leaf Clover Kiss Flowers Hibiscus 
Скрит текст:
Чета ви и плача. Дори се треса. Много ми дойде вече. Честно. Вчера пих мента, питието от 100 мл. Днес се чудя дали вече не съм за мента, глог, валериана. Едвам издържах целия работен ден, без да вляза тук и да ви чета, без да чуя успокоителните ви думи, без да пиша. Но сега не мога да се сдържам повече и яко си хълцам. Дай, Боже! Толкова искаме да ни се случи това с Райнов!

# 2 472
  • София
По-добре снимайте, ако има списъци на класовете, така после ще видите кои са парашутистите. В 1аег миналата година имаше, поименни, просто не се сетих.

# 2 473
  • София
vihrogonche, миналата година имало ли е места в Райнов на трето класиране? За всеки случай аз бих се разходила до директора на Райнов, да обясня за голямото желание и да питам за трето и евентуално четвърто класиране.
Иначе най-вероятно ще влезе още на второ, но за всеки случай аз бих поразпитала на място.

# 2 474
  • София
По-добре снимайте, ако има списъци на класовете, така после ще видите кои са парашутистите. В 1аег миналата година имаше, поименни, просто не се сетих.
Е, като видят какво? Да кажат на децата да не си играят с тях ли? Хайде стига!

Общи условия

Активация на акаунт