Професионални серии за коса - тема 120

• 83 080
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
Аз имам пресата на джоико и съм много доволна.

# 631
Някой използвал ли е олиото с кафе на орайт и доволни ли сте?

# 632
  • Leeds, UK
На мен ми обезцветиха боядисвана 17 години в черно коса 8 часа в салона. Сега съм руса 8-ца. Направиха ми кератинова терапия + дълготрайно изправяне. Много съм доволна. Нямам никакви щети по косата. Косата ми е блестяща и права с гребен и сешоар само. Такъв ефект не постигнах с нито един профи продукт или без да вкарам преса в употреба. Сега ще карам на козметиката на Hair process, която ми дадоха от салона да я поддържам. Като намалее ефекта от изправянето, ще ползвам каквото имам натрупано в шкафа докато се организирам за нова терапия🙂.

# 633
Разсмяхте ме с блондинската психика :Д Извинявам се, не го взех предвид. Simple Smile Но на момичето с изгорената коса само ще кажа да слуша принцесата, това е голямо постижение да имаш дълга, руса и красива ИЗРУСЕНА коса. Не разбирам много от това, но или поддържана изрусена или направо да се потъмнява. :Д

# 634
Разсмяхте ме с блондинската психика :Д Извинявам се, не го взех предвид. Simple Smile Но на момичето с изгорената коса само ще кажа да слуша принцесата, това е голямо постижение да имаш дълга, руса и красива ИЗРУСЕНА коса. Не разбирам много от това, но или поддържана изрусена или направо да се потъмнява. :Д
Къде да чета за тази принцеса 😀 нещо не разбирам нова съм тук

# 635
  • Ловеч
Здравейте, момичета!
Серията Redken Extreme балансирана ли е или протеинова? В момента косата ми харесва много възстановяващата серия на Напура и се замислих да взема още нещо подобно.

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 00:50 от radina_k86

# 636
  • Някъде там
dreamer,кое олио с шипка използваш на Орайт,лекото или класическото?
В класацията си за олиа забравих да напиша и олиото с кафе на Орайт.Вчера го намерих надълбоко скрито и го пробвах.Бях забравила колко много го харесвам.То е едно от любимите ми олиа .Прави косата мека,гладка  с разкошен аромат, който пробужда сетивата.
Да попитам тези които са използвали джънгъл февър боя за коса.Дразни ли скалпа,с неприятен аромат ли е ,щадяща ли е ?
Използвам permesse и ме впечатли,косата остана здрава и 0 дразнене на скалпа,но аромата ,ах аромата,сълзи ми тръгват от него.Амоняк с примесен флорален аромат.Лютеше ми на очите здраво.Бързо отмина,но точно заради това не съм сигурна ,че искам пак да се боядисам с нея.Иначе трайността е бетон.Белите издайници се появиха точно след един месец от както я бях използвала.Което за мен е голям успех Simple Smile
Имам и друг въпрос свързан с  марката Джънгъл Февер,лосиона им за скалп икономичен ли е ?Лесно ли се нанася?

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 09:18 от Fluttershy

# 637
Благодаря на всички за отговорите.🤗
За сега реших да не поръчвам нищо, пък да видим до кога ще издържа. 😁😁
Аз имам лекото олио с шипка на Орайт и е страхотно за моята тънка коса, любимото ми от това, което съм пробвала досега. Първо бях взела 10мл. разфосовка за проба.

# 638
радина, серията Екстрийм е силно протеинова, даже най-протеиновата досега, която съм ползвала. Силно твърд протеин. Обезателно трябва да се ползва нещо хидратиращо с нея, защото втвърдява, косата не цъфти, плътна става, но се изсушава. В състава има само протеини и силикони, демек няма нищо хидратиращо като масла и тн. Първите пъти като я ползвах косата ми беше толкова хубава, че се пристрастих и почнах на всяко миене почти шампоана, маската и балсама да ползвам и за 2-3 седмици косата ми (дори и да ползвах хидратиращи маски с редкен продуктите от време на време) стана адски твърда, плътна и леко суха. Сега съм ги спряла и ползвам само масла и силна хидратация и косата живна и е страхотна. Редкен възманерявам да ползвам за поддръжка веднъж на 2 седмици, много е силна.

Гергана, принцесата е потребителка тук, която пише в темата и е голяма специалистка. На всяка страница е писала почти, разгледай по-нагоре.

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 09:10 от bananadana

# 639
  • Ловеч
Много благодаря, bananadana! 😊

# 640
  • Варна
  gerganaa97  за мен говори  bananadana  Laughing. При теб положението е явно още по-плачевно отколкото звучи в първия пост. Ще имаш нужда от изравняване на цвета тъй,че намери читав колорист който няма да досъсипе косата. Несериозно е изрусяване при кварталната фризьорка-съжалявам. Това е скъпа и сложна процедура,която задължително трябва да е съпроводена с възстановяващи процедури и предписание за последваща грижа както при Happy Bella .

Fluttershy  аз ползвам Jungle Fever от няколко месеца. Амонячна боя е но е значително по-щадяща от да кажем Алфапарф. По-щадяща е и от безамонячната Олиесета. Не съм критерий обаче тъй като ползвам 10-ки с двоен оксидант не както е по предписание 1:1.5.
  Трайност....покрива добре бялата коса/при мен с предварителна пигментация с чиста 8-ца,защото нищо над 8-ца не вкарва пигмент в моите бели коси/.Боядисвала съм се точно преди месец и бяла коса имам само в израсналия корен. При положение,че постоянно ползвам масла. Шампоаните ми обаче са такива запазващи цвета-Алтерна,Ланза,Шу Уемура. Последното е много важно и често пренебрегвано. Отговорно твърдя,че хайверените Алтерни са на-щадящите цвета шампоани.
   Косата ми доста изсветля по дължините лятото и понеже ми предстоя боядисване много се замислям дали да не вкарам 1/3 чиста 8-ма в цялата боя да им дам малко цвят...но ще видим ще го мисля.
  За кой лосион за скалп питаш?  Имам ето тоя https://agorabbeauty.com/losion-troino-deistvie-jungle-fever . С приятен аромат на зелена ябълка е и силно охлаждащ ефект. Оставя усещането за свежест и спокоен чист скалп. Не утежнява по никакъв начин с консистенция на водичка е. За някакво конкретно действие не мога да кажа тъй като ползвам много неща като грижа за скалпа не само него.
 За нанасяне лесно се нанася има си дълга пръскалка.

Лирена нямам термо на Ланза имам само кератиновото им олио а то грам няма общо с Цимента. Много много го обичам и аз Цимента. Винаги имам на рафта и трите термика  Laughing. Даже в шкафа имам по един цял Нектар и Цимент резерв сакън да не свършат.

bananadana не съм специалистка  Laughing ни най-малко. За жалост мацките с много познания ,от които аз съм се учила и продължавам да се уча отдавна не пишат в темата или го правят рядко. Редовно се връщам в темите от преди 2+ години и черпя информация от момичета като Фрея, Магнолия,Бубка,Линдето, и още много. Е те са наистина специалистки  Hug.

ПП: Ето косата ми от миналия ден измита с подхранващите Олиесета/много го хвалих на последните страници,а не бях ги ползвала повече от половин година  Laughing/. Финиши-маракеш за връхчета и Цимент термик. Духнах със сешоара само,за да се активира цимента. Накрая помпичка Ланза на суха коса.
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 26 авг 2018, 10:01 от prinzesata

# 641
  • Ловеч
Може ли линк към Цимента и Нектара на Керастаз 😊

# 642
  • Пловдив
dreamer,кое олио с шипка използваш на Орайт,лекото или класическото?
В класацията си за олиа забравих да напиша и олиото с кафе на Орайт.Вчера го намерих надълбоко скрито и го пробвах.Бях забравила колко много го харесвам.То е едно от любимите ми олиа

Ето за това https://www.zlatnaribka.com/oright/vazstanovyavashto-olio-s-masl … rizing-oil-100-ml
И аз харесвам олиото с кафе, но ми е по-леко. Задължително ще го подновя, защото от време на време слагам на връхчетата на моите момичета (на близо 4г и 5г)от него.
Боята на JF на мен не ми дразни скалпа, но сякаш имам спомен, че ми поналютяваше. Утре ще се боядисам и ще пиша пресни впечатления. Мисля днес да се намажа с кокос по цялата коса и утре, без да мия боя. Имам Олаплекс, но е в БГ, но не ми се чака октомври. Ще го пробвам като терапия тогава.
Въпрос:намира ли се някъде от старата терапия на Наши? Уникална е. Онзи ден я изхабих, остана ми само от стъпка 1.

# 643
  • Някъде там
Благодаря за отговорите Simple Smile
dreamer,ще чакам пресни впечатления от боядисването.
И спомената боя от мен люти доста.
А какво би станало ако смеся 6.0+ 6.11 и добавя lilac като коректор.Ще се получи ли нещо или този коректор е за руси нюанси?
в левия ъгъл коректора.]сега ми е малко по тъмна косата.

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 08:36 от Fluttershy

# 644
  • софия
Принцеса-за 8 ца смесена с 8.3 на Олиалосета колко боя и оксидант (и кой номер )да сложа -само корен ще боядисвам.Какво ще рече 1:1.5
И да питам шамп.подхранващия на Олиосета сваля ли бързо боята или и друг вид шампоан да взема.

Общи условия

Активация на акаунт