Професионални серии за коса - тема 120

• 83 101
  • 762
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Принцеса-за 8 ца смесена с 8.3 на Олиалосета колко боя и оксидант (и кой номер )да сложа -само корен ще боядисвам.Какво ще рече 1:1.5
И да питам шамп.подхранващия на Олиосета сваля ли бързо боята или и друг вид шампоан да взема.

Троши само за корен ползвам 1/3 от 100мл. боя с 60мл. оксидант. Взех литров 9% на джунглите. Това обаче е при положение,че ползвам 1:2 боя оксодант. Не го ппрепоръчвам без предпазна система. С олаплекс няма проблем,но без него си е доста хард процедурата. Тъй,че ако не ползваш смеси 1/4 8-ца с 1/4 8.3 и 75мл. оксидант или едното шише/трябва да имаш 4 с двете бои/.

Fluttershy  е на това му се казва коса мечта  Hug страхотна просто.

# 646
Благодаря за отговорите Simple Smile
dreamer,ще чакам пресни впечатления от боядисването.
И спомената боя от мен люти доста.
А какво би станало ако смеся 6.0+ 6.11 и добавя lilac като коректор.Ще се получи ли нещо или този коректор е за руси нюанси?
в левия ъгъл коректора.
сега ми е малко по тъмна косата.

Лилавото неутрализира златно/жълто. Ти нямаш никакво жълто в косата, никакви златни пигменти, което значи, че може да се получи розовеещ отенък или в по-добрия случай леко махагонов, но е хазарт. Не ти го препоръчвам.
6.0 само по себе си е пепеливо-натурално, което съдържа от всеки цвят по малко и неутрализира леки пигменти, а 6.11 е силен пепел (силно неутрализира оранжево (1=синьо при лореал поне и повечето др бои), двоен аш), няма смисъл от коректори в тази комбинация. Фактът, че си почти черна, а ще сложиш 6ца, ще повлияе леко тона обаче, в зависимост от оксиданта. Ако сложиш висок оксидант, ще изсветлиш с до 1.5-2 тона и може да има лек ччервеникав пигмент. Червеното не се маха със синьо, а със зелено.

# 647
  • софия
Взех си 2 терапии с двете бои,златна си да знаеш,Принцеске.

# 648
Днес за 3-ти пореден път ползвах новата маска на Керастаз и независимо от шампоана и 3-те пъти косата ми е супер мека и изгладена. И това по време на плакнене, след сушене (със или без сешоар) и даже на другия ден. Като се замисля такова нещо не ми се е случвало с никоя маска или балсам... За сега за мен това е най-омекотяващата маска... Има и минус за моята тънка коса, че отнема от обема в корена и изглежда супер гладка..  Предполагам маската е по-подходяща за супер изтощена или непокорна твърда коса... Ще я пробвам и на дъщерята, която е с много дълга, права, но заплитаща се и хвърчаща коса..
Да добавя, че няма никакъв фриз косата ми, но някак й тръбва плътност...Блясък - не особен, аромат - приемлив, рядка, но доста икономична ще е за мен в предвид малкото количество което ползвах....Grinning

# 649
  • на земята
Днес за 3-ти пореден път ползвах новата маска на Керастаз и независимо от шампоана и 3-те пъти косата ми е супер мека и изгладена. И това по време на плакнене, след сушене (със или без сешоар) и даже на другия ден. Като се замисля такова нещо не ми се е случвало с никоя маска или балсам... За сега за мен това е най-омекотяващата маска... Има и минус за моята тънка коса, че отнема от обема в корена и изглежда супер гладка..  Предполагам маската е по-подходяща за супер изтощена или непокорна твърда коса... Ще я пробвам и на дъщерята, която е с много дълга, права, но заплитаща се и хвърчаща коса..
Да добавя, че няма никакъв фриз косата ми, но някак й тръбва плътност...Блясък - не особен, аромат - приемлив, рядка, но доста икономична ще е за мен в предвид малкото количество което ползвах....Grinning
Коя е маската и шампоана?

# 650
Маската е от серията за дълга коса Кerastase extentioniste:

# 651
  • Някъде там
Маската е от серията за дълга коса Кerastase extentioniste:

eдвам ме нави Winkда си я взема.Търся точно това в момента.

# 652
 gerganaa97  за мен говори  bananadana  Laughing. При теб положението е явно още по-плачевно отколкото звучи в първия пост. Ще имаш нужда от изравняване на цвета тъй,че намери читав колорист който няма да досъсипе косата. Несериозно е изрусяване при кварталната фризьорка-съжалявам. Това е скъпа и сложна процедура,която задължително трябва да е съпроводена с възстановяващи процедури и предписание за последваща грижа както при Happy Bella .

Fluttershy  аз ползвам Jungle Fever от няколко месеца. Амонячна боя е но е значително по-щадяща от да кажем Алфапарф. По-щадяща е и от безамонячната Олиесета. Не съм критерий обаче тъй като ползвам 10-ки с двоен оксидант не както е по предписание 1:1.5.
  Трайност....покрива добре бялата коса/при мен с предварителна пигментация с чиста 8-ца,защото нищо над 8-ца не вкарва пигмент в моите бели коси/.Боядисвала съм се точно преди месец и бяла коса имам само в израсналия корен. При положение,че постоянно ползвам масла. Шампоаните ми обаче са такива запазващи цвета-Алтерна,Ланза,Шу Уемура. Последното е много важно и често пренебрегвано. Отговорно твърдя,че хайверените Алтерни са на-щадящите цвета шампоани.
   Косата ми доста изсветля по дължините лятото и понеже ми предстоя боядисване много се замислям дали да не вкарам 1/3 чиста 8-ма в цялата боя да им дам малко цвят...но ще видим ще го мисля.
  За кой лосион за скалп питаш?  Имам ето тоя https://agorabbeauty.com/losion-troino-deistvie-jungle-fever . С приятен аромат на зелена ябълка е и силно охлаждащ ефект. Оставя усещането за свежест и спокоен чист скалп. Не утежнява по никакъв начин с консистенция на водичка е. За някакво конкретно действие не мога да кажа тъй като ползвам много неща като грижа за скалпа не само него.
 За нанасяне лесно се нанася има си дълга пръскалка.

Лирена нямам термо на Ланза имам само кератиновото им олио а то грам няма общо с Цимента. Много много го обичам и аз Цимента. Винаги имам на рафта и трите термика  Laughing. Даже в шкафа имам по един цял Нектар и Цимент резерв сакън да не свършат.

bananadana не съм специалистка  Laughing ни най-малко. За жалост мацките с много познания ,от които аз съм се учила и продължавам да се уча отдавна не пишат в темата или го правят рядко. Редовно се връщам в темите от преди 2+ години и черпя информация от момичета като Фрея, Магнолия,Бубка,Линдето, и още много. Е те са наистина специалистки  Hug.

ПП: Ето косата ми от миналия ден измита с подхранващите Олиесета/много го хвалих на последните страници,а не бях ги ползвала повече от половин година  Laughing/. Финиши-маракеш за връхчета и Цимент термик. Духнах със сешоара само,за да се активира цимента. Накрая помпичка Ланза на суха коса.
Скрит текст:

Страхотна коса браво моята беше същата дължина но цялата равна без пластове

Тук намерих снимка на локото си хаха
Благодаря за съветите

# 653
Здравейте,
Моля да ми препоръчате протеинов шампоан за много тънка коса.

# 654
Здравейте прекрасни дами! Искам да попитам следния въпрос: Има ли червенокоси сред вас? Аз съм заклета блондинка, естествения ми цвят е 7-ца, до скоро поддържах 10-ка.  Преди месец се направих 7-ца, но съм решила да минавам отново в отбора на червените. Преди време бях, но не намерих хубава боя която да поддържам яко червено. Та искам да стана такава   , но искам да ми кажете коя боя мога да постигна това нещо, или смесица от бои? Благодаря за вниманието :*

# 655
Боядисване вкъщи приемам за умно само, ако се сменят тонове на кестенявата или тъмната гама към по-тъмно/медно или студено или макс тон по-светло.  Също не е неразумно да се тонира човек месечно с профи тонер,  ако е изрусен или с кичури и т. Н.  НО от черно към кафяво,  от светло русо към някаво специфично червено или еле пък пепелно кафяво или от кафяво към русо вкъщи и на своя глава е....  Лекомислено и не бих посъветвала и враговете си да го правят.  Отиди на фризьор,  на добър фризьор с репутация и като видиш какво ти слага 2 пъти,  после си го прави сама вкъщи.  Не може да ме убеди никой,  че няма пари за качествен фризьор,  ако има пари да се боядисва и поддържа красива коса. :Д и особено ако пише в тая разсипническа тема на hair манячки. С най-добри чувства,  не искам да се заяждам.  Просто много трудно някой ще ти каже нещо полезно в твоята ситуация.

# 656
Боядисване вкъщи приемам за умно само, ако се сменят тонове на кестенявата или тъмната гама към по-тъмно/медно или студено или макс тон по-светло.  Също не е неразумно да се тонира човек месечно с профи тонер,  ако е изрусен или с кичури и т. Н.  НО от черно към кафяво,  от светло русо към някаво специфично червено или еле пък пепелно кафяво или от кафяво към русо вкъщи и на своя глава е....  Лекомислено и не бих посъветвала и враговете си да го правят.  Отиди на фризьор,  на добър фризьор с репутация и като видиш какво ти слага 2 пъти,  после си го прави сама вкъщи.  Не може да ме убеди никой,  че няма пари за качествен фризьор,  ако има пари да се боядисва и поддържа красива коса. :Д и особено ако пише в тая разсипническа тема на hair манячки. С най-добри чувства,  не искам да се заяждам.  Просто много трудно някой ще ти каже нещо полезно в твоята ситуация.
Така значи много благодаря за открития отговор но аз не съм се боядисвали сама нито обезцветявала сама
В момента не боядисвам косата само питам дали е добра идея да започна да я боядисвам да го затворя този косъм малко.Да знам че при фризиор ще е най добре исках да чуя опити и на други момичета 🙂

# 657
Цитат
да го затворя този косъм малко

Какво имаш предвид, че косата ти е с груб косъм, отворена кутикула, порьозна?

Последна редакция: пн, 27 авг 2018, 13:27 от Си*

# 658
Gergana Stefanova_460304, моята коса е естествена 7-ца. Преди 3-4 години реших. че искам да съм червена. Живея в чужбина и отидох на фризьор, от русо направиха жълто и до там бях със салоните тук... Satisfied Купувах си сама боя и се боядисвах.. Искаше време боята да се наслои, но и това стана... Бях ярко червена, малко по-тъмно (но не чак толкова на твоята снимка), но винаги вземах червена боя 7-ца. В началото корените доста червенееха от краищата и тогава смесвах 6-ца+7-ца за корени и само 7-ца за краищата... От масовите бои не бях доволна, даваха цвят, но падаше бързо и се цапаха кърпи, а банята да не говоря.. После минах на професионални и то главно безамонячни, хубав цвят без цапане... После минах на медено и няколко години бях така, даже медена къна ползвах накрая... От ноември 2017 се опитвам да ставам пак руса... Омръзва и червеното, а и не на всеки прилича.. Аз съм бяла, но с жълтеникав подтон и наситено червено не ми стои особено... Махането обаче на червеното е доста сложно и отнема многооо време...Особено ако искаш да мине без щети за косата (обезцветяване например). Но сега съм почти руса, имам още малко избиващи медени краища, но само аз си ги виждам...
Както и да е, помисли добре преди тази решителна стъпка... Косата е една идея по-добре с червената боя, отколкото при изрусяване и кичури (бях на такива години преди червената коса)... За поддръжка между боядисването, ползвах медени тонери или серията на Лакме в медено...

# 659
Си,  това са две различни Гергани с два различни въпроса за боя според мене. Бъркам ли се,  гергана97?

Отговорът ми беше за дамата с червенокосите желания.  А към гергана97 вече бях отговорила доста подробно по-нагоре дали е добре да се боядисаш както сега си с медно кафяво,  изгоряла коса.  Според някои фризьори(ще ви призная регистрирана съм в salongeeк и чета често въпроси от профита към профита или търся отговори на собствени там в търсачката,  когато имам проблем с боядисването) потъмняването на косата след агресивно изрусяване със семи перм боя,  понеже перманентна няма да хване заради лошото състояние на косата,  действа хм не подхранващо,  но омекотяващо и запълващо.  Дали е вярно не знам,  но е твърдение,  което често съм срещала,  а и върху себе си съм изпитвала макар да съм далеч от изтощена коса-просто след диа колор косата ми е мечта. 

Тааа понеже едната Гергана е кестенява-да,  по мое мнение защо да не се боядисаш сега, може да помогне. 

Към другата-отиди на фризьор. 

Общи условия

Активация на акаунт