ЛОНДОН - 10

• 66 584
  • 729
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте, обмисляме да посетим Лондон за 4-5 дни, за да видим основните забележителности.Прегледах набързо темата, но не открих подобна информация....за това, може ли да препоръчате конкретно проверено място за отсядане (хотел или airbnb), което да е на прилична цена и най-вече на удобно място, така, че да можем да обиколим забележителностите без да се возим по цял ден на транспорт, за да не губим ценно време 😊 благодаря и се връщам да ви чета назад! Страхотна ви е темата, записвам се с кеф!
Ние отседнахме тук - https://www.premierinn.com/gb/en/hotels/england/greater-london/l … D=PI&ISH=true
Обикновено избираме да наемем апартамент през сайтове от типа на airbnb, но този път Premier Inn ме изкушиха с повече от добри цени за нашите дати.
Веригата има доста хотели в Лондон, на различни места. Разгледай ги. Имат и семейни стаи с 3 легла- ако пътувате с дете под 16 навършени години.

# 91
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
maria 1986, благодаря!

# 92
  • София
Не ми остава достатъчно време да споделя впечатления от Лондон, но бих искала да препоръчам на онези от вас, които са ценители на добрата храна, един китайски ресторант в квартала Мейфеър, съвсем близо до Бонд стрийт. Многостепенно меню, което представлява експлозия от най-различни вкусове. Обслужването е изключително добро, както подобава на такъв клас заведение. Необходима е резервация. Ние имахме такава за 19.30 ч. и ми направи впечатление, че дали защото е събота вечер или защото мястото е качествено, но имаше двойки чакащи места си на бара.
https://hakkasan.com
Нищо от нещата, които хапнахме, не съм опитвала в тукашен китайски ресторант, но и отдавна тук не съм ходила.
Мястото ни беше препоръчано от приятели, които вече са били там. Те се бяха възползвали от офертата за по-ранните часове на деня, когато цените са по-ниски, така че може да се направи избор.
Още едно много хубаво място за хапване, където сервират хубави стекове, мога да препоръчам https://flatironsteak.co.uk . Работят без резервация. Правят добри стекове, като менюто е много малко, но впечатляващо интересно и вкусно. Цените за Лондон, според мен са нормални.

Последна редакция: чт, 04 окт 2018, 22:26 от veka

# 93
  • София
Относно Hakkasan Mayfair - нищо чудно, че Ви е харесал, все пак има звезда Мишлен.
Подкрепям мнението за Flat Iron - много добри стекове и добавки, а чилийското мерло ... Simple Smile

# 94
  • София
Относно Hakkasan Mayfair - нищо чудно, че Ви е харесал, все пак има звезда Мишлен.
Подкрепям мнението за Flat Iron - много добри стекове и добавки, а чилийското мерло ... Simple Smile

Flat Iron e наистина добро място за хапване на стекове и бих казала, че не отстъпват много на тези, които съм опитвала в Париж или в Белгия. Хареса ми всичко от менюто, което опитахме, а десерта ни беше комплимент - някаква приказна шоколадова пяна, която сам гарнираш с морска сол. Хареса ми стила на сервиране - металните канчета, които помня от баба ми от село Smile  Аз пих бяло вино, а половинката бира, но ако отидем втори път ще тествам и това чилийско мерло Wine Glass

А за Hakkasan Mayfair  - знаех, че има една звезда Мишлен и получих това, което очаквах. Обаче атмосферата не е някак снобарска, както се чувствам в нашенски заведения с претенции, поради което и рядко ги посещавам.

Последна редакция: пт, 05 окт 2018, 23:43 от veka

# 95
  • София

Ние отседнахме тук - https://www.premierinn.com/gb/en/hotels/england/greater-london/l … D=PI&ISH=true
Обикновено избираме да наемем апартамент през сайтове от типа на airbnb, но този път Premier Inn ме изкушиха с повече от добри цени за нашите дати.
Веригата има доста хотели в Лондон, на различни места. Разгледай ги. Имат и семейни стаи с 3 легла- ако пътувате с дете под 16 навършени години.

Ние ще бъдем в този до Саутгейт, живот и здраве.
Какви са ви впечатленията от хотела, Виви?
Останахте ли доволни и имахте ли включена закуска?
Изобщо, всяка подробност ще ми е от полза.  Hug

# 96
  • София
Доволна съм. Не е някакъв лукс, стаята ни беше като цяло базова, но не бях изненадана, защото изглеждаше точно както на снимките в сайта. Чисто. Всеки ден сменяха кърпите, въпреки че изпълних всички инструкции и ги поставях там, където давах знак, че не се налага смяна. Simple Smile Има сешоар. Има течен сапун и шампоан-душ гел - без други глезотии в банята.
Имахме и закуска - платих за по-обилната версия. За първи път ядох толкова блажнотии рано сутрин. Simple Smile Тук може да видиш какво предлагат - https://www.premierinn.com/gb/en/why/food/breakfast.html
Може да изберете настаняване без закуска, или с Continental Breakfast, или Full Premier Inn Breakfast.
Персоналът е любезен - както навсякъде в Лондон. Simple Smile
Чекирах се онлайн, появихме се по-рано от обявения час за настаняване, като очаквах, че само ще оставим багажа и ще тръгнем да се разхождаме, но имаше свободна стая и ни настаниха веднага. Иначе на рецепцията имаше един монитор, на който се отброяваше времето до часа, в който в сайта е обявено, че може да се чекирате на място - не знам дали в този случай не трябва да се изчака. Т.е. - ако имате възможност, чекирайте се предварително. Изпратиха ми мейл 1-2 дни преди датата на настаняването ни. Лесно е.
Последния ден оставихме багажа за съхранение - безплатно е, но ако имате желание, може да направите "tiny donation" за детска болница в една касичка - никой не ни гледаше в ръцете даряваме ли и колко.
Първия ден вечеряхме в ресторанта, защото бяхме просто убити от ранното ставане, пътя и обикалянето - храната беше съвсем прилична.
Това е, като цяло. Може да се каже, че препоръчвам хотела, особено ако човек го избира само за нощувка и закуска. Simple Smile

# 97
  • София
Благодаря ти много за подробната информация, Виви! Flowers Hibiscus

# 98
Здравейте! Ще пътуваме до Лондон с Wizz Air и кацаме на Лутън рано сутринта. Разглеждах начините за придвижване до Лондон и видях, че с влак е доста бързо, но и доста по-скъпо в сравнение с автобус. Затова май сме по-склонни да се спрем на автобус, но се притесняваме да не попаднем в големи задръствания и да изгубим време.

Какво бихте ме посъветвали? Вие с какво сте пътували – с влак или с автобус? Благодаря предварително Simple Smile

# 99
  • София
Пътуването с линия А1 на Easybus/National Express трае общо взето колкото пише в разписанието, с тези сутрешни курсове ми се е случвало да закъснее максимум 5 минути. Времетраенето на пътуването по разписание е съобразено с трафика и именно затова в различните часове на тръгване може да се види различно времетраене - от 1 час и 20 минути до 1 час и 45 минути от Лутън  до Виктория Коуч Стейшън. Общо взето, последните 40-50 минути от пътуването е  минаването през самия Лондон, за да се стигне до автогарата.

Пътуването с влака до Кингс Крос е 30-40 минути независимо от трафика (освен ако няма някакво произшествие по трасето, което досега не ми се е случвало). Освен това има 10-тина минути придвижване от летището до жп гарата с автобуса-шатъл, което беше към 2-3 лири, доколкото помня.

# 100
Пътуването с линия А1 на Easybus/National Express трае общо взето колкото пише в разписанието, с тези сутрешни курсове ми се е случвало да закъснее максимум 5 минути. Времетраенето на пътуването по разписание е съобразено с трафика и именно затова в различните часове на тръгване може да се види различно времетраене - от 1 час и 20 минути до 1 час и 45 минути от Лутън  до Виктория Коуч Стейшън. Общо взето, последните 40-50 минути от пътуването е  минаването през самия Лондон, за да се стигне до автогарата.

Пътуването с влака до Кингс Крос е 30-40 минути независимо от трафика (освен ако няма някакво произшествие по трасето, което досега не ми се е случвало). Освен това има 10-тина минути придвижване от летището до жп гарата с автобуса-шатъл, което беше към 2-3 лири, доколкото помня.

Много благодаря за полезната информация Simple Smile

# 101
Привет на всички!
Влизам с молба за мнения за 2 хотела или тяхното местоположение:

The East London Hotel

Point A Hotel London Canary Wharf

The East London Hotel е по-близо до центъра.
Но не съм запозната с кварталите, безопасността...та ще помоля по-запознатите за мнение кой от двата е по- подходящ от гледна точка на местоположение и прибиране по тъмно.

Благодаря предварително!

# 102
  • Пазарджик
Привет на всички!
Влизам с молба за мнения за 2 хотела или тяхното местоположение:

The East London Hotel

Point A Hotel London Canary Wharf

The East London Hotel е по-близо до центъра.
Но не съм запозната с кварталите, безопасността...та ще помоля по-запознатите за мнение кой от двата е по- подходящ от гледна точка на местоположение и прибиране по тъмно.

Благодаря предварително!

И двата хотела са на добро местоположение. Има денонощно метро в петък и събота. Автобуси също. Канари е известен като финансов център на Лондон. Темза е на близо, Лондон бридж е няколко спирки. Уестминстър,Уотърло ,Грийн парк,също.

# 103
  • срещу двата комина :)))
Първия хотел е доста близо до спирка на метрото, това е голямо улеснение Simple Smile

# 104
  • София
И вторият е близо до спирка на метрото. Simple Smile Също и на DLR.
Речният транспорт е по-скъп, но и той е опция. Има и автобуси.

Ние отидохме да видим Канари Уорф в събота вечерта - беше си доста оживено. Да не говорим че от целия Лондон, моят пубер хареса най-много този район. Simple Smile Не бих се притеснявала да замръкна там.

Общи условия

Активация на акаунт