ЛОНДОН - 10

• 66 759
  • 729
  •   1
Отговори
# 105
Пътуването с влака до Кингс Крос е 30-40 минути независимо от трафика (освен ако няма някакво произшествие по трасето, което досега не ми се е случвало). Освен това има 10-тина минути придвижване от летището до жп гарата с автобуса-шатъл, което беше към 2-3 лири, доколкото помня.
С влак до гара Виктория не може ли да се стигне?

Спряхме се на този хотел Millennium Glouceste , заради близостта до три музея и Хайд парк:
https://www.booking.com/hotel/gb/milleniumgloucester.bg.html?aid … =1&#hotelTmpl
Дали е добър района? И най-важното - как най-удобно да организираме придвижването от този хотел, за да може да стигнем в 4,00 ч. сутринта до Лутън? С две деца ще сме.

# 106
  • София

Не, само с прекачване на St. Pancras/King's Cross или на Blackfriers.
Ако хотелът ви е близо до Виктория, и най-удобно, и най-евтино е да вземета за автобуса на Easybus.

Ако се връщате с ранния полет от Лутън, най-удобно би било да спите последната нощ в някой от хотелите до летището. Последните автобуси за летището са около 12 вечерта. Влакове през нощта има от London Blackfriers. Сега погледнах разписанията - за да стигнете до летището в 4, трябва да вземете влак в 2 часа от гара Blackfriers; той пристига на Luton Airport Parkway за час и половина и после трябва да чакате автобуса-шатъл към половин час. Проверила съм за делничен ден - вие може да погледнете за вашата конкретна дата тук www.nationalrail.co.uk/.
Такси от Лондон до Лутън e поне 60-70 лири. Друг вариант е да не спите в хотел в тази нощ, да отидете на летището с последния автобус и да дремете там до 4 часа - но разбира се, това не е най-добрият вариант с малки деца.

Хотелът не ми е познат, районът е добър. Аз обикновено отсядам в някой от хотелите в малките улички срещу Кингс Крос/Сейнт Панкрас или в Premier Inn на Панкрас Роуд. Удобство е близостта до метростанцията Кингс Крос с 6 линии на метрото, хранителни магазини наоколо, оживен, сравнително безопасен район. Но тези хотели се запълват с месеци напред, случвало се е да правя резервации от януари за май.

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 12:32 от Beretsheri

# 107
  • София
Пътуването с влака до Кингс Крос е 30-40 минути независимо от трафика (освен ако няма някакво произшествие по трасето, което досега не ми се е случвало). Освен това има 10-тина минути придвижване от летището до жп гарата с автобуса-шатъл, което беше към 2-3 лири, доколкото помня.

Спряхме се на този хотел Millennium Glouceste , заради близостта до три музея и Хайд парк:
https://www.booking.com/hotel/gb/milleniumgloucester.bg.html?aid … =1&#hotelTmpl
Дали е добър района? И най-важното - как най-удобно да организираме придвижването от този хотел, за да може да стигнем в 4,00 ч. сутринта до Лутън? С две деца ще сме.

Миналата седмица бях в Лондон, отседнах в https://www.booking.com/hotel/gb/aquarius.bg.html?aid=932865;lab … las_src=hp_iw_btn, от Виктория Коуч Стейшън до хотела ми отне 45 мин пеша, вечерта в 22:00. Нямах абсолютно никакви притеснения относно безопасността си Simple Smile

# 108
Като вещи с пътуване до Лондон реших, че тук би било най-удачно да попитам Simple Smile Та, колко най-много може да излезне пътуване от Лутънското летище до Виктория коуч? 20 лири много ми се виждат, в момента са толкова. Останалото пътуване го оправих, ама тая пуста връзка...

# 109
  • София
Като вещи с пътуване до Лондон реших, че тук би било най-удачно да попитам Simple Smile Та, колко най-много може да излезне пътуване от Лутънското летище до Виктория коуч? 20 лири много ми се виждат, в момента са толкова. Останалото пътуване го оправих, ама тая пуста връзка...
Аз предварително си купувах билетите онлайн от EasyBus и ми излязоха по 1.99 паунда...

# 110
Изи бъс на спирката около нешънъл експрес ли са позиционирани? Пътувала съм винаги с тях и затова тях гледах.

# 111
  • София
От няколко години Изибъс и Нашънъл Експрес се кооперираха и вместо със старите бусчета се пътува с големите автобуси на Нашънъл Експрес. Линията е А1, билети се купуват онлайн от сайта на Изибъс - колкото по-рано, толкова по-евтино, започват от 2 лири. При последното ми пътуване тръгваше от Bus Stop L.

# 112
Много ви благодаря не знаех. Взех от там за 14, вместо за 20 лири за двама, та пак е по-добре Simple Smile

# 113
Привет!
Купихме билети за Окото, някъде четох, че е препоръително да сме 2 часа преди часа. Така ли е?
Търсих инфо с търсачката, но нищо конкретно не открих.

# 114
  • София, България
Здравейте, на Окото винаги има големи опашки и за това се препоръчва по-рано да се ходи. Е поне аз 2 пъти съм се качвала и двата пъти съм чакала бая на опашка.

# 115
  • София
Чака се много на Окото. Ние бяхме с билет Магическите 5 и трябва да резервираш час за всяка атракция - никой не го спазва от тяхна страна.Чакахме като всички останали. Единствено видях,че за по-ранни 10-15 минути се ходи когато имаш от тези билети с пиене на шампанско.

# 116
И аз гледах онлайн билетите за Окото, че са с определени часове - не се спазват така ли?

# 117
На нас ни казаха, че ако билетите са например за 13.00 часа, можем да отидем от 12.30 до 13.30. И така и стана отидохме към 12.40 и точно в 13.00 се качихме, като се забавихме защото имаше една сюрия деца, времето беше хубаво и имахме чуството, че всички училища са се "изсипали" Joy
И още нещо, което се каня да споделя, каза ни го екскурзоводката, ако ще пътувате доста с метрото е добре да си вземете ойстър карти, така плащаш до тези 6.80, а с кредитни карти, които не са регистрирани на територията на UK, всеки път ти взима сумата, която си е определена според района, т.е. няма този лимит. Ако ще пътуваш само 2-3 пъти на ден или картата ти е издадена от UK, няма значение.

# 118
  • София
И аз гледах онлайн билетите за Окото, че са с определени часове - не се спазват така ли?

При 200-300 човека, ако не и повече никой нищо не спазва, според мен. Чакаш на общо основание, дори тези, които за Окото си бяха купили билети с пропускане веднага при пристигане, имаха собствена малка опашка и персонала примерно пускат две кабинки с чакащи, после една с такива за моментален вход и една от другите чакащи, но ... се чака.
Аз за първи път в Лондон, виждам как с онлайн билет, трябва да се наредя на каса, за да ми издадат хартиен - това лично за мен обезсмисля купуването онлайн на билети и най-важното - програмата ти отива на кино, защото никъде не влизаш в планирания час. Единственото място, на което ни преиздаваха хартиен билет и не чакахме беше катедралата Сейнт Пол, но то беше и доста рано 10,15 ч и може би още не бяха се натрупали туристи. Най-дългото ни чакане беше за Лондонската тъмница - там по необясними причини влизаха някакви групи, кои по-малки, кои ученици, и чакахме около час и 10-15 минути, за да влезем - много изнервящо, при условие, че уж имаш резервиран час за вход.

# 119
veka, ще те помоля да пишеш и нещо по-подробно за Бъкингамския дворец, как купихте билети, колко време ви отне посещението, аз заглеждам и посещение на конюшните - там ходихте ли?
Чела съм, че е отворен август всяка година, дали е вярно това - още не съм избрала дати, защото се съобразявам точно с посещението на двореца.

Общи условия

Активация на акаунт