ЛОНДОН - 10

• 66 945
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Парка срещу Хамптън корт / Hampton Wick /  и един елен , който пасеше до пътеката.

Здравейте, пак съм аз.Дано не досаждам прекалено много.
Опитах се да направя някаква програма и благодарение на вас успях до тук:
1 ден
1.Уестминстърското абатство ( може би няма да влизаме, само отвън )
2.Окото
3.Аквариума
4.Биг бен (нищо,че е в ремонт все пак да го видим)
към този ден бих добавила  Бъкингамския дворец и Сейнт Джемс Парк / първите 2 от 2-ри ден/

2 ден
1.Бъгингамския дворец
2.Парк Св.Джеймс
3.Хайд парк
4.Кенсигтън
5.Нотин хил
тук бих прибавила Музея по естествена история / природонаучния / , като отпаднат 1 и 2 /

3 ден
1.Мадам Тюсо
2.Шард
3.Тауър Бридж
4.Лондонската кула
тук може Сейнт Пол , а мадам Тюсо в друг ден

Осфорд Стрийт, Трафалгар, Чайна таун са в центъра на пешеходно разстояние едно от друго.

Като дните ни може и да не са в този ред,това не мисля,че е от голямо значение.

Благодаря предварително!

Болднатото е прибавено от мен, опитах се да групирам по местоположение.

Последна редакция: вт, 22 яну 2019, 19:16 от Сребърна паричка

# 316
Любимите ми са:
8. Хайд Парк
9. Природонаучен музей
10. Катедралата Сейнт Пол
и Гринуич. Ако сте с деца - и мадам Тюсо.
За Хари Потър - ако става въпрос за гарата, не си струва кой знае колко.

# 317
  • срещу двата комина :)))
само да вметна, че лабиринта в Хамптънс не беше без листа точно декември, той е от иглолистни растения и си беше много приятно прекраване . Само да си намеря снимките и ще кача Simple Smile

Това е центъра на лабиринта, снимката е направена лично от мен , преди малко повече от месец, през декември. Била съм и друг път там, растенията не изглеждаха изсъхнали по този начин, а сега бяха така.

не се заждам, да предупредя Simple Smile Центъра на лабиринта е от друг вид разстения . Съжалявам, че забравих да кача моите снимки също от декември, но са ми вкъщи, а вече съм на работа . Ето една снимка от нета, на която се вижда разликата :

ето също снимка от нета през зимата :

Идеята на писането ми е, че може да се отиде и през зимата в лабиринта и да се изкара хубаво, да не го пропускат хората Wink

# 318
A какво е работното време на корабчетата, които пътуват от Окото до Гринуич?
Не можах да се ориентирам от сайта.

# 319
Здравейте. Знаете ли дали след 29.03.ще може да се пътува до Лондон с лична карта или вече ще е наложително с международен паспорт? И ако сега се купят билети с лична карта, това проблем ли ще е?

# 320
  • Бургас
Здравейте. Знаете ли дали след 29.03.ще може да се пътува до Лондон с лична карта или вече ще е наложително с международен паспорт? И ако сега се купят билети с лична карта, това проблем ли ще е?

Според мен не се знае със сигурност все още, а и вероятно ще има някакво споразумение за лични документи на граждани от ЕС.
При закупуването на билета не ти е необходим документ за самоличност, нужен е при чекирането  - обичайно 48 часа преди полета - освен ако не избереш опция с платен избор на място , което пък означава, че  чекировката  е отворена  30 дни преди заминването.

# 321
Благодаря за отговора.

# 322

Договорено е до 31 декември 2020 год. българските граждани да пътуват до Великобритания с лична карта или паспорт както е и в момента.
За след 2020 год. не се знае какво ще се случи.

# 323
marinadp благодаря много за отговора.

# 324

Договорено е до 31 декември 2020 год. българските граждани да пътуват до Великобритания с лична карта или паспорт както е и в момента.
За след 2020 год. не се знае какво ще се случи.

Къде е тази договорка?

# 325
  • София
Посоченият срок е преходен период, договорен в Споразумението при Брекзит със сделка. При Брекзит без сделка (за което вече никой не може да се закълне, че е изключено) срокът, за който е договорено, че гражданите на ЕС запазват правата си, е 29 март 2019 г.
Тук има полезни въпроси и отговори за споразумението:
https://ec.europa.eu/commission/sites/beta-political/files/2018- … ens_rights_bg.pdf

# 326
Посоченият срок е преходен период, договорен в Споразумението при Брекзит със сделка. При Брекзит без сделка (за което вече никой не може да се закълне, че е изключено) срокът, за който е договорено, че гражданите на ЕС запазват правата си, е 29 март 2019 г.
Тук има полезни въпроси и отговори за споразумението:
https://ec.europa.eu/commission/sites/beta-political/files/2018- … ens_rights_bg.pdf

И аз така знам.

# 327
Здравейте! Паспортът ми изтича март 2019, дали ще мога да мина с него на електронен  пасконтрол на изход на летище Лутън или трябва да е валиден шест месеца от датата на пристигане. Благодаря предварително!

# 328
Интересува ме в Британския музей и в Националната галерия как стои въпроса с опашките за влизане-има ли, големи ли са. Безплатни са да, тоест опашката за билети отпада, но предполагам има такава за проверки за сигурност. Ако е така кога е по-подходящо да се посетят -при отваряне или следобедите? Признавам си, че ме подразни работното време-от 10ч сутрин. Можеше да е поне от 9ч.....За съжаление не хващаме петък, когато са до 22ч.....

# 329
  • София
Ние посетихме Британския музей в петък, когато работи с удължено работно време. Мисля, че бяхме там около 17ч. и нямаше никаква - буквално никаква - опашка. Проверяват багажа на влизане, но това не ни забави.
В Националната галерия влетяхме, за да се скрием от дъжда, който плисна внезапно. Беше ранният следобяд и може и да е имало 30-40 човека като нас - подгонени от дъжда. Чакахме броени минути.

Общи условия

Активация на акаунт