ЛОНДОН - 10

• 66 844
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,

Тъй като аз повдигнах темата за работното време на летище Станстед, пиша с актулана информация (получена от човек, който работи там). Летището наистина затваря за няколко часа през нощта, но точно до него се намира хотел Hampton by Hilton, в който има денонощно кафе. Там може да се изчака, докато летището отвори.

Хибав ден Simple Smile

# 436
Здравейте,тъй като ще пътуваме с пълномощно до Лондон,то трябва ли да е преведено и на английски?
Благодаря!

# 437
  • Пловдив
Здравейте, в петък отиваме в Лондон на почивка. За първи път ще посетя града. Чудя се дали да се качим на London Eye или на лифта, който минава над града. Кое бихте ми препоръчали?

# 438
  • срещу двата комина :)))
Здравейте, в петък отиваме в Лондон на почивка. За първи път ще посетя града. Чудя се дали да се качим на London Eye или на лифта, който минава над града. Кое бихте ми препоръчали?

London eye, определено Simple Smile но подобно гледка се вижда и от купола на Сейнт Пол, както и Скай гардън

# 439
  • Пазарджик
Здравейте,тъй като ще пътуваме с пълномощно до Лондон,то трябва ли да е преведено и на английски?
Благодаря!
Не,то ви е необходимо  само на летището в Бг

# 440
Здравейте! Утре пътуваме за Лондон, ще стоим там 4 дни. И имам няколко въпроса:
1. В момента цените на шъталити ми ги дава по 10 на човек, възможно ли е там на място да е 7, да купя ли днес или да пробвам на място утре?
2. Настаняването ни е след 15ч в района на Падингтън, чудя се като пристигнем къде да обиколим като за начало, с раници сме, мисля, че няма да ни пречат много.
3. Приятелка ми препоръча непременно да посетя Tower of London, но билетите ми се струват скъпи , как да се възползваме от някаква промоция 2за1, видях , че има на железниците, но трябва да ползвам влак, така ли?
4. Оъстер карти ли е оптималния вариант като цена за придвижване ?

Благоадря ви предварително и скоро и аз ще мога да споделя впечатления ...

# 441
  • София

Мобилни приложения , които биха били от полза можете ли да препоръчате? Карта оффлайн примерно или знам ли аз ... И още 1 въпрос - полетът ни за връщане е късен.  Къде можем да "подслоним" багажа си ,  докато се разхождаме последния ден?
Явно доста хора сме се насочили към Лондон този уикенд Simple Smile Ние също летим за там в петък, за 4  дни сме. Да си пожелаем хубаво време

# 442
Здравейте! Утре пътуваме за Лондон, ще стоим там 4 дни. И имам няколко въпроса:
1. В момента цените на шъталити ми ги дава по 10 на човек, възможно ли е там на място да е 7, да купя ли днес или да пробвам на място утре?
2. Настаняването ни е след 15ч в района на Падингтън, чудя се като пристигнем къде да обиколим като за начало, с раници сме, мисля, че няма да ни пречат много.
3. Приятелка ми препоръча непременно да посетя Tower of London, но билетите ми се струват скъпи , как да се възползваме от някаква промоция 2за1, видях , че има на железниците, но трябва да ползвам влак, така ли?
4. Оъстер карти ли е оптималния вариант като цена за придвижване ?

Благоадря ви предварително и скоро и аз ще мога да споделя впечатления ...

1.На място няма да е по-евтино със сигурност, а може и да няма места

2. Около Падингтън има едно приятно модерно местенце, наречено Paddington basin
Скрит текст:
, където може да се разходи. Наблизо е така наречената Little Venice -
Скрит текст:
,както и единия край на Хайд парк и началото на Кенсингтън гардънс, зависи къде точно ви е настаняването

3. Tауъра е прекрасно място, трябва да покажете билет за влак за да се възползвате от промоциите, както и задължително да имате принтиран ваучер. Не е важно какви са гарите на билета, важно е да е за същата дата на посещението

4. Няма нужда да купувате ойстър, с безконтактни банкови карти става и тарифата е същата

# 443

Мобилни приложения , които биха били от полза можете ли да препоръчате? Карта оффлайн примерно или знам ли аз ... И още 1 въпрос - полетът ни за връщане е късен.  Къде можем да "подслоним" багажа си ,  докато се разхождаме последния ден?
Явно доста хора сме се насочили към Лондон този уикенд Simple Smile Ние също летим за там в петък, за 4  дни сме. Да си пожелаем хубаво време

аз обикновено ползвам triposo, но в Лондон си ползвах гугъл мапс, интернет си имах в роуминг

# 444
За това с безконтактните карти, бихте ли обяснили като за идиот...ако сме 3ма, аз с двете деца, и искам да платя с безконтактната ми банкова карта, която е една- може ли?

# 445
За това с безконтактните карти, бихте ли обяснили като за идиот...ако сме 3ма, аз с двете деца, и искам да платя с безконтактната ми банкова карта, която е една- може ли?

не, няма как ... всеки човек трябва да ползва отделна. Може да я ползвате вие, а за децата да купите Ойстър, мисля че за деца бяха намаление тарифите, дано се включи някой ползвал. Моето дете все още пътува безплатно и не съм се интересувала как стоят нещата

# 446
не, няма как ... всеки човек трябва да ползва отделна. Може да я ползвате вие, а за децата да купите Ойстър, мисля че за деца бяха намаление тарифите, дано се включи някой ползвал. Моето дете все още пътува безплатно и не съм се интересувала как стоят нещата

А до колко години децата пътуват безплатно? И ако трябва да се удостоверяват годините на детето, как става това?
Благодаря!

# 447

А до колко години децата пътуват безплатно? И ако трябва да се удостоверяват годините на детето, как става това?
Благодаря!

до 5 години пътуват безплатно навсякъде, от 5 до 10 безплатно с метро, ДЛР, автобуси и някои влакове, ако са с възрастен, който си плаща пътуването. От 11 до пътуват безплатно в автобусите и с намалена цена в метрото, но трябва карта. Ето тук е обяснено подробно - https://www.visitlondon.com/traveller-information/getting-around … ed-an-oyster-card

# 448
  • Варна

Благодаря!

Нали и детето пътува с паспорт, с него може да се удостовери възрастта му. Безплатно се пътува до възраст 11 години без 1 ден Simple Smile  . Всъщност, ако детето не е на видима възраст, много по-голяма от посочената  , т.е да стърчи с една - две глави над теб Wink ,  никой няма да тръгне да му проверява годините.

Официалният сайт на лондонския транспорт:
https://tfl.gov.uk/fares/free-and-discounted-travel

# 449
  • София
Потвърждавам, че никой не ни поиска паспорт на детето, за да удостоверим 13-те му години, когато ни издадоха карта Ойстър с намаление на автоматите на Хийтроу. Да, тя е 165 см.

Общи условия

Активация на акаунт