На пазар във Варна - 50 тема

• 59 176
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
И аз съм с негативно мнение към Старбъкс до този момент. Три пъти ходих. Персонала е изключително муден и не ориентиран, разбирам, че се обучават, но въпреки това смятам, че могат да са по-бързи. Все пак това е кафене и хората искат просто да го вземат и да се връщат на работа. За вкуса на кафето не мога да кажа, защото за последно съм пила миналата година в Осло.

# 286
  • Варна
Ще започна с позитивните неща- екстериора и интериора. Вътре са ударили десятката с руините, много хубава идея е стъкленият под. Нямах възможност да видя навътре из нишите, но дано по стените има снимки и пана с информация на БГ и Анг, какво всъщност се вижда надолу. Би било интересно да се знае. Така правят по света и у нас (Пловдив примерно). Оттам нататък всичко е пълен хаос. Зад бара има толкова хора, колкото и на опашката. Реално обаче, работят 3-4 човека общо. Обикновено двама стигат, в натоварените дни и часове до 4. Не знаят кое как се прави, какво означават означенията по чашите, тоест какво трябва да се приготви, има ли специални изисквания конкретният клиент. Това за мен означава две неща- самите им служители не са клиенти, тоест не употребяват напитките на веригата и второ- тотално не обучени! Идеше ми да вляза зад бара и сама да си приготвя. Малдежът дори не прочете, какво пише на чашата и как точно го искам. На фрапучино ме попитаха, дали да ми сложат сметана!? За топинг и дума не можеше да става. Не могат да се оправдават с натовареност, за най-близки до Варна примери- в Бургас са 2-3 ма служители отпред (там също не винаги нещата са Ок), в Солун на крайбрежната, също двама. Надявах се, че като са верига си имат стандарти, от които не отстъпват, но явно съм имала големи очаквания да се придържат към качеството от родината си. И не на последно място- едната служителка на касата беше видимо хремава. Недопустимо е човек в не добро здравословно състояние да пипа чашите, от които ще консумират клиентите.

# 287
  • Варна
Blue Turquoise, точно това казах и аз на мъжа ми, че така както не съм работила с такива кафе машини ще вляза зад бара и ще приготвя кафето в пъти по-бързо от младежа, който беше изключително бавен. И хремавата девойка също ми направи впечатление. Масите и пода бяха мръсни, но никой от седемте човека зад бара не се сети да ги почисти, предпочетоха да си говорят...

# 288
Надявах се, че като са верига си имат стандарти, от които не отстъпват, но явно съм имала големи очаквания да се придържат към качеството от родината си.

Това е обща болест на франчайзите в бг.

# 289
На въпрос къде е каймака на кафето?!?!
Отговор (от хремавото момиче): "ами проблем с машината" 😬

# 290
  • Варна
Ъъъ, какви са тия цени, бе?!?

Пък аз се ядосвах, че са на кофти място и няма да мога да минаван сутрин да си взимам по някое кафе... Да си седят там.

# 291
  • Вестерос
Посетих го. Може и да не повторя. Чаках с нетърпение, НО... Не знам как са в другите градове, но цените за Варна СА високи. Реших да пробвам нещо изпитано по други заведения- Фреддо Капучино. 4,90! Да, кафето беше вкусно, но опашката, чакането и цени от по 6,7,8 ,9 лв за кафе ми идват в повече. В Коста кафето ми е по-вкусно примерно. Най-хубавото кафе, което съм пила до сега във Варна е в Едно кафе.

# 292
  • На ръба..
Мда, това за едно кафе го потвърждавам. Старбъкса изглежда ще го пропусна..

# 293
Аз пък ще ви похваля една торта на сладкарница Краевекспрес. Казва се Лате. Много е вкусна

# 294
Мда, това за едно кафе го потвърждавам.

Моля още веднъж да споделите къде , ще заведа мъжко докато чакаме детето от танците.

# 295
  • На ръба..
Мда, това за едно кафе го потвърждавам.

Моля още веднъж да споделите къде , ще заведа мъжко докато чакаме детето от танците.
Заповядай
Скрит текст:

# 296
  • Вестерос
Има го и срещу Районен съд  до Темелков

# 297
От къде купувате всичко необходимо за първокласник? Тетрадки, химикали и т. Н.

# 298
  • Варна
Скайл екс (на Македония), борса Варна в Македонския дом, от Лидл дебна цветни комплекти химикали, цветна хартия и картони (през август почват да пускат канцеларски неща). Някои дреболии, които конкретно ползваме, купувам от Джъмбо (определени острилки на Stabilo, малки папки с копче).
Относно Старбъкс- жалко, мислех, че съм имала кофти късмет. От кафе не разбирам, но от 15 и повече години пия при тях една и съща напитка, където и да пътувам. Тя е класика за веригата и очаквам нужното качество! Прави сте за цените, за БГ не са никак масово и ежедневно достъпни (в Коста също са високи, но каквото искам, ми го приготвят).
За Едно кафе- кафето им е португалско Никола ( с ударение на “а” мисля), сладките също са по португалски рецепти. Доколкото знам, много държат на качеството на продуктите, с които ги приготвят. За съжаление локациите им са ми недостъпни. Мисля, че с тяхното кафе работи кафетерията в Сиела ФК.

Последна редакция: пт, 10 авг 2018, 16:08 от Blue Turquoise

# 299
От къде купувате всичко необходимо за първокласник? Тетрадки, химикали и т. Н.
В книжарница Арт Плюс в момента има промоция - купуваш раница и я пълниш с каквото поискаш до стойността й. Аз купих раница за 60лв и всичко останало за първокласничката ми дойде безплатно. Дори не можах да стигна лимита и й купих някои занимателни книжки и пъзели. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт