Лидл 117 - Юлска тема

  • 96 819
  • 883
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 4 058
Мушамата за нищо не става - за няма и месец заприлича на парцал - избеля и се накъса. По-добре от пазара на метраж.

+1

Присъединявам се към мнението. За нула време се изтърка и заприлича на нищо. Беше с друга шарка, тази не знам дали е същата.

# 481
  • София
  • Мнения: 7 331
И моята е само с 1 съд (този от хлебопекарната), само бутам всичко вътре и даже не меся. Понякога и аз купувам замразени, но не ме кефят.

# 482
  • Перник
  • Мнения: 5 072


Стана пицата...детето е доволно. Не искам да цапам и да меся, хората со направили. Размрази се на път за вкъщи.
Споделяла съм моето виждане много пъти - това, че съм изцапала 10 съда вкъщи да меся, не прави крайният продукт по-здравословен. Лично виждане, разбира се...
...А моят мъж снощи пита не мога ли да си правя и кондензирано мляко...

И аз меся тестото за пица в хлебопекарната. А за да е по-лесно почистването на контейнера, след това пускам хляб Grinning

# 483
  • софия
  • Мнения: 30 830
Аз правя бъркано тесто и даже не меся  Crazy

# 484
  • Асеновград
  • Мнения: 4 113


Стана пицата...детето е доволно. Не искам да цапам и да меся, хората со направили. Размрази се на път за вкъщи.
Споделяла съм моето виждане много пъти - това, че съм изцапала 10 съда вкъщи да меся, не прави крайният продукт по-здравословен. Лично виждане, разбира се...
...А моят мъж снощи пита не мога ли да си правя и кондензирано мляко...

И аз меся тестото за пица в хлебопекарната. А за да е по-лесно почистването на контейнера, след това пускам хляб Grinning
Може от прясно мляко и не е кой знае колко пипкаво, по същия начин с още малко варене и захар се докарва и до Дулце де лече.
http://recepti.gotvach.bg/r-73374-%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B5 … D1%8F%D0%BA%D0%BE

# 485
  • Мнения: 10 473
Ако не блъскаха толкова изкуствени съставки в храните, не бих отделила и 10 минути за готвене, не ме влече.

# 486
  • Мнения: 76 029
Специално тестото за пица от лидл е изчистено откъм състав. Съдържа само брашно, мая, рафинирано слънчогледово олио, пшеничен глутен и сол. Няма Е-та и подобни. Има това, което ще има и като си го забъркате вкъщи.

А основният продукт-брашното (пшеницата) е толкова генно модифицирана, че няма нищо общо с пшеницата, к.се е консумирала преди 2 века. Та и в златна купанка да го замеся, се и все същото...брашно.Wink
Това ми е основното съображение ЛИЧНО на мен.😊

# 487
  • Перник
  • Мнения: 5 072


Стана пицата...детето е доволно. Не искам да цапам и да меся, хората со направили. Размрази се на път за вкъщи.
Споделяла съм моето виждане много пъти - това, че съм изцапала 10 съда вкъщи да меся, не прави крайният продукт по-здравословен. Лично виждане, разбира се...
...А моят мъж снощи пита не мога ли да си правя и кондензирано мляко...

И аз меся тестото за пица в хлебопекарната. А за да е по-лесно почистването на контейнера, след това пускам хляб Grinning
Може от прясно мляко и не е кой знае колко пипкаво, по същия начин с още малко варене и захар се докарва и до Дулце де лече.
http://recepti.gotvach.bg/r-73374-%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B5 … D1%8F%D0%BA%D0%BE

Знам. Ама казах, че не може. Щото следващата стъпка е да ми купи крава Joy

Не съм по темата, ама
Скрит текст:
вчера купил полуувехнали петунии (кой нормален човек купува петунии през юли?!? И то при положение, че си имам мои от семена), щото се е вдъхновил да разкрасява двора. Продавачката му казала все пак, че не са много читави, а той заявил "нищо, жена ми ще ги оправи". Ама аз съм си виновна, като съм ги научила, че всичко мога - сади петунии, лекувай котките, грижи се за градината, приготви вечеря...а, да, и на работа ходя.

# 488
  • Мнения: 10 473
Специално тестото за пица от лидл е изчистено откъм състав. Съдържа само брашно, мая, рафинирано слънчогледово олио, пшеничен глутен и сол. Няма Е-та и подобни. Има това, което ще има и като си го забъркате вкъщи.
Ей това ми е мъката на мен, не само, че пшеницата е ГМО, но и допълнително сух глутен слагат, за да е по-пухкаво тестото и при мен започват редица оплаквания. Който е със здрави стомах и черва, едва ли ще се впечатли. То и на мен ми писва всяко нещо да го гледам през лупа, но тялото ми като нададе вой и се налага. Тесто за пица правя по начин, който ще се види безумен за много хора, а всъщност става добре.

# 489
  • София
  • Мнения: 7 331
Кажи как, защото и аз имам подозрения, че имам проблем с глутена (яко газове и къркорене на корема след пица, но може и от маята да е).

# 490
  • Мнения: 76 029
Откакто съм спряла брашното/глутена, нямам проблем с корема като издуване. Отврат е тази съвременната пшеница...

# 491
  • Мнения: 10 473
Кажи как, защото и аз имам подозрения, че имам проблем с глутена (яко газове и къркорене на корема след пица, но може и от маята да е).
Така е, и от маята може да е, а също и от термично преработената мазнина. Затова тестото ми е само смлян лимец и вода Simple Smile - гениално просто. Отгоре плънка каквато искаш. Харесва се от всички вкъщи. Не ми прави подуване, а класическото тесто (ако го ползвам редовно) дори обриви ми докарва. И проблемите не се изчерпват само с това. В лимеца също има глутен, но е от друг тип и не предизвиква алергични реакции.

# 492
  • Мнения: 2 874
Нали не бъркам, че сладкарската извара може да замени заквасената сметана? Имаше останали две намалени извари и взех едната, но сега се чудя как да я използвам. Ако е като заквасена сметана ще направя тирамису.

Ще стане.За крем добавям и една разбита сметана от тази с ягодите и захар.
Скрит текст:
Преди няколко дни правих торта с бишкотите Савоярди, млечен крем и крем от сладкарската извара и сметана.Стана страхотна двата крема се съчетаваха чудесно.

Благодаря Flowers Hibiscus, ще я тествам.

# 493
  • Мнения: 5 155
Кажи как, защото и аз имам подозрения, че имам проблем с глутена (яко газове и къркорене на корема след пица, но може и от маята да е).
Проблема може да не е от глутена, а от хистаминова непоносимост, защото пицата е хистаминова бомба.

# 494
  • София
  • Мнения: 140
soul, без квас ли правиш тестото?

Общи условия

Активация на акаунт