Лидл 117 - Юлска тема

• 96 826
  • 883
  •   1
Отговори
# 465
Учудващо пилешката Мортадела се хареса в нас. Но сладоледът от три вкуса ни разочарова- много захар и вода. Толкова много вода, че кристалите скърцаха. За сметка на това сладоледът Сандвич не беше никак лош. Прасковите също бяха много хубави.
Не е задължително да е вода. Правя няколко пъти вече домашен сладолед /с лидлската машинка/ и последния път, в който го направих с равни количества прясно мляко /домашно и хубаво/ и сметана /лидлска/, стана по-воднист и кристален. Предходните пъти слагах или повече сметана, или го правих с кондензирано мляко, което е по-гъсто.
Вероятно рецептата му е такава.

Аз този сладолед Tercio доста го харесвам и ми е доста по-кремест от всичко на подобна цена от другите марки

# 466
Нали не бъркам, че сладкарската извара може да замени заквасената сметана? Имаше останали две намалени извари и взех едната, но сега се чудя как да я използвам. Ако е като заквасена сметана ще направя тирамису.

# 467
  • до най-прекрасния мъж
Скоро дали ще има чехли, от тези които приличат на еспадрили? Преди имаше с огромни панделки, все едно са от лен.
Все още се търкалят бройки из пловдивските магазини. Наскоро ги гледах в Тракия и на Източен.

# 468
  • София
Поне в 2 магазина в София (на Вардар и на Борово) видях в последните дни. Много са тежки.

# 469
  • Варна
https://www.lidl.bg/bg/Offers.htm?articleId=13070

Мисля, че и друг път са пускали покривки-мушами. Някой да сподели мнение, интересува ме дали шарката ще се изтърка бързо? Simple Smile

*Тета*, направи си сама тесто за пица, за чий ти е това замразеното, че да го чакаш да се размрази, че не се знае дали го мяза на нещо. Снощи тъкмо правих тесто за пица, със суха мая, не се чака втасване.

(чаша 250 мл)
Мляко прясно затоплено – 1 чаша
Брашно – 4 чаши
Масло – 200 гр
Захар – 1 с.л.
Сол – 1 ч.л.
Суха мая – 10 гр
Тази доза я дават за 3 пици с диаметър 30 см. Аз сложих по-малко масло, да не съм луда да хакна 200 грама от този скъп продукт Laughing Излезе ми една голяма пица за стандартна тава от фурната. Омесваш, не чакаш да втасва, печеш. Хареса ми тестото на вкус.

# 470
  • Перник
Киса, как 200 грама масло в тесто за пица?!? ЪпсурТ! Аз слагам 1 супена лъжица зехтин Simple Smile

# 471
  • Асеновград
Нали не бъркам, че сладкарската извара може да замени заквасената сметана? Имаше останали две намалени извари и взех едната, но сега се чудя как да я използвам. Ако е като заквасена сметана ще направя тирамису.

Ще стане.За крем добавям и една разбита сметана от тази с ягодите и захар.
Скрит текст:
Преди няколко дни правих торта с бишкотите Савоярди, млечен крем и крем от сладкарската извара и сметана.Стана страхотна двата крема се съчетаваха чудесно.

# 472
  • София-Младост
Тестото за пица се прави само от брашно, вода, мая и малко зехтин...+ малко сол и малко захар...замесва се за 5-10 минути и втасва много бързо, защото е топло, ако не на 50 градуса С във фурната.
Не бих купила замразено честно казано.

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 14:25 от Ала-Бала

# 473
  • София
Мушамата за нищо не става - за няма и месец заприлича на парцал - избеля и се накъса. По-добре от пазара на метраж.

# 474
  • Варна
Киса, как 200 грама масло в тесто за пица?!? ЪпсурТ! Аз слагам 1 супена лъжица зехтин Simple Smile

Хах, и аз се стреснах от количеството, гледах рецептата в ютуб, една рускиня има готварски канал, има интересни идеи при нея.
https://www.youtube.com/watch?v=85vAkXJOLWc

# 475
Стана пицата...детето е доволно. Не искам да цапам и да меся, хората со направили. Размрази се на път за вкъщи.
Споделяла съм моето виждане много пъти - това, че съм изцапала 10 съда вкъщи да меся, не прави крайният продукт по-здравословен. Лично виждане, разбира се...

# 476
  • Варна
К`ви 10 съда бре?? Точно една купа цапам, в която меся. Е, една чаша, в която претоплям млякото и купичката, в която разтопих маслото, ама са бели кахъри.

# 477
.....до тук станаха три...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 478
  • София-Младост
.....до тук станаха три...Stuck Out Tongue Winking Eye
Моята рецепта е с един съд;)
Естествено, че всеки си решава кое предпочита!

# 479
  • у нас
Аз за това в хлецопекарната и съдомиалната 😁 готово не съм купувала, но съм чела тук че хвалят охладеното за пици и мекици. Не знам дали не става дума за едно и също тесто?

Общи условия

Активация на акаунт