Лидл 117 - Юлска тема

• 96 832
  • 883
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Погледнах бележката, показах на касиерката, тя прати някой вътре да провери и си ми даде едно левче ей така от касата без да сторнира.
На това и аз съм се чудела. И в други магазини от веригата връщат така стотинки и левчета. Много често не искат и 1-2 ст. Дали при приключване на касата имат някаква сума, до която е позволено "разминаване"? Предполагам, че ако тези стотинки и левчета излизаха от джоба на касиерите, щяха да са по-стриктни.  newsm78

# 451
  • София
За да не бавят опашката дават левчето на момента. После, като затворят касата си пишат в сторно-кочана и пускат кредитно от касовия апарат.
А за 1та стотинка - нали повечето клиенти зарязват жълтите монети на касата. От тях се получава плюс и е по-лесно и бързо да ти даде 10 лв, вместо да бърника и дроби монетки за 9.99 лв. Не са ощетени касиерките, но и не са на плюс с изоставено ресто. Всичко заминава в инкасото.

# 452
  • София
За да не бавят опашката дават левчето на момента. После, като затворят касата си пишат в сторно-кочана и пускат кредитно от касовия апарат.
А за 1та стотинка - нали повечето клиенти зарязват жълтите монети на касата. От тях се получава плюс и е по-лесно и бързо да ти даде 10 лв, вместо да бърника и дроби монетки за 9.99 лв. Не са ощетени касиерките, но и не са на плюс с изоставено ресто. Всичко заминава в инкасото.

Сега ми се изясни картинката!  bouquet

# 453
  • София
Панталонките ми лепнаха идеално. 38 си е 38.
Чехлите и на мен ми се видяха тежки.
Иначе и аз понякога си проверявам бележките за намалените стоки, че стават издънки.

# 454
  • София

По нашите магазини не мога да открия памучен анцуг (долнище), за фитнес и/или йога.
Може да не е 100%, но да е над 95%
Този има визкоза
Material
Grau: 87% Baumwolle, 13% Viskose

Тези пижами дали са от хубав памук?

# 455
Два пъти са ми бъркали сметката в Лидл. Единия път не беше отбелязано 30%-нотото намаление на месо, беше маркирано на нормалната цена.
Втория път беше страшно. 3 кг домати бяха маркирани като 23 кг! Тъй като тогава купувахме много неща, висока ми се стори сметката, но платих и след касата разгледах бележката Shocked. Касиерката даже в  се опита да ми спори, че видиш ли правилно била маркирала, то така излизало на бележката Rolling Eyes викам и какви 23 кг домати, вижте ми в количката  какво има и какво няма. И тя ох, ах  извика управителя.

Оттогава винаги стриктно си проверявам бележката.

Исках 40 номер дънков сукман, но не беше останал нито един, толкова ли са хубави? Някой с мнение?
Купих си сладолед с орехи, божествен е Sunglasses

# 456
Изпуснах ви този месец и веднага да питам, дали скоро ще има кафемашини?
Някое услужливо съфорумче, ако може да каже, стоките са си през три месеца, горе-долу долу, но не зная имало ли е скоро кафемашини.
Иначе гледам за сметките на касата си пишете сега, винаги ги гледам или поне смятам, че е добре да се проверяват касиерките, че някой от тях и с голямо самочувствие за безпогрешност.
Правя аз услуга  на колежки и връщам едни стоки от няколко бележки, касиерката сторнира, брои и заделя три купчини пари, без да ми посочи да ги прибирам и аз си я чакам търпеливо, изведнъж се обърна към следващия клиент. Нооо, не е познала, проверих ги отстрани до нея, бяха по- малко парите, тя брутално не признава и обслужва третия клиент. Настоях за управител, затвори касата, отидоха вътре, след 5 Мин само той се върна с извинения. Не ми бяха толкова важни десетте лева в случая, а високомерието на касиерката.
Момичета, извинявайте за дългия пост Heart, но забравих с телефона къде е ..скрит текст.

Последна редакция: ср, 18 юли 2018, 09:59 от novak555

# 457
  • до най-прекрасния мъж
Учудващо пилешката Мортадела се хареса в нас. Но сладоледът от три вкуса ни разочарова- много захар и вода. Толкова много вода, че кристалите скърцаха. За сметка на това сладоледът Сандвич не беше никак лош. Прасковите също бяха много хубави.
Не е задължително да е вода. Правя няколко пъти вече домашен сладолед /с лидлската машинка/ и последния път, в който го направих с равни количества прясно мляко /домашно и хубаво/ и сметана /лидлска/, стана по-воднист и кристален. Предходните пъти слагах или повече сметана, или го правих с кондензирано мляко, което е по-гъсто.
Вероятно рецептата му е такава.

# 458
Взех замразено тесто за пица. Някой като на идиот ще обясни ли как  се действа с него Joy
Да изчакам да омекне, нали...и го оформям в тавичка, или   ....

# 459
Да. Дупчиш го да не се надуват, мажеш с доматено пюре и редиш и готово

# 460
Сакън..без домат, че е за детето. Само царевица и кашкавал иска....то ще е като кашкавалка, ама не мога изляза на глава с него Joy

Благодарско...😊

# 461
  • Перник
Учудващо пилешката Мортадела се хареса в нас. Но сладоледът от три вкуса ни разочарова- много захар и вода. Толкова много вода, че кристалите скърцаха. За сметка на това сладоледът Сандвич не беше никак лош. Прасковите също бяха много хубави.
Не е задължително да е вода. Правя няколко пъти вече домашен сладолед /с лидлската машинка/ и последния път, в който го направих с равни количества прясно мляко /домашно и хубаво/ и сметана /лидлска/, стана по-воднист и кристален. Предходните пъти слагах или повече сметана, или го правих с кондензирано мляко, което е по-гъсто.

Аз пък започнах да си правя домашен сладолед без машина. И се получава без кристали Simple Smile С продукти от Лидл, естествено. Първия път смесих 1 опаковка кондензирано мляко и 1 опаковка сметана (от тази с ягодката). С целия си акъл, даже карамелизирах млякото. Но исках да пробвам дали става в микровълновата. Става. Та, резултатът беше замразен бял шоколад. Аз и мъжът ми много го харесахме, но детето не се възхити.
Вторият път смесих 1 опаковка кондензирано мляко с 2 кутийки сметана. Една част замразих така, а в другата добавих натрошени бисквити от тези с шоколадови парченца (любими са на сина ми). Този сладолед и той го хареса.
Сега мисля да пробвам шоколадов и с ягоди. Само се чудя шоколадовия дали да го направя с какао, или с разтопен шоколад Thinking

# 462
  • до една звездичка
А някой има ли отзиви, или впечатления от самозалепващите сутиени, които са в брошурата тази седмица?

# 463
  • до най-прекрасния мъж
Скрит текст:

Аз пък започнах да си правя домашен сладолед без машина. И се получава без кристали Simple Smile С продукти от Лидл, естествено. Първия път смесих 1 опаковка кондензирано мляко и 1 опаковка сметана (от тази с ягодката). С целия си акъл, даже карамелизирах млякото. Но исках да пробвам дали става в микровълновата. Става. Та, резултатът беше замразен бял шоколад. Аз и мъжът ми много го харесахме, но детето не се възхити.
Вторият път смесих 1 опаковка кондензирано мляко с 2 кутийки сметана. Една част замразих така, а в другата добавих натрошени бисквити от тези с шоколадови парченца (любими са на сина ми). Този сладолед и той го хареса.
Сега мисля да пробвам шоколадов и с ягоди. Само се чудя шоколадовия дали да го направя с какао, или с разтопен шоколад Thinking
Моят с какао не се получи, но аз го правих с прясно мляко, а не с кондензирано мляко и не стана сладък. Заради  какаото трябва да се добави повечко захар, тогава може би ще стане. Иска си и солидно количество какао - при мен 5-6 супени лъжици на 3 сметани и 400 мл мляко дойдоха много малко. От друга страна това количество дойде много за машинката и сладоледът излезе от нея.
С кондензирано и какао ще стане според мен, защото какаото ще балансира сладостта на млякото, а с разтопен шоколад ще е пък много сладко, защото и двете съставки са сладки.

# 464
Скоро дали ще има чехли, от тези които приличат на еспадрили? Преди имаше с огромни панделки, все едно са от лен.

Общи условия

Активация на акаунт