Хормонални изследвания - 8

• 71 230
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте,
Това са хормоналните ми изследвания на 5 ден от МЦ . Може ли мнение , благодаря ! Simple Smile

ЛХ, ФСХ и Е2 се изследват точно на 3 ден от МЦ. В случая, ЛХ е висок, но не мога да преценя дали показва ПКЯ или нещо друго.
Тестостеронът е висок, провери  17ОН прогестерон на 3 ден от МЦ и се консултирай с Ендокринолог.
Т4 е нисък. На терапия ли си? Консултирай се с Ендокринолог.

Така ще помоля Денис като по-компетентна за коментар на тези резултати.
TSH-1.63 (0.27-4.20)
TAT-221.90 <0- 115(95%-115)
MAT - 27.33( до 34)
АМН-0.72 (0.70-7.50)
Положението е ужасно!!!! В петък съм в Плевен за цветна снимка и ще ги коментирам с доктора,но за съжаление май съм с ИЯР на 30. Благодаря Денис предварително
ТСХ е добре, но ако се изследва за първи път, е желателно да се пуска с Т4 и Т3.
ТАТ са завишени, трябва да те види лекар и на УЗ /ЩЖ, Ендокринолог/, за да прецени какъв е проблема за тази реакция.
АМХ е нисък, трябва да се провери и Инхибин В / на 3 ден от МЦ/, за по-правилна оценка на ЯР / вкл. и преброяване на АФ на 3 ден от МЦ/

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 12:56 от denis.

# 166
Денис, само да споделя - коментирах с ендокринолог (занимаващ се с репродуктивни проблеми) каза, че са леко завишени DHEA-S и 17-алфа-ОН progesteron, но на този етап не препоръчва лечение, вероятно от поликистозната структура на Я., за проблем каза, че се говори, когато стойностите са по 2 и по 3 над референтните. Препоръча след 3 месеца да ги изследвам отново. Ще коментирам и с АГ (репродуктивен), но за сега е това.

Testosteron                             0.26   ng/ml   0.06 - 0.476
DHEA-S                                      8.5   µmol/l   1.20 - 7.30
17-алфа-ОН progesteron      1.8   ng/ml   фолик. 0,2-1,3;
Aндростендион                      2.9   ng/ml   фолик-0.75 - 3.1

# 167
  • София
Денис, само да споделя - коментирах с ендокринолог (занимаващ се с репродуктивни проблеми) каза, че са леко завишени DHEA-S и 17-алфа-ОН progesteron, но на този етап не препоръчва лечение, вероятно от поликистозната структура на Я., за проблем каза, че се говори, когато стойностите са по 2 и по 3 над референтните. Препоръча след 3 месеца да ги изследвам отново. Ще коментирам и с АГ (репродуктивен), но за сега е това.

Testosteron                             0.26   ng/ml   0.06 - 0.476
DHEA-S                                      8.5   µmol/l   1.20 - 7.30
17-алфа-ОН progesteron      1.8   ng/ml   фолик. 0,2-1,3;
Aндростендион                      2.9   ng/ml   фолик-0.75 - 3.1

Благодаря, че сподели.
Пиши какво е и мнението на АГ  - попитай го, дали тези високи нива на 17ОН Прогестерона, няма да създадат проблем на МЛ,  при имплантация?!

# 168
И аз благодаря Денис, в петък съм на АГ и ще разпитам и ще пиша.

# 169
Здравей Денис. Тази сутрин се събудих с болезнено усещане и дискомфорт в областта на шията. Напипвам болезнена бучица точно до трахеята, в долната и част. Почти по средата е, съвсем леко в дясно. Когато преглъщам усещам лека болка, но не в тряхеята, а отвън, от бучицата. Визуално не си личи, само се напипва.  Притесних се че е в областта на щитовидната жлеза, поне според снимките в нета. Възможно ли е все пак да е лимфен възел?
    Звънях на ендокринолог, ама до края на седмицата няма часове.

# 170
  • София
Здравей Денис. Тази сутрин се събудих с болезнено усещане и дискомфорт в областта на шията. Напипвам болезнена бучица точно до трахеята, в долната и част. Почти по средата е, съвсем леко в дясно. Когато преглъщам усещам лека болка, но не в тряхеята, а отвън, от бучицата. Визуално не си личи, само се напипва.  Притесних се че е в областта на щитовидната жлеза, поне според снимките в нета. Възможно ли е все пак да е лимфен възел?
    Звънях на ендокринолог, ама до края на седмицата няма часове.
Здравей!
Консултирай се с ЛЛ  Peace - може да е увеличен лимфен възел

# 171
Благодаря ти Денис. Дано да е лимфен възел наистина  Peace

# 172
Здравейте искам да попитам понеже ми откриха поликистоза двустранно миналия месец и доктора ми каза от първия ден на цикъла да пия белара 21+7 дойде ми на 4ти ноември и ми спря на 8ми след това на 16ти трябваше да съм в овулация и прокървях отидох при доктора той ми смени хапчетата с дуфастон защото и до ден днешен кървя та въпроса ми е дали дуфастона ще спре кървенето и кога

# 173
Здравей, денис направих и изследванията на щитовидната жлеза, които ми каза всичко изглежда ето така-

След 3 дена съм на ендокринолог.. Само товс tat е много ниско не знам защо..

# 174
Здравейте отново. Денис бях ти писала че tsh ми е 1.64,ТАТ 221.90. Изследвахме f4 16  норми (12-22). Ти ще кажеш как е??? Направих цветна снимка запушени двустранно тръби. Но както писах АМХ е 0.72 и сега с добавките ще се пробвам да го вдигна да е 1 за да кандидатстваме по фонда. Дали ще успея незнам много ми се иска че покрай всички изследвания финансите ни се стопиха. Ендокринолошката иска да изследвам и ИР. Това е пожелавам на всички ви успех и стискай те палци АМХ да се вдигне до месец два че да кандидатстваме и ние Sad 

# 175
  • София
Здравейте искам да попитам понеже ми откриха поликистоза двустранно миналия месец и доктора ми каза от първия ден на цикъла да пия белара 21+7 дойде ми на 4ти ноември и ми спря на 8ми след това на 16ти трябваше да съм в овулация и прокървях отидох при доктора той ми смени хапчетата с дуфастон защото и до ден днешен кървя та въпроса ми е дали дуфастона ще спре кървенето и кога
Kak така приемаш ОК и трябва да си в О.?! Колко време приема ОК.?
Нещо не ми е ясна схемата ти на прием на ОК.
С този ОК + Дуфастон, съвсем се объркват хормоните.
Конкретно на въпроса ти - да, от Дуфастона трябва да спре зацапването до 3-6 дни, стига дозата да е подходяща.

Здравей, денис направих и изследванията на щитовидната жлеза, които ми каза всичко изглежда ето така-
Скрит текст:

След 3 дена съм на ендокринолог.. Само товс tat е много ниско не знам защо..
Здравей!
Хормоните и антителата на ЩЖ са добре. ТАТ е супер. Там няма проблем.
Остава да провериш  17ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ/, Инсулин + Глюкоза, на гладно.
Ще чакам да споделиш какъв е коментара на Ендокринолога.

Здравейте отново. Денис бях ти писала че tsh ми е 1.64,ТАТ 221.90. Изследвахме f4 16  норми (12-22). Ти ще кажеш как е??? Направих цветна снимка запушени двустранно тръби. Но както писах АМХ е 0.72 и сега с добавките ще се пробвам да го вдигна да е 1 за да кандидатстваме по фонда. Дали ще успея незнам много ми се иска че покрай всички изследвания финансите ни се стопиха. Ендокринолошката иска да изследвам и ИР. Това е пожелавам на всички ви успех и стискай те палци АМХ да се вдигне до месец два че да кандидатстваме и ние Sad 
Здравей!
ТСХ и Т4 са добре.
Дано по-бързо АМХ да се повлияе. Ще успееш, само не се отчайвай и отказвай.
Успех и ще чакам новини. Peace

Последна редакция: сб, 01 дек 2018, 15:05 от denis.

# 176
Здравей, Денис.. Бях вчера, каза че всичко е наред.. Андростендона бил леко завишен, но не било проблем. Щитовидната жлеза била супер назначи ми витамин д, прогестерон и пролактанин на 21 ден. Lh i fsh били наред аз си мислех, че има проблем в тях, но уж нямало. Каза ми, че поликидтоза има когато е lh e повече от fsh Thinking Витамин Д си го пуснах под нормата е 21 при норма от 30-50.Сега остават другите Simple Smile Оп забравих да пиша инсулина и гл са в норма. Благодаря ти много за 2 то мнение, което ми даваш то е важно, за да знам дали да търся и друг ендо.. Heart

Последна редакция: нд, 02 дек 2018, 11:33 от ivsitooo

# 177
  • София
Здравей, Денис.. Бях вчера, каза че всичко е наред.. Андростендона бил леко завишен, но не било проблем. Щитовидната жлеза била супер назначи ми витамин д, прогестерон и пролактанин на 21 ден. Lh i fsh били наред аз си мислех, че има проблем в тях, но уж нямало. Каза ми, че поликидтоза има когато е lh e повече от fsh Thinking Витамин Д си го пуснах под нормата е 21 при норма от 30-50.Сега остават другите Simple Smile Оп забравих да пиша инсулина и гл са в норма. Благодаря ти много за 2 то мнение, което ми даваш то е важно, за да знам дали да търся и друг ендо.. Heart
Здравей!
Благодаря, че сподели. Peace

# 178
Денис, заради проблеми с тънка лигавица, преди трансфер ми назначиха 2-3 месеца да пия по схема естрофем (3х1т, от 2-ри ден на МЦ, за 14 дни) и дуфастон (2х1т за 10 дни, след естрофема).
Знам, че естрофема подтиска овулацията и образуването на фоликули. Обаче аз и предния цикъл, и този, образувам фоликули, а когато започна дуфастона, те още не са се пукнали.
Въпроса ми е възможно ли е да имам някакви хормонални проблеми, щом въпреки приема на естрофем, продължавам да образувам фоликули? И това, че започвам прогестеронов препарат преди те да са се пукнали дали е проблем?

# 179
  • София
Денис, заради проблеми с тънка лигавица, преди трансфер ми назначиха 2-3 месеца да пия по схема естрофем (3х1т, от 2-ри ден на МЦ, за 14 дни) и дуфастон (2х1т за 10 дни, след естрофема).
Знам, че естрофема подтиска овулацията и образуването на фоликули. Обаче аз и предния цикъл, и този, образувам фоликули, а когато започна дуфастона, те още не са се пукнали.
Въпроса ми е възможно ли е да имам някакви хормонални проблеми, щом въпреки приема на естрофем, продължавам да образувам фоликули? И това, че започвам прогестеронов препарат преди те да са се пукнали дали е проблем?
Естрофемът не пречи на образуването на фоликули, прогестерона потиска тяхното развитие и затова е добре да се приема след доказана О.

Общи условия

Активация на акаунт