Юлски мами 2018г.- тема 7

• 46 748
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
Хайде и аз да се разпиша. На 27.07 станах мама на най-прекрасното момченце - Владимир. Blue Heart Родих го без лекарства в нощта преди да го предизвикват (доктора ми излизаше в отпуск) 51см 3180гр. Контракциите започнаха в 11, а родих в 7:08. Аз съм добре, нямам  епизиотомия, само един  вътрешен  шев. Слушка и се кърмим успешно за сега. Simple Smile

Симона, честито момченце, да ти е здрав и леко гледане Simple Smile Браво на него, появил се е тъкмо навреме. Имала си леко раждане, дано все така да върви с останалите мами. Би ли споделила повече подробности - движеше ли се по време на контракциите, след раждането дадоха ли ти го веднага, изчакаха ли с рязането на пъпната връв? Как са неонатолозите, имам предвид дали е вярно че са дръпнати и не дават много информация за бебетата? Ще съм много благодарна да разбера повече и аз ще раждам в същата болница, може би и при същия лекар ако реша да избирам.

Благодаря! Не беше леко, но всичко се забравя когато си видиш бебчето. Да движех се по време на контракциите, след раждането ми го дадоха веднага, не изчакаха с рязането на пъпната връв, не съм говорила с доктора за подобно нещо. За бебето можеш да искаш информация всяка сутрин. Моето днес беше 3 кг и ми казаха да продължаваме само с кърма. Доволна съм от доктор Друмев, от акушерката, която ме окуражаваше при напъните и като цяло нямам забележки. Педиатърките са с малко остарели виждания, но не са си ги налагали.. така че няма проблем.

Последна редакция: сб, 28 юли 2018, 19:55 от SimonaStoyanova

# 601
  • Варна
Драмата явно при всички е еднаква.
И при нас е подобно с кърмененто. Суче малко , заспива, слагам я да легне и оппп отваря очи. Слагам я на другата търда суче малко и понякога само ближе зърното и се лигави. Днес и върна 2пъти сякаш й се гадеше от зърното. Все повече будува. От ядене до следващо ядене и така се измаря, че пак трудно яде заспивайки.
Коремчето я свива, зачервява се, а ака доста редки изпражнения! Като водичка излизат като кихне при смяна на памперса. Вечер също се будина малки интервали, а през деня прави един по-дълъг сън от 3 часа ама не се знае в кои часове ще се падне...
Адски съм изморена , сега поспах близо 2 часа, а татктото я гледа и тя спи .
Разстройвам се лесно, че не мога да се справя с нея. Има моменти в които плаче и не знам как да реагирам, не знам защо реве Sad

За шезлонга да кажа , че на снимката е доста повдигнато нивото и ще си седи на дупето. Ако другото е по- ниско..
Трябва да е полегнала и сгушена, но да не пада тежестта върху тазобедрени стави все още . Ако я поставяш не забравяй да е за кратко . В каквито и места да лежи бебето, позите трябва да се сменят.

Тони, аз не хапвам много от преумора. ММ ме тъпче на сила, а от понеделник е на работа и съм сигурна, че ще умра от глад.
Я не ми се яде, я няма как да си направя нищо, защото се кърмим с малката или тя си иска гушкане. То с това хранене на поискване и ние сме на час и малко понякога.
Килограмите ми са по-малко отколкото забременях, но аз не съм критерии , защото качих само 6кг за цялата Б и всичко оставих в болницата.

# 602
Този шезлонг е доста повдигнат.Сложи една възглавница под дупето за да е по полегнало бебето

# 603
Благодаря ви за мненията момичета. Снимката, която съм пуснала, е в изправено положение. В легнало е доста различно, макар и не изцяло.

# 604
Честито на новите мами! ❤❤❤
Останаха ли чакащи още?

Мис В, и ние сме така. Нонстоп на гърдата заспива и после спи като мишка по 15-20 мин. Даже едната ми гърда явно има запушени канали, защото е зачервена и адски боли. Днес изцедих 100мл и й дадох с шише. Тя изпи 80 и после не заспа докато не подъвка малко зърното. Не иска биберон, поне да заспива с него, а не само мен да дъвче. 😴😮
Успех на всички и не се.отказвайте от кърменето. Когато то се регулира, после е огромно удоволствие и песен. 😃

# 605
Май аз останах последна...малкият не желае да излиза. Лекарката е дала срок до седем дни от термина и на 03.08 ще ме приемат за индукция. Надявам се всичко да мине добре. Вече нямам търпение да започнат другите вълнения покрай малкия човек Simple Smile

# 606
Честито на новите мамчета за новите бебета!
Сега с коликите, кърменето ни спасява - и бебка ще я научим, че ревне ли, просто ще й запуша устатата с някоя цица., Grinning Днес изкарахме деня почти целия гушнати - изядох и последното сготвено Grinning От утре на сухо

# 607
  • Варна
Водолейче, и ние имаме подобен шезлонг. В легнала позиция е супер. Все пак бебетата им е много по- удобно да са в тази поза ( когато ги храним и носим те не са изправени , а леко превити) . Разбира се не бива да го оставяш нон стоп , но от време на време по час, час и половина няма проблем. И в кошчето за кола( което е с много по голяма чупка ) се дава до 3 часа престой. Важно да не е в изправената позиция, защото тогава наистина се натоварва недоразвитите тазобедрени стави. Миналата седмица минахме през ортопед( по съвет на педиатър ) профилактичен преглед на тазобедррните стави. Това е ново, преди години нямаше такива прегледи , ама щом ми казаха, че трябвало и било хубаво- викам айдееее. Общо взето нищо ново- да не го слагам седнал преди 5 месец, да СПи по гръб не настрани и т. Н...
Препоръчайте ми адаптирано мляко, от тази седмица трябва да започна разреждане на кърменето и да заменям с ам. Гледам че има голям избор - нан, аптамил, фризолак.. страх ме е да не се запече после когато ме няма. Сега на кърма АКа по  10 Ина пъти на ден. Че като познавам мм сигурно няма да се трогне ако и 10 дни бебето не се изходи. Иначе успях да замразя само 12 по 100 кърма. Ама за нищо няма да стигне. А за лекарите е много по лесно да ми спрат кърмата с хапчета( абсурд като знам странични ефекти пък и аз съм с няколко придружаващи заболявания) .Ох извинявайте , че ви занимавам с моите проблеми , просто няма никой около мен с подобен проблем нито с опит в спиране на кърма Sad . Че с недоспиването и други тревоги имам чувство че не мисля трезво.
Успех и на последната бъдеща мама, дано само си тръгне бебчето тези дни Simple Smile

# 608
И аз стискам палци на последната чакаща мама! ❤

Често си мисля за момичето от темата ни, което си изгуби бебчето..(забравих ника) 😢
Знам, че ни четеш и сърцето те боли, и се питаш защо на теб се случи...Прегръщам те мнооого силно и чакам скоро да ни зарадваш, че си бременна! ❤🐣

# 609
  • Карнобат
Искам мнение.Родих по-спешност със секцио през май месец.Цикълът ми се възстанови,но забелязвам че този месец е доста обилен и не мога да смогна на превръзки. Доста ми върви и чак на моменти съсираци имам.Имам ли за какво да се притеснявам или е нещо нормално?

# 610
Водолейче, и ние имаме подобен шезлонг. В легнала позиция е супер. Все пак бебетата им е много по- удобно да са в тази поза ( когато ги храним и носим те не са изправени , а леко превити) . Разбира се не бива да го оставяш нон стоп , но от време на време по час, час и половина няма проблем. И в кошчето за кола( което е с много по голяма чупка ) се дава до 3 часа престой. Важно да не е в изправената позиция, защото тогава наистина се натоварва недоразвитите тазобедрени стави. Миналата седмица минахме през ортопед( по съвет на педиатър ) профилактичен преглед на тазобедррните стави. Това е ново, преди години нямаше такива прегледи , ама щом ми казаха, че трябвало и било хубаво- викам айдееее. Общо взето нищо ново- да не го слагам седнал преди 5 месец, да СПи по гръб не настрани и т. Н...
Препоръчайте ми адаптирано мляко, от тази седмица трябва да започна разреждане на кърменето и да заменям с ам. Гледам че има голям избор - нан, аптамил, фризолак.. страх ме е да не се запече после когато ме няма. Сега на кърма АКа по  10 Ина пъти на ден. Че като познавам мм сигурно няма да се трогне ако и 10 дни бебето не се изходи. Иначе успях да замразя само 12 по 100 кърма. Ама за нищо няма да стигне. А за лекарите е много по лесно да ми спрат кърмата с хапчета( абсурд като знам странични ефекти пък и аз съм с няколко придружаващи заболявания) .Ох извинявайте , че ви занимавам с моите проблеми , просто няма никой около мен с подобен проблем нито с опит в спиране на кърма Sad . Че с недоспиването и други тревоги имам чувство че не мисля трезво.
Успех и на последната бъдеща мама, дано само си тръгне бебчето тези дни Simple Smile

Европа,

Благодаря ти много за разясненията!
Ние сме на Хип Комбиотик 1, с това беше от болницата.
Давате ли витамин Д, момичета? Ние започнахме по една капка.
Успех на чакашите мами и много леко раждане!

# 611
Здравейте, моля препоръчайте ми детски прах за пране, забраниха ни Тео бебе защото детето се обрина, но педиатърката не ми препоръча нищо?

# 612
Цветкова, нямам представа.. звънни на лекар за консултация.

Mom of 3, благодаря ти за напомнянето, че ако не се откажем сега от кърменето, после е песен! Дано устискаме.

Витамин д на нас ни казаха след 1 месец.

Прах купих от марката на ДМ.

Исках и други неща да коментира, ама сигурно по-късно ще се сетя.

АМ - от болницата бяха на фризолак и купихме същото. На баткото сме давали Хип комбиотик по същата причина, че в болницата бяха с такова.

# 613
Здравейте, моля препоръчайте ми детски прах за пране, забраниха ни Тео бебе защото детето се обрина, но педиатърката не ми препоръча нищо?

Ние сме с този и сме много доволни. Simple Smile

# 614
  • Варна
Европа , в АГ мисля, че с Нан ги хранеха . Можеш да звъннеш на старшата и да питаш за всеки случай. Поне знаеш , че 2-3 дена бебето го е яло там.
Не се притеснявай да ни държиш в течение за състоянието си ! Ние сме с теб:)

Мама на 3 и аз я мисля често девойката и знам, че ни чете. Скоро беше писала, че е добре Simple Smile
Очаквам да се похвали скоро с хубави новини , стискам палци Simple Smile

Да кажа аз, че снощи бебка си прави по 3 часа паузи , като на 2ч и 30 минути се почваше напъването и акането. Абе дълго време ако това дете ...Пък излиза рядко.
Всяка пелена с която я попиваме след като подмием дупето става наакана. Мием я, овиваме я в пелената и докато стигнем до повивалника опппп тя е пуснала още малко ако и пелената наакана. Снощи пък таткото я изми и на път за повивалника се изпиша и изака на плочите пред повивалника. Тая сутрин кихна и пръцна и изцапа и ръката му 😂😂 Голяма дрисла ви казвам !!!
Та снощи си поспах и аз, ама на яденията си хапваше само от една гърда. И просто на другото хапване давах другата и така редувах. Не съм се цедяла, ама се чудя дали не направих големи паузи на всяка гърда. Тоест,ако в 12 яде от дясната, в 3 от лявата и после чак в 6 от дясната пак... не знам ама нямаше събуждане за двойна порция 😀

Общи условия

Активация на акаунт