Философска тема за семейните отношения (по желание на читателките)

• 27 492
  • 391
  •   1
Отговори
# 30
Много крайно изказване за семействата. И вашите ли са такива? Карикатури и изроди?

Сериозно? Погледни темите в СО, предаванията от типа на Съдебен Спор, също и Звездните компромати. Източници много, но тези са под ръка.
И да - предполагам, че ако не бях отрязала доста "роднински" връзки, рано или късно, щеше да се превърнем и ние в нещо подобно. Защото, когато има бактерии, всичко се заразява. Ако държиш простаци и злобари роднини около себе си, близо, все ще те избие на някъде. Има изключения, разбира се, но те отдавна са излязли от махалата, от мизерията и от джумбиша на фамилното "имение" с неизмазана фасада + 5 поколения живеещи заедно.

# 31
Защото, когато има бактерии, всичко се заразява. 

На Земята има повече бактерии, отколкото сумарно всички други живи организми. В пъти повече. Трудно ще ги отрежеш.

# 32
Много крайно изказване за семействата. И вашите ли са такива? Карикатури и изроди?

Сериозно? Погледни темите в СО, предаванията от типа на Съдебен Спор, също и Звездните компромати. Източници много, но тези са под ръка.

Това е като да влезеш в болница и да кажеш - всички са болни. В СО се идва с проблеми, СС не съм гледала, но и там сигурно се занимават с някакви максимално шокиращи случаи, за да правят сеир на зрители, а ЗКомпромати са нещо съвсем различно. Не трябва да се правят изводи от изключения.

В моето семейство всичко е ок, при свекърите е ок, роднински семейства - също, при приятели всички са добре. Проблеми винаги има, някъде здравословни, някъде финансови/трудови, но изроди и карикатури около мен няма. Никого не се е налагало да режа.

# 33
  • София /Абсурдистан
Покрай работата си съм виждала лично много от описаното по-горе.

# 34
Нищо не разбрах от темата. По принцип мъжете в този форум ми е трудно да ги разбера. Сякаш нарочно се правят на чалнати за да настане обърквация. В другите мъжки форуми мъжете са кратки, точни и ясни, както е и в реалността, но тук все едно играем на развален телефон.......
...което винаги ме е замисляло, дали наистина СА мъже.....?
Или са на "другия" бряг?
Ама аз и друг път съм го писала, де...никак не мога да си представя, че един нормален, сериозен, отговорен и зает (и като обвързаност, и като работно време), хетеро-мъж, би се забил да дращи в Бг-мама.
Това, че ти не си го представяш не означава че няма.

# 35

Има го, и при бракоразводните адвокати се откриват много разводи. Случайност? Simple Smile Но да се твърди, че е масово? СО и Съдебен спор какви източници на информация са, дори не схващам...

# 36
За неразбралите - темата е по идея на luna, според която в една друга тема, прекалено се философствало (аз Simple Smile ) без връзка с конкретния въпрос (в другата тема) и без полза за потребителките в нея. Затова реших да пусна тази, в която да се философства на воля без обвинения. Сега изясни ли ви се?

Нищо не си разбрал. Ама нищичко. Ако исках персонално да се обърна към теб, щях да го направя.
А и направо превзехте мястото, отредено за други персонажи с философии по плитки и дълбоки теми.

Боряна, доста опит можеш да предадеш, ако има кой да те чуе.  Kissing Heart
По последните коментари, на мнението на qrye съм.

# 37
Теку-що прочетох поетиката на Боряна и нейните два пътя. Боряна, да знаеш, винаги има и трети път - пътя на компромисния вариант Simple Smile
Философски виц-басня за компромисното решение:
Вуте имал магаре, а Нане няямал. Един ден отишъл Нане да поиска магарето от Вуте, да си пренесе дърва от гората. Вуте си мисли " От една страна, Нане ми е съсед, хубаво е да имаме разбирателство, беден е, дърва ще му трябват, добро дело ще сторя ако му дам магарето. От друга страна Нане е скръндзав и нехаен. Няма да ми нахрани магарето, нито ще го напои, ще го натовари с толкова дърва, че ще му вземе здравето. Да му го дам или да не му го дам?
Ще взема компромисно решение"
 - Нане, я си е$и м__ката !

luna - на кои други персонажи съм изял десерта, душицо?

# 38
  • София
Нищо не разбрах от темата. По принцип мъжете в този форум ми е трудно да ги разбера. Сякаш нарочно се правят на чалнати за да настане обърквация. В другите мъжки форуми мъжете са кратки, точни и ясни, както е и в реалността, но тук все едно играем на развален телефон.......

Не забравяй, че във форума всеки може да се представи за какъвто иска- мъжете, може да не са мъже, както и обратното. Simple Smile

# 39
Не съм ти прочела постинга или постингите, Slartibartfast.
Така схващаш ли, че не съм се обърнала към теб? Прочетох други... Достатъчно беше, за да пиша. Ама това беше в друга тема... Не бива да го преживяваш дълго.
Развивай темата с философски уклон, все пак я пусна ти. Grinning

# 40
  • София

Нормално е- хора всякакви, свят голям.
Но, да се твърди, че заради този и онзи трябва да се унищожи институцията, е доста недалновидно ли, дори не се сещам как да го определя.
Нещо като "Заради Илия, да намразим Свети Илия".

Ако се премахне брака дали хората ще станат бели и добри?

# 41
Добри и бели едва ли (технически е невъзможно), но със сигурност причините за много проблеми, породени именно от брачната институция, ще престанат да съществуват.

# 42

Нещо като Майкъл Джексън ?  Mr. Green

# 43
А какви са проблемите, породени точно от брачната институция?

# 44
  • София

Добри и бели едва ли (технически е невъзможно), но със сигурност причините за много проблеми, породени именно от брачната институция, ще престанат да съществуват.

Същото важи и за многото проблеми, породени от съжителството на семейни начала, та не виждам кой какво ще спечели, ако просто му отнемат алтернативата.

Общи условия

Активация на акаунт