Философска тема за семейните отношения (по желание на читателките)

• 27 491
  • 391
  •   1
Отговори
# 90
  • София
...
Ето малки фолософски размисли от мен тази вечер, тъй като умът ми е все още зает от тези въпроси. Те се породиха малко след като попаднах случайно на изключително красива фотосесия от сватбата на двама души в Америка. Изключително изчистена и скромна сватба, без натруфен кетъринг и шоу програма. Без префърцунени украси, чалгии, цигании, ядене и късане на жартиери.. не знам, просто ги вижте: Та, вместо да си чета книгата ме мъчат такива размисли, защото наближава моят 25-ти рожден ден и чувствам, че имам нужда от малко повече яснота в личен план. И тук ми засяда буцата в гърлото - пак гледам снимките и пак се опитвам да си представя...дали ние ще бъдем в същите роли някой ден..

Показаното във фотосесията е всичко друго, но не и скромна сватба.
Ама много реваха тия хора, де, нали уж сватба, щастливо събитие...
Миенето на краката ми дойде в повече, бих пропуснала.
В общи линии показна история, честно казано.

# 91
Скрит текст:
ДОбре де, дай поне една смислена причина:какво "търси" един хетеро мъж в Бг-мама?Защо един мъж, солиден, сериозен, с отговорна работа, със семейство и деца, би губил време да дращи тук?
Как да си представя например, че един шеф на фирма, чиято глава трябва да разрешава поне 10-на възникнали проблема за деня, отделя време да чете тук и да пише фермани.Да пуска теми пък, съвсем не мога да го "видя".
Или един лекар......
Я пак? Шефовете на фирми и лекарите не са ли хора? Много изкривено е да мислиш, че нормален мъж не може да влиза, да чете и пише в този форум. Ако беше забранено, нямаше да могат мъжете да си правят регистрация, щом можем, значи е позволено. Забранените неща ги пише в НК.
Отговарям лично за себе си, имам фирма, в която работим 3-ма човека, аз като собственик правя организацията на работата и работя, но не 12/24, имам и свободно време, което прекарвам тук, вместо да ходя по заведения и да свалям сервитьорки.
Опитвам се да разбера женското мислене, което ми убягва въпреки положените до сега усилия.  Децата ми са пълнолетни и живеят отделно. Ако имаш още въпроси, ще ти отговоря.
След като до тази солидна възраст (предвид порасналите ти деца) не си успял да разгадаеш поне малко Жената, забрави.Кауза пердута е....   Smiley
Второ, хората се опознават/разгадават в директен контакт.Когато можеш да виждаш реакции, погледи, да усещаш интонации, да преценяваш постъпки.Тук всеки си пише малко ....наизуст.
Не че не е възможно да си създадеш някаква представа за някого, но е вероятност 1-2 %.
Все едно аз да кажа, че искам да опозная мъжете, четейки те какво пишеш тук....ами, може, ама едва ли.
За "петлите", търсещи внимание между "кокошките" тук...ами, ясно е, че имат дефицит на женско внимание, щом се налага да си търсят виртуално такова.Ама аз това го знам, не питам за него.....
Коментирам само болднатото: надявам се да правиш разлика между мен и бгтатко.

# 92
Каква разлика да прави, като нищо може да сте едно и също лице!

Още малко женско внимание никога не е излишно. Пък и тукашното е от безопасния вид - гъделичка егото, без да те вкарва в беля.

# 93
...
П.С.: Професионалните успехи "навсякъде" по света, нямат нищо общо със личния, интимен живот на въпросните.

къде са щастливците без професионална реализация и колко са те и какви са им семействата?

# 94
...
П.С.: Професионалните успехи "навсякъде" по света, нямат нищо общо със личния, интимен живот на въпросните.

къде са щастливците без професионална реализация и колко са те и какви са им семействата?

Там където са и зарязаните, лъганите, разведените, самотниците СЪС професионална реализация. На едно и също място - планетата Земя.

# 95
...

Там където са и зарязаните, лъганите, разведените, самотниците СЪС професионална реализация. На едно и също място - планетата Земя.

хм ... айде да слезнеш на планетата земя и да кажеш какво точно искаш да кажеш ?

# 96
  • София
Тук ще се съглася със Salsisha - идеализираната представа "щастлив брак/връзка-успешна кариера" е валидна само за някои хора. По най-проста логика - човек без брак или с нещастен такъв, ще бяга от него и ще влага повече усилия в кариерата си. По друга, също така проста логика - наличието на дете ще го стимулира да печели повече (но това дете все пак има 2 родители)

# 97
Cuckoo не съм съгласна, защото човек с нещастен в лична връзка търси да промени и подобри именно този елемент в живота си, като гради върху опита. Т.е. Следващата може да не е блонди, а да е с пеньоар и ролки или пък обратното. Зависи от опита и нуждите. Същото важи за жените на които пича с пачките в дискотеката се оказва не търсения рицар ... или обратното скучния рицар решават да заменят с нещо по-интересно ... всеки градира върху опит и спрямо собствени цели.

Според мен наличието на дете НЕ стимулира човек да печели повече. Мотивацията е съвсем друга. Обикн. е мерене с колегите със семейство и техните постижения.

Според мен казвам.

# 98
  • София
Значи смяташ, че ако НиЛо бъде зарязана от Н. Михайлов, тя ще градира и ще си намери някой средностатистически мъж, който да я обича истински?

# 99
Значи смяташ, че ако НиЛо бъде зарязана от Н. Михайлов, тя ще градира и ще си намери някой средностатистически мъж, който да я обича истински?
Не познавам и двамата, но >
Според мен ако той зареже въпросната дама то следващата ще я гледа специално да няма СЪЩИТЕ @недостатъци@, които са го отблъснали, разочаровали, ...  .
Ако тя бъде зарязана от него то ще зависи от нея каква и е логиката
1. Мисли си, че той е нейния пич и нещо е виновно затова че я е зарязал. Я майка му, я приятелите или пък лошото му възпитание и комплексите му от детството ... Та ще търси СЪЩИЯ , но без тези ми ти неща.
2. Мисли си, че е готин пич, но ... тя иска нещо друго от живота и това, което той и предлага не удовлетворява по-голямата част от житейските и потребности и тогава ще търси друг.

И т.н. има безкрайно много варианти. Това са човешки същества, а те са толкова комплексни. Не се знае на кой каква му е ценностната система, егоизма, самочувствието и прага на търпимост.

# 100
  • София

Първо, дефинирай " професионална реализация".

Щото, просто да работиш по специалността си на заплата, която те устройва за много хора си е точно реализация.
Докато за други, реализацията е катерене по кариерната стълбица и често, без значение в каква професия.

Аз съм от тези- работили си по специалността, но без и за секунда да се изкуша от катерене по някаква си стълбица.
Защото винаги съм имала много и разнообразни интереси, за които ми е било нужно свободно време.
Т. е. работила съм за да живея, а не обратното.

# 101
...

Щото, просто да работиш по специалността си на заплата, която те устройва за много хора си е точно реализация.
Докато за други, реализацията е катерене по кариерната стълбица и често, без значение в каква професия.

Аз съм от тези- работили си по специалността, но без и за секунда да се изкуша от катерене по някаква си стълбица.
Защото винаги съм имала много и разнообразни интереси, за които ми е било нужно свободно време.

и какво можем да направим сега всичките за теб? да те аплодираме ? да станем като теб ???? Нали ти е ясно, че ако всички се движат като теб, то няма да има водещи, няма да има инициатори, иноватори, и пр. амиииии то и просто служители няма да има, които в 16 да се опътват към парка с баничка в ръката ??? Защото за д аги има тях то трябва да има предприемачи , които да им осигурят раб. места.

Какво в същност казваш за мен не е ясно? Ако искаш да се похвалиш, че за теб си си открила златната среда и се радваш на живота ок, но ако искаш да изкритикуваш всички, които имат друга златна среда ... не го разбирам.

А по повод @дефинирай@ доста модерен призив в този форум. Можеш ли да ми дадеш един темплейт по който да ти дефинирам " професионална реализация" ? Защото това понятие може да се разгледа от безкрайно много аспекти и ... ами обща дефиниция ли търсиш, психотерапевт ли си търсиш, място за споделяне си ли търсиш ли просто компания си намираш? Не ми е ясно нещо тук каква е целта на заниманието.

# 102
...
Ето малки фолософски размисли от мен тази вечер, тъй като умът ми е все още зает от тези въпроси. Те се породиха малко след като попаднах случайно на изключително красива фотосесия от сватбата на двама души в Америка. Изключително изчистена и скромна сватба, без натруфен кетъринг и шоу програма. Без префърцунени украси, чалгии, цигании, ядене и късане на жартиери.. не знам, просто ги вижте: Та, вместо да си чета книгата ме мъчат такива размисли, защото наближава моят 25-ти рожден ден и чувствам, че имам нужда от малко повече яснота в личен план. И тук ми засяда буцата в гърлото - пак гледам снимките и пак се опитвам да си представя...дали ние ще бъдем в същите роли някой ден..

Показаното във фотосесията е всичко друго, но не и скромна сватба.
Ама много реваха тия хора, де, нали уж сватба, щастливо събитие...
Миенето на краката ми дойде в повече, бих пропуснала.
В общи линии показна история, честно казано.
Мдам, и на мен ми изглежда като всичко останало, но не и скромна сватбата. Това, че украсата е семпла, не значи, че по подготовката не са хвърлени доста пари. "Скромността" повече иде оттам, че както изглежда, младоженците са евангелисти или някакво разклонение на християнството, което не залага на особена пищност на ритуалите. Фотографиите са много емоционални наистина и създават усещането за сплотеност и трептене на една честота. Честно казано, аз не знам дали не бих се изнервила фотографите да ме следват на всяка крачка от обличането, гримирането, прическата. Това уж би трябвало да са такива моменти, в които човек последно да се усамоти и да усети истински чувствата и мислите, които преминават през него. С риск да прозвуча богохулно, някак трудно ми е да повярвам обаче, че някой би чел библията в такъв трепетен момент и освен това и би се снимал просълзен с кърпичка в едната рака, и Божието писание в другата, докато лявото краченце е опънато в изящен шпиц, без всичко това да е показно.
В крайна сметка, това са просто фотографии и то от подбрани моменти. Сега, разбира се, че точно на сватбата си, човек би трябвало да извади най-доброто от себе си и се очаква всички емоции да са искрени. Но тъй като редовно чета темата за сватбите, доста от омъжилите се наскоро момичета, могат да ви обяснят какво реално стои зад една хубава снимка. Не твърдя, че хората са лицемерни, а че има много добри фотографи, които дори от една неловка за теб ситуация, могат да изкарат резултат, който е за чудо и приказ. Дето се вика, дори и свекървата, която ужасно те дразни, може да излезе чист ангел небесен Simple Smile
Далеч съм от мисълта, че има семейства без никакви проблеми. Въпросът е как ще се подходи към тези проблеми. Моите родители, които миналата година празнуваха 40-години от сватбата и толкова време живеят в мир и любов, за учудване на тези, които не вярват в брака, имат едно простичко мото, което стои на видно място в дома им: "Безизходна ситуация няма. Това е пауза между две хрумвания." Може би клише - но при тях работи.

И още нещо по темата от Ромен Гари:

"Ами на шейсет, когато остарея? Какво ще стане?
- Искаш да кажеш коремът, гърдите, задникът, тия неща ли?
-Ами да. Страх да те хване, не е ли така?
- Не е така.
-Как не е така? А когато стана стара чанта?
-Няма стари чанти, това са истории без любов."

Последна редакция: пн, 09 юли 2018, 13:08 от Анонимен

# 103
  • София
Не познавам и двамата, но...
....Това са човешки същества, а те са толкова комплексни. Не се знае на кой каква му е ценностната система, егоизма, самочувствието и прага на търпимост.
Нарочно дадох тях за пример. Щом не ги познаваш, въпросът ми не е към теб

# 104
  • София
...

и какво можем да направим сега всичките за теб? да те аплодираме ? да станем като теб ???? Нали ти е ясно, че ако всички се движат като теб, то няма да има водещи, няма да има инициатори, иноватори, и пр. амиииии то и просто служители няма да има, които в 16 да се опътват към парка с баничка в ръката ??? Защото за д аги има тях то трябва да има предприемачи , които да им осигурят раб. места.

Какво в същност казваш за мен не е ясно? Ако искаш да се похвалиш, че за теб си си открила златната среда и се радваш на живота ок, но ако искаш да изкритикуваш всички, които имат друга златна среда ... не го разбирам.

А по повод @дефинирай@ доста модерен призив в този форум. Можеш ли да ми дадеш един темплейт по който да ти дефинирам " професионална реализация" ? Защото това понятие може да се разгледа от безкрайно много аспекти и ... ами обща дефиниция ли търсиш, психотерапевт ли си търсиш, място за споделяне си ли търсиш ли просто компания си намираш? Не ми е ясно нещо тук каква е целта на заниманието.

За разлика от теб, аз съм наясно, че си тук, за да се заяждаш, а не да участваш в тема, озаглавена "Философска тема за семейните отношения (по желание на читателките)

С мен няма да ти се получи- твърди ниска топка си.

Общи условия

Активация на акаунт