Философска тема за семейните отношения (по желание на читателките)

• 27 444
  • 391
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Това, че ти не можеш да го изчетеш, показва само твоето безсилие.
Да четеш с разбиране. И с вникване на посланието между редовете.

# 151
Мнекене, там е работата, че щом при някои се получава, значи е възможно. А щом е възможно значи си струва да разберем защо в другите случаи не се получава и къде е грешката....
Вихрогонче, радвам се, че си ме разбрала!
И аз съм правила грозни неща естествено...и точно това искам да разбера ...защо?! Естествено, че не съм имала такива намерения...и все пак защо?! Просто надушвам, че нещата са ужасно прости....но...странно защо не успяваме да ги видим ...

# 152
Мда...за фермана се извинявам, аз също не обичам да чета твърде дълги текстове. Да се изразявам умея много добре... в случая...просто следвах хода на спонтанно възникващите мисли.....които не винаги приличат на права линия..а често щъкат като бълхички....преди да се утаят като някакво завършено логично заключение...ама и тогава има възражения щото пък на някои им звучат като формулировки, на други като клишета.....утопии....та...недоволни винаги има, но винаги има и някой който те е разбрал....и е успял да извади зрънцето същина. Но разбира се никой не е длъжен да го прави..така, че за фермана наистина извинения.

# 153
И аз съм правила грозни неща естествено...и точно това искам да разбера ...защо?! Естествено, че не съм имала такива намерения...и все пак защо?! Просто надушвам, че нещата са ужасно прости....но...странно защо не успяваме да ги видим ...
Изобщо не са прости и еднозначни. Ежедневно се научават нови неща, всеки ги интерпретира различно на база собственото си его, биохимия, житейски опит, схващания, вярвания, външни влияния, възпитание и прочие. Всеки се променя/развива различно и реагира според промяната. Много рядко главните причини за дадена реакция могат да бъдат осъзнати веднага, а с течение на времето спомените/обстоятелствата се подменят с по-приемливи. Да контролираш/проумееш една връзка от два индивида е като да контролираш/проумееш времето.

# 154
  • София
Това, че ти не можеш да го изчетеш, показва само твоето безсилие.
Да четеш с разбиране. И с вникване на посланието между редовете.
Не, показва, че неграмотни писаници не чета.

# 155
Изобщо не са прости и еднозначни. Ежедневно се научават нови неща, всеки ги интерпретира различно на база собственото си его, биохимия, житейски опит, схващания, вярвания, външни влияния, възпитание и прочие. Всеки се променя/развива различно и реагира според промяната. Много рядко главните причини за дадена реакция могат да бъдат осъзнати веднага, а с течение на времето спомените/обстоятелствата се подменят с по-приемливи. Да контролираш/проумееш една връзка от два индивида е като да контролираш/проумееш времето.

Интерпретациите действително усложняват нещата, да...но някъде там...отвъд...или по-точно преди интерпретациите има нещо просто, сигурна съм в това. Толкова просто, че нашия склонен към усложняване ум просто не може да възприеме.

# 156

Интерпретациите действително усложняват нещата, да...но някъде там...отвъд...или по-точно преди интерпретациите има нещо просто, сигурна съм в това. Толкова просто, че нашия склонен към усложняване ум просто не може да възприеме.
Иска ти се да има. Simple Smile

# 157
  • София
Всъщност каква е идеята на дългия пост? Че едни хора са заедно заради парите, а други - въпреки парите?
Нил ноле суб соле, разбираш ли...

# 158
Не е центърът в парите. А в това, кое е водещо при започването на връзката. Чисти и истински отношения ли са били от самото начало или стратегически и пресметнати ходове.

# 159
Не е центърът в парите. А в това, кое е водещо при започването на връзката. Чисти и истински отношения ли са били от самото начало или стратегически и пресметнати ходове.
В чисти и истински отношения влюбване и страст влизат ли? Защото те са много специални пламъци ...

Пресметнатите ходове ако са чисти и истински къде влизат според теб? 
Кое е по-стабилно в дългосрочен план според теб?

# 160
Буфон не ми е слабост, ама Баджо ме връща в младите години

Баджо не е мой тип.
Егати тъпия съдия на този мач. Как да се радваш с победителя? НАли играта е да победи по-добрия, а не който е по-симпатичен на съдията.

# 161
В чисти и истински отношения влюбване и страст влизат ли? Защото те са много специални пламъци ...

Да, влюбването и страстта според мен влизат в чистите и истински отношения.
Пресметнатите ходове са ок в търговията, политиката, и в различни начинания, но не и в интимните отношения между мъжа и жената...или поне не това да е центъра на тези отношения, щото семейството и бракът също имат нужда от стратегия ама, но като надграждане, а не като  отправна точка...

# 162
Ами аз си мисля, че е много просто, мъжа винаги иска нови и нови, жената иска застраховка (затова държи толкова много на брака), и в тези два полюса се върти света. Нещо като плюс и минус, които, ако ги нямаше, няма да има потенциал, енергия.

# 163
Така е, такива са им биологичните роли, но институцията на брака не  е съобразена с тези биологични роли в  сегашната му форма и  създава предпоставки за изместване на нещата от плоскостта на  красивите отношения към политико-търговско-застрахователни такива.

# 164

Да, влюбването и страстта според мен влизат в чистите и истински отношения.
...

работата е ,че търпят развитие , ефектите на което не винаги са пресметнати добре в началото ... защото нали сметките не трябвало да се правят .

...
Пресметнатите ходове са ок в търговията, политиката, и в различни начинания, но не и в интимните отношения между мъжа и жената...или поне не това да е центъра на тези отношения, щото семейството и бракът също имат нужда от стратегия ама, но като надграждане, а не като  отправна точка...

И заради тази теория, която не ми е ясно от къде идва и с какво в подкрепена , 50% от браковете се разтрогват при това с доста последствия особено за невинните , за децата.

Общи условия

Активация на акаунт